Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

«Ποιός πληρώνει τον βαρκάρη»;



Κοστολογημένα από τον ΣΥΡΙΖΑ; Ναι. Πληρωμένα όμως από ποιόν; 
Καλομελέτα κι έρχεται!
  Η ορθή εκτέλεση των αριθμητικών πράξεων αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση γιά την αλάνθαστη επίλυση των μαθηματικών προβλημάτων και την ακριβή απάντηση σ’ αυτά. Κάτι τέτοιο διδάσκεται από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και είναι κατανοητό και στον πλέον «κουμπούρα» μαθητή στην Αριθμητική και τα Μαθηματικά, γενικότερα.


   Η στήλη, εκ φύσεως δύσπιστη και υποχρεωτικά ακριβολόγος, λόγω επαγγέλματος, μετά τον πρώτο εντυπωσιασμό -και τον επακολουθήσαντα θυελλώδη ενθουσιασμό της- από τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα, βάλθηκε να τις επαληθεύσει και μόνη της. Έτσι, μετά από διήμερο ξενύχτι, χωμένη και πελαγωμένη μέσα στο πέλαγος των αριθμών, ευρίσκεται σήμερα -πλήρως καθησυχασμένη κι ευχαριστημένη- στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα δικά της αποτελέσματα. Προϊόντα ενδελεχούς μελέτης των επιταγμάτων και παραμέτρων των ελληνικών προβλημάτων, αλλά και σοβαρής και ακριβούς κοστολόγησης εκάστης εξαγγελθείσης παροχής.

   Ειδικά εις το κεφάλαιο του κατώτατων αποδοχών, μετά και από επανειλημμένες επαληθεύσεις, το αποτέλεσμα δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας μάλλον… μας ρίχνει λιγάκι, αφού η «μαυρομύτα» της στήλης βγάζει ως αρμόζον κατώτατο ποσόν, εκείνο των 752.36 ευρώ! Δηλαδή ο πονηρός αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μας φαλκιδεύει το εισόδημα κατά 1.36 ευρώ μηνιαίως! Πιθανή εξήγηση θέλει το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιθυμεί να ρίξει τον λαό απότομα στη χλιδή και την κραιπάλη του μεγάλου πλουτισμού, ή -ακόμα πιθανότερο- να μην θέλει να διακινδυνεύσει ένα νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Απάνω που το δίδυμο Σαμαράς-Βενιζέλος, όπως ισχυρίζεται, μας γλύτωσε, παρά τρίχα, (και με τρίχες), από την καταστροφή και την χρεοκοπία, αφήνοντάς μας τσίτσιδους και άστεγους στους 5 δρόμους!


   Κατόπιν όλων των ανωτέρω ευτυχών συγκυριών και με δεδομένο πως, επί του παρόντος, η σύνταξή της βρίσκεται άνω αυτού του λαμπρού κατώτερου ορίου, η στήλη εύχεται να καθυστερήσει λιγάκι ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην εξουσία. Κι αυτό με μιά παμπόνηρη σκέψη. Να προλάβει το κυβερνόν δίδυμο της συμφοράς να την «ρίξει» κι αυτήν κάτω του εξαγγελθέντος «ορίου Τσίπρα». Δηλαδή να πέσει τελείως, όπως «πεσμένο» είναι και κάποιο άλλο… «στοιχείο» της.

   Έτσι, σε μελλοντική συριζαίικη εξαγγελία, πιθανόν ο κ. Τσίπρας -στην πρεμούρα του γιά εξουσία- μαζί με την ανόρθωση μισθών και συντάξεων, να υποσχεθεί και «ανόρθωση» και του… άλλου πεσμένου «μορίου», κοστολογημένη εννοείται. Μ’ ένα σμπάρο, δυό τρυγόνια, δηλαδή! Και πού ξέρεις… Μπορεί και να τηρήσει τις υποσχέσεις του! Οπότε… τρέμε Τατσόπουλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου