Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα».



Παράπλευρες απώλειες...
Mπάαντερ - Μάινχοφ, made in Greece
   Κατά τη συνήθη πρακτική τα ΜΜΕ, ακολουθώντας την ιδιοτελή τακτική τους που υπαγορεύει ο χρυσός κανόνας της AGB, αναμασούν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια στην υπόθεση του αρχιτρομοκράτη Νικ. Μαζιώτη. Εννοείται συνεχώς με τις ίδιες «πιασάρικες» παραμέτρους και μικρολεπτομέρειες καθώς και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του ψωραλέου γερούνδιου που τον υπερασπίζεται, «προμοτάροντας» τις αλλοπρόσαλλες και παρανοϊκές ιδέες της τρομοκρατίας τις οποίες «σουλουπώνει» και «ντύνει» με τις αντικοινωνικές σαχλαμάρες τους.


   Πίσω όμως από τον οπωσδήποτε «σαλεμένο» αρχιτρομοκράτη και την αναλόγου «ανήκεστου πνευματικής βλάβης» σύντροφό του με το παγωμένο βλέμμα, βρίσκεται ένα δυστυχισμένο τετράχρονο αγοράκι με το οποίο ουδείς ασχολείται.

   Και μόνο η «δημιουργία» του αποδεικνύει την μέχρι βλακείας ελαφρότητα των γονιών του. Αφού, νεαρέ μου, έβαλες σκοπό της ζωής σου το… ν’ αλλάξεις την κοινωνία, μόνος και κατά τα μυαλά σου, επιτυγχάνοντας μόνο να της… «αλλάξεις» τα φώτα, το παιδί τί το θέλεις; Ένα βαρίδι στις κινήσεις σου κι ένα αθώο θύμα που, από καταβολής του, είναι καταδικασμένο σε μιά άχαρη κι αφύσικη ζωή μέσα σε συνθήκες πανικού και ανασφάλειας, αλλά και συνεχούς καταδίωξης και περιπλάνησης. Ένας τρόπος ζωής, ανατροφής και καθημερινής λειτουργίας εντελώς απαράδεκτος, που συν τω χρόνω θα γίνεται εντονότερα αντιληπτός από τα παιδικά του μάτια, δημιουργώντας, μαζί με το ψυχικό του στραμπούληγμα, και μία αναμενόμενη πνευματική υπανάπτυξη και παραμόρφωση.

   Μεγαλωμένο ουσιαστικά χωρίς γονείς και, κυρίως, χωρίς μάνα και τη στοργή της, τί προοπτικές υπάρχουν γι’ αυτό το έρημο το «ορφανό». Αφού, πέραν του ουσιαστικού οικογενειακού του απορφανισμού, δεδομένης της -θέμα χρόνου- σύλληψης και της μάνας, η διαπαιδαγώγησή του είναι βέβαιο προς ποία κατεύθυνση θα στραφεί και από ποιούς. Με τί μίσος θα διαποτιστεί και με τί μάτι θα δει την ζωή, το μέλλον και την κοινωνία αύριο. Και επειδή, όπως λέγεται, πρόκειται περί έξυπνου παιδιού, δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε καμιά 15/αριά χρόνια η Αστυνομία θα έχει ένα ακόμη «ξεφτέρι» αντικοινωνικής συμπεριφοράς να κυνηγάει!


   Δυστυχώς, όλοι εκείνοι οι «προοδευτικούριοι» της πλάκας, αυτοί που θεωρούν «πρόοδο» τη μιζέρια, την εξαθλίωση και την πνευματική αγκύλωση σε παλαιολιθικές και αποτυχημένες οικονομικές και κοινωνικές φόρμες, δεν διστάζουν να αγκαλιάσουν και εγκολπωθούν το κάθε διεστραμμένο και αναρχικό κεφάλι, προκειμένου να προωθήσουν τον μοναδικό και πολυπόθητο στόχο τους. Την υφαρπαγή της εξουσίας. Αδιαφορώντας για επιπτώσεις και συνέπειες.


   Ευχής έργον θα ήταν αν κάποια διεθνής οργάνωση, μετά το τέλος αυτής της θλιβερής ιστορίας, αναλάμβανε την υιοθεσία του μικρού, με στόχο την απόπλυση και αποκάθαρσή του από όλους αυτούς  τους αντικοινωνικούς ιούς που ήδη το έχουν προσβάλλει και τη μετατροπή του σε κανονικό και δημιουργικό στέλεχος μιάς ιδροκοπούσας κι εργαζόμενης κοινωνίας. Ενός υγιούς μέλους της του οποίου οι συναλλαγές με τις Τράπεζες θα γίνονται με το βιβλιάριο και όχι το καλάσνικοφ και οι απόψεις του οι πολιτικές, οι όποιες, θα στηρίζονται στην πειθώ του λόγου και των επιχειρημάτων και όχι του εξάσφαιρου. Είθε!    

8 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι ποιός έχει υποστεί μεγαλύτερη πλύση εγκεφάλου . Αυτό το παιδάκι ή εσείς που αποκαλείτε κάποιον τρομοκράτη μόνο και μόνο επείδη το είπε ο ΣΚΑΙ και τα υπόλοιπα ΜΜΠ(αραπλάνησης) . Ποιός αλήθεια νιώθει "τρομοκρατημένος" από τον κάθε Μαζιώτη ?? Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε έναν άνθρωπο. Αντίθετα ξέρω 100άδες που τρομοκρατούνται κάθε μέρα όλο και περισσότερο από κάποιον που λέγεται Α.Σαμαράς και την υπόλοιπη φασιστική παρέα του (Άδωνις,Μάκης, Μπαλτάκος κτλ κτλ)

    Τι λέω τώρα ε? Ψιλά γράμματα....εξάλλου αν δεν πάς κάθε μέρα στην τράπεζα με το βιβλιάριό σου τί σόι πολίτης είσαι σώστα?
    Αν δεν είσαι νοικοκύρης ε? ....Καημένε Ορφέα ....πόσο βαθιά νυχτωμένος είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α) Αναρωτιέμαι κι εγώ τί "υλικό" έχεις στο κεφάλι σου. Πάντως μυαλό σίγουρα όχι! Ακόμη κι αν είναι κάποια... ρόζ ύλη, θέλει πήξιμο. Υπομονή. Επειδή, προφανώς, είσαι νέος, υπάρχει χρόνος, υπάρχει ελπίδα, υπάρχει και δυνατότητα... ιατροφαρμακευτικής υποστήριξης.
    β) Οι ληστείες και όλα τα σχετικά τρομοκρατικά, μαζί με το 1.600.000 που λείπουν από τις Τράπεζες, ο ΣΚΑΙ τις φαντάστηκε, ή η συμμορία των φίλων σου τις... "απαλλοτρίωσε" και τις τσέπωσε; Λαϊκή κυριαρχία!
    γ) Προφανώς στο σινάφι σου δεν γνωρίζεις κανένα που να... τρομοκρατείται από την κομπανία Μαζιώτη και τα υπόλοιπα θρασίμια της πλάκας, που... θ' αλλάξουν την κοινωνία! (Κατά τα άλλα... εγώ είμαι βαθιά νυχτωμένος, κακομοίρη αιθεροβάμονα!).
    Κι εγώ ξέρω πάμπολλους Ιταλούς που δεν τους τρομοκράτησε ο Κούρτσιο, Γερμανούς που δεν τους φόβισε η παρέα Μπάαντερ-Μάινχοφ και Αμερικανούς που δεν τους πτόησε ο Μπιν Λάντεν. Και δεν σου εύχομαι να δεχτείς ποτέ καμιά φιλική... αδέσποτη! Ούτε καμιά τζαμαρία στο κεφάλι γενόμενος... παράπλευρη απώλεια. (Περίπτωση Αξαρλιάν).
    δ) Η... φασιστική παρέα που λές είναι νόμιμα εκλεγμένη με πλειοψηφικές ψήφους ολόκληρου του ελληνικού λαού και όχι της... αλά καρτ "δημοκρατίας" των λίγων αρρωστημένων μυαλών και της διανόησης της σαχλαμάρας και της αραχτής φραπεδιάς, με τις βλακώδεις κουλτουρομαρξιστικές αναλύσεις του πρω... και την αλλεργία στο μεροκάματο.Πρώτοι στο "φέρε" των απολαβών και έσχατοι στο "δούλεψε".
    ε) Αν είχες βγει στη βιοπάλη από 15 χρονών, υποχρεωμένος να θρέψεις μάνα και τρία μικρότερα ανήλικα, δεν θα έλεγες αυτές τις κουταμάρες που λες τώρα. Θα ήσουν πιό σεμνός στη συμπεριφορά, πιό μετρημένος στη σκέψη και, κυρίως, πιο εργατικός σαν άτομο. Όμως στους κύκλους σου η αμετροέπεια, η βραδύνοια και η τεμπελιά περισσεύουν. Κακούργα κενωνία!
    Ως γνωστόν, της στραβής... και τα μαλλιά της φταίνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άλλα λόγια να αγαπίομαστε...μέχρι τον Μπιν Λάντεν έφτασες να μου γράψεις (σοβαρά τώρα ακόμα πιστεύεις στο παραμύθι αυτό μετά από τόσες αποκαλύψεις?? εντυπωσιακο!) , μόνο που έγω δεν είπα ότι ο Μαζιώτης είναι επαναστάτης! Είπα ότι δεν είναι τρομοκράτης!
      Και αυτό γιατι πολύ απλά δεν ξέρω κανέναν να τον φοβάται !
      Εσύ ξέρεις? Αντίθετα πόσοι φοβούνται τις αποφάσεις του Σαμαρά?
      Πόσους έφαγε ο Μαζιώτης ? Συγκρίνει την βούρτσα με την π... !
      Πόσοι αυτοκτόνησαν και αυτοκτονούν κάθε μέρα επείδη δεν έχουν να φάνε όπως λες και εσυ !?
      Γαργάρα όλα αυτα...? Όσο για το αν είναι εκλεγμενος κτλ... Προφανως για σένα ως Δεξιο ισχύει η ρήση "ο,τι νόμιμο είναι και ηθικό!" (ή αλλιώς Δόγμα Βουλγαράκη...τον θυμάσαι άραγε?)

      Αστεία πράγματα...αλλά φυσικά επειδή εγώ δεν ήμουν μαλακας για να κάνω 3 παιδιά στα 15 και είχα λίγο παραπάνω μυαλό για να μπορώ να κρίνω ότι δεν θα ήταν και πολύ έξυπνο να κάνω κάτι τέτοιο...δεν μπορώ να έχω γνώμη!
      Ωραία λογική !! Συγχαρητήρια!
      Αντε κρύψου τώρα κάτω από το κρεβάτι γιατι η Ρούπα κυκολοφορεί ακομα ελεύθερη !!!! ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ !!!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. α) Τα διάφορα "δεν είπα αυτό", "δεν είπα εκείνο", και τέτοιες κουτοπόνηρες λεκτικές φιοριτούρες, αποδεικνύουν "τρικυμία εν κρανίω", πνευματικό αποπροσανατολισμό και βιασμό, (κατά φύση και παρά φύση), της κοινής λογικής.
      Όταν κυκλοφορείς με κουμπούρια, κλέβεις, ληστεύεις και πυροβολείς στο ψαχνό, όπως και να το κάνουμε, τρομοκρατείς αθώους κι ανύποπτους πολίτες που, όλοι τους, θεωρούνται εν δυνάμει θύματά σου. Όσο για... επαναστατικότητα και τέτοιες σαχλαμάρες, η αφέλεια ανταγωνίζεται τη βλακεία όποιου πιστεύει πως μπορεί ν' αλλάξει η δομή μιας κοινωνίας με την ηλιθιότητα κάποιων Ξηρών, κάποιων "Χλωρών" και κάποιων Μαζιώτηδων. Με τα κουμπούρια τους και τους... μαϊντανούς τους, (καλή ώρα)!
      β) Πατεντάτη απόδειξη του αντιστρόφως ισχύοντος, σ' αυτό που λες πως δεν είσαι, της τελευταίας παραγράφου, είναι το ότι δεν κατάλαβες πως τα 3 ανήλικα (και η χήρα μάνα) που ανέφερα ότι "φορτώθηκα" στα 15 μου, δεν ήσαν παιδιά μου, (πώς θα ήταν άλλωστε δυνατόν, λόγω ηλικίας !!!), αλλά μικρότερα αδέλφια μου! "Κατάλοιπα" θανατηφόρου ατυχήματος του πατέρα.
      Έτσι μου θύμισες και κάτι που λέγαμε κάποτε, γελώντας, στο Πολυτεχνείο, (Όχι αυτό που κατάντησαν τώρα οι... "δημοκράτες"- κάφροι δικοί σου, αλλά αυτό που τίμησε η γενιά μου. Σπουδάζοντας και όχι καταλαμβάνοντας, καταστρέφοντας ή καπηλευόμενοι).
      - Το πολύ το Κάπα-Κάπα, κάνει το παιδί μα....!
      Και τελειώνοντας, η επιμονή σου στον παραλογισμό αποδεικνύει το σοφό αρχαίο ρητό. "Όσο πιό ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο πιό πολύ φαίνεται ο κώλος της".
      Κρίμα, γιατί από το ορθογραφημένο γραπτό σου, (πράγμα σπάνιο για ομοϊδεάτες σου), δείχνει άτομο μορφωμένο. Και διπλά κρίμα γιατί αυτή η εκπαίδευση δεν έγινε και βαθειά γνώση του περιβάλλοντος κόσμου και "ζύμωση" για το πώς θα πρέπει να δράσει ο σοβαρός και νουνεχής νέος, προκειμένου να βγει η κοινωνία από το τέλμα που την οδήγησε η ουτοπία και η μεγιστοποίηση των "δικαιωμάτων" σε σχέση με την ελαχιστοποίηση των "υποχρεώσεων" του κάθε υπεύθυνου πολίτη.
      Πάντως, και επί λόγω τιμής, η σχετική ευπρέπεια που χαρακτηρίζει το λόγο σου σε καθιστά συμπαθή στα μάτια και τη συνείδησή μου. Ένα από τα απελπισμένα και αθώα θύματα της κακής σημερινής συγκυρίας, αλλά όχι -τουλάχιστον επί του παρόντος- "ολική απώλεια". Ευελπιστώ σε ωρίμανση, υπό τη προϋπόθεση πολλής σκέψης και σφαιρικής θεώρησης των πραγμάτων. Χαίρε

      Διαγραφή
  3. Επαναστάτης ή τρομοκράτης ο Μαζιώτης;
    Είναι επαναστάτες αυτοί που θέλουν να δηλώσουν την αντίθεσή τους
    στο καθεστώς που μας κυβερνάει...με την ψήφο μας ευτυχώς ή δυστυχώς είναι άλλη κουβέντα....βάζοντας βόμβες όπου λάχει θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή αθώων πολιτών;
    Είναι αυτός που καίει την τράπεζα μαζί με ανυποψίαστους ανθρώπους μέσα;
    Έφταιγε το παιδί ο Αξαρλιάν όταν τον σκότωσε η βόμβα της 17 Ν
    από βιασύνη όπως οι ίδιοι ομολόγησαν πολύ αργότερα γα να πάνε διακοπές οι "επαναστάτες" του κώλου που σήμερα κόβονται γι αυτούς κάποιοι ανεγκέφαλοι βουλευτές που θέλουν να μας κυβερνήσουν;
    Πόσοι άνθρωποι δεν χάθηκαν από τύχη με την τελευταία βόμβα του Μαζιώτη έξω από την Τράπεζα Ελλάδος;
    Γιατί αυτοί οι παλληκαράδες δεν στρέφονται εναντίον αυτών των πολιτικών που είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάντια μας;
    Εναντίον αυτών που έκλεψαν χρήματα του Ελληνικού Λαού;
    Όχι ότι θα το επικροτούσα αλλά θα προσπαθούσα να καταλάβω χωρίς να δικαιολογήσω την πράξη τους.
    Αλήθεια ποιός είναι ο επαναστάτης στα χρόνια μας;
    Υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς, στην παραζάλη της σημερινής οικονομικής δυσπραγίας, χάθηκε το μέτρο και η λογική. Η μεγαλύτερη απόδειξη της δημοσθένειας ρήσης: «Δει δη χρημάτων,…. κ.λπ»!
    Η μεγαλύτερη απόδειξη πως, τελικά, η τσέπη κυβερνά και διαμορφώνει ιδεολογίες, δράσεις και αντιδράσεις και όχι οι θεωρίες των "...ισμών". Και όταν αυτή αδειάσει αρχίζει το πρόβλημα, αλλά και η στρέβλωση στη διαπίστωση του τί φταίει και πώς θα το διορθώσουμε.
    Σήμερα, η επί μακρόν άφρων, δήθεν φιλολαϊκή, πολιτική των αδρών παροχών, των επιπόλαιων δανεισμών και της ενθάρρυνσης της χαμηλής παραγωγικότητος ένεκα επιδοτήσεων και αποζημιώσεων, διέλυσε τον κοινωνικό ιστό και ανέδειξε ό,τι χειρότερο κρύβει μέσα του ο κουτοπόνηρος και ψευτοκαταφερτζής Συνέλληνας. Με τη βοήθεια της δημαγωγίας και του γλυκόλαλου αλλά πλάνου, τάχα σοσιαλιστικού λαϊκισμού, άδειασαν τα ταμεία, υπερχρεώθηκε το κράτος, καταργήθηκε η αξιοκρατία και παρέλυσαν όλες οι πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Με την εγκατάλειψη της γης και των διαδικασιών παραγωγής και το σνομπάρισμα των χειρωνακτικών επαγγελμάτων, χάριν της εύκολης και άκοπης… δημοσιοϋπαλληλίας! Έτσι, με την απ’ άκρου εις άκρον εφαρμογή της αρχής της «ήσσονος προσπαθείας» γίναμε λαός της τεμπελιάς και της αρπαχτής. Και με τα φαινόμενα εμφάνισης διεστραμμένων κοινωνικών… αναμορφωτών, τύπου Μαζιώτη, Κουφοντίνα κ.α. λαϊκών... αγωνιστών και των ανόητων θαυμαστών τους, καταντήσαμε λοβοτομημένοι κι ανεγκέφαλοι «λωτοφάγοι».
    Αν, ως υπόθεση εργασίας, θεωρήσουμε πως αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση της χώρας άνθρωποι με μυαλά από Μαζιώτη μέχρι τον γνωστό Καστοριανό γουναρά και από Κουφοντίνα μέχρι τον σαλιάρη χέστη, («βοήθεια με… σκοτώνουν οι χρυσαυγίτες»!), πώς και από πού θα προκύψουν τα αναγκαία υπέρογκα ποσά που απαιτούνται για την κίνηση του τεράστιου κρατικού μηχανισμού που θα δημιουργηθεί από τους ακραιφνείς… μαρξιστές. Όταν, μετά το κλασσικό κρέμασμα του «τελευταίου αστού με τα άντερα του τελευταίου γραφειοκράτη», αδειάσουν οι τράπεζες από το «καταραμένο κεφάλαιο» που θα ληστέψει ο τελευταίος λαϊκός αγωνιστής τύπου Μαζιώτη και πάψει η μέση τάξη να δουλεύει, από που θα βρεθεί «ψωμάκι» για να φάει ο κοσμάκης, αστακομακαρονάδα για τον σύντροφο ελιτιστή, φραπεδιά για τον διανοούμενο αμπελοφιλόσοφο… των καφενέδων των Εξαρχείων και βενζίνη για τις μολότοφ των αγωνιστών… νέας κοπής; Αφού κανείς δεν θα δουλεύει και όλοι θα κάνουν, ανενόχλητοι, ό,τι γουστάρουν! Υπάρχει απάντηση, υπάρχει οραματισμός και σχέδιο για τα πεζά και τα γήινα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή