Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

MASKARA GRECO, MASKARA!



Ιστορικές αναδρομές και συνάφειες με το απόμακρο… 1990!

  
   Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει γιά το πρωτογενές πλεόνασμα, που δεν ξέρει σε ποιόν να το πρωτοδώσει! Πάρε κόσμε!

   Και μαζεύτηκε κι η κουτσή Μαριά με απλωμένο χέρι και αιτήματα… αποκατάστασης αδικίας. Με πρώτους τους… ένστολους και πρώτους των πρώτων τους… δικαστικούς, που έβγαλαν, οι αθεόφοβοι, και δικαστική απόφαση υπέρ τους!

   Ανατρέχοντας στο απώτατο παρελθόν θυμάμαι πως, κάπου μεταξύ 8 και 10 χρόνων, είχα ντυθεί τσολιάς στις Απόκριες και σκέφτομαι να ζητήσω αποκατάσταση της κατακρεουργημένης μου σύνταξης, ως… ένστολος!

   Κατά τα λοιπά, οι πενιχρές μου γνώσεις περί τα οικονομικά δεν μπορούν να χωνέψουν πως γίνεται, αφ’ ενός να ανακάμπτουμε οικονομικώς και από την άλλη να… κάμπτουμε την οσφύ, (με γυμνά κι ακάλυπτα τα νώτα), προς τις απαιτήσεις της «τρόικα» γιά «προαπαιτούμενα», «απαιτούμενα» και «μεταπαιτούμενα», προκειμένου να μας δώσουν εκείνο το ρημάδι το υπόλοιπο, που άνευ αυτού…. τσού!

   Ωσαύτως, θα βγούμε, λέει, πάλι στις αγορές γιά να ξαναδανειστούμε! Αλλά με πολύ συμφέροντες όρους, κάπου 2,9% επιτόκιο,… λέει!

   Και πάλι τα κουτσοοικονομικά μου «κλωτσάνε», αφού ξέρω καλά πως όποιος γίνεται -επί τέλους- αυτάρκης δεν… δανείζεται, αλλά κάνει το κουμάντο του μ’ αυτά που έχει και τα οποία του αρκούν. Δανείζεται μόνο, όποιος με όσα έχει δεν την βγάζει και χρειάζεται κι άλλα!

   Κατά τα λοιπά οι γνωστοί «μπαχαλάκηδες» αναστατώνουν τη χώρα από τα διάφορα μετερίζια που είναι τοποθετημένοι. Οι δήθεν φοιτητές ξεχαρβαλώνουν την παιδεία καταστρέφοντας κτιριακές πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμούς και τρομοκρατώντας με σφαλιαρίσματα καθηγητές και προσωπικό.  Οι καλοβολεμένοι, αλλά  «ευαισθητοποιημένοι» γιά το δημόσιο (μάααααστα) συμφέρον τραμπούκοι της ΓΕΝΟΠ, ανεβοκατεβάζουν κατά βούληση τους διακόπτες του… τσιφλικιού του παππού τους που λέγεται ΔΕΗ και οι εξουσιομανείς συριζάριοι, ξερογλειφόμενοι επί τη προοπτική της εξουσίας, υποθάλπουν και ενισχύουν κάθε κίνηση κι ενέργεια που συμβάλλει στην κατεδάφιση της κυβέρνησης, αδιαφορώντας γιά την συνημμένη καταστροφή που προκαλούν και στη χώρα, τώρα που κάτι θετικό πάει να γίνει.

   Ο Μηλιώκας πιό επίκαιρος τώρα από το 1990, τότε που πρωτοεμφάνισε αυτό το τραγούδι, μου ξανάρθε στο νου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου