Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Η Αριστερά και το χιούμορ.



Σαν να λέμε Αφγανός… τουρίστας!
Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;
 
   Το χιούμορ, ανέκαθεν, ήταν μέγεθος άγνωστο στην αριστερή ατζέντα. Αποτελούσε ένα, κατ’ εξοχήν, απεχθές και ασόβαρον εργαλείον του μισητού αστικού χώρου. Της… «μπουρζουαζίας», να πούμε.

   Διότι αν διέθετε, έστω ψήγματα από δαύτο, δεν θα φοιτούσαν οι ανυπότακτοι ηττημένοι θιασώτες της, τουλάχιστον στο μέγιστο ποσοστό τους, στα κολλέγια της Μακρονήσου, του Άι Στράτη και των λοιπών αιγαιοπελαγίτικων νησιωτικών παραδείσων. Τους ζητιόταν, τότε, μιά απλή υπογραφούλα μετανοίας και η επιστροφή στο σπιτάκι τους ήταν ζήτημα ωρών. Και αυτοί δεν την έβαζαν! Μπας και τους πέσει το… γόητρο! Η σε εγκληματικό βαθμό ηλίθια ηγεσία τους, αφού τους παρέσυρε στον άνευ ουδεμίας τύχης πουλημένο ένοπλο αγώνα, (λέγε με συμφωνία Γιάλτας), τους κρατούσε μετά πεισματικά όμηρους μιάς επί πλέον ανόητης ταλαιπωρίας. Ενώ με δυό γραμμάρια μυαλό και μία σταγόνα χιούμορ, μπορούσε να διατάξει την πιστή της αγέλη σε ομαδικές υπογραφές.

   - Τί; Θέλετε υπογραφή μετανοίας; Ευχαρίστως! Όχι μία, αλλά τρεις! Να ’χετε και περίσσεμα γιά ώρα ανάγκης!

 Και σιγά που μιά υπογραφή θα τους άλλαζε τα φρονήματα! Έτσι θα γελοιοποιούσαν και το «σύστημα» και τους νικητές επινοητές του! Αλλά που μυαλό και πού χιούμορ, μπροστά στο κατευθυνόμενο γινάτι.


   Αυτό το αριστερό… κεκτημένο της άκαμπτης σοβαροφάνειας, (κατανοητή πιστεύω η διαφορά με τον όρο «σοβαρότης»), φαίνεται πως, λίγο-λίγο, αρχίζει και αποβάλλεται και σαν τα νεογέννητα γατιά η ηγεσία της ανοίγει μάτι προς την κατεύθυνση του χιούμορ.

   Έτσι μετά την εκπληκτική συριζαρέϊκη αντίδραση στην πρώτη, δειλή, έξοδο της χώρας στις αγορές με 4, 9% επιτόκιο, όπου η κυβέρνηση καταγγέλθηκε γιατί άφησε το συμφερότερο 2% του μνημονίου, που ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τρελαθεί να καταγγέλλει, και δανείστηκε με διπλάσιο επιτόκιο, ήρθε η υποστήριξη του Γιουνκέρ από τον… Τσίπρα. Και σαν κερασάκι στην τούρτα, αποκηρύσσουν το σφαλιάρισμα του Μαραντζίδη από τους βαλτούς τραμπούκους τους!

- Βαράτε εσείς κι άσ’ τε εμάς να σας… αποκηρύσσουμε!


   Τελικά, να δείτε που το άνοιγμα της Αριστεράς στο χιούμορ θα μας βγει σε κακό. Με το νέο της λουκ θα μας μπερδέψει και δεν θα την αναγνωρίζουμε από μίλια, όπως παλιά! Φύλακες γρηγορείτε. Έρχεται χιούμορ, εξ αριστερών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου