Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Το… πλεόνασμα, η διανομή του και του Κουτρούλη το πανηγύρι.



«Δώσε και μένα μπάρμπα»!
Νέες αυθόρμητες διαδηλώσεις στη Μαδρίτη
Ένας, ένας! 'Ολοι θα πάρετε!
 
   Ας υποθέσουμε πως, όντως, υπάρχει φέτος το περίφημο πρωτογενές πλεόνασμα. Ας δεχθούμε ότι ένα μέρος του (;) αποφασίστηκε να επιστραφεί, ως κοινωνικό μέρισμα, στον δεινά χειμαζόμενο λαό και ειδικά σε κάποιες ευπαθείς ομάδες πολιτών. (Κακώς κατά τον γράφοντα, ο οποίος θεωρεί προτιμότερο την δημιουργία «καβάτζας», καθ’ όσον το «στύψιμο» έχει στραγγίξει οικονομικά τον κοσμάκη και του χρόνου μάλλον έλλειμμα θα ξαναπροκύψει, οπότε... φτου κι απ' την αρχή! Ας όψονται, όμως, οι εκλογές).

   Και ας πούμε πως επιλέγονται να ενισχυθούν οι πλέον αδύνατες τάξεις. (Πάλι κακώς, κατά τον γράφοντα, αφού θεωρεί σκοπιμότερο την ενίσχυση των παραγωγικών διαδικασιών, αντί του καιάδα της πρόσκαιρης κατανάλωσης).

   Τελικά, βάσει των όσων λέγονται, οι υποψήφιοι προς… ενίσχυση ανέρχονται σε 1 με 2.000.000 κόσμο! Με ποικίλο μερίδιο στο… τσιμπούσι!


   Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν σκέφτηκε κανείς, τί μπάχαλο μας περιμένει στη διαδικασία της… διανομής. Με τις αιτήσεις, τις παρααιτήσεις, τα δικαιολογητικά, τις ασυνεννοησίες, τα λάθη, τις κουτοπονηριές, το στριμωξίδι στις ουρές, το γα….ρίδι των αγανακτισμένων… δικαιούχων και τόσα ακόμη κωμικοτραγικά που θα συμβούν, όλα πέραν της φαντασίας της στήλης;

Μακάρι να διαψευστώ, αλλά προβλέπω έναν τραγέλαφο άνευ προηγουμένου. Η χαρά των μαρκουτσοφόρων… δαιμόνιων ρεπόρτερς του πεζοδρομίου και των περινούστατων παντογνωστών αναλυτών στα βραδινά παράθυρα!

Όταν στα διάφορα «δώσε» της κυβέρνησης γινόταν ο κακός χαμός, φαντάσου στην «μουνταρία»* του «πάρε» τί αλαλούμ πρόκειται να γίνει!



* «μουνταρία» : Παλιό παιδικό παιχνιδάκι… συναναστροφής γαβριάδων! Όπου κυριαρχούσε η κλωτσοπατινάδα και η σφαλιάρα των δυνατότερων προς τους ασθενέστερους. Ο φίλος μου, εραστής των παλιών ωραίων εποχών, σίγουρα ξέρει!

ΥΓ.  Επ' ευκαιρία της σημερινής εορτής, τις καλύτερες ευχές μου προς άπαντες τους εορτάζοντες. 

2 σχόλια:

  1. Moυνταρία το πλεόνασμα!!!!
    Πού την θυμήθηκες αυτή την λέξη!!!
    Τι χαμός γινότανε...τι σπρώξιμο...τι σφαλιάρα
    για μερικές χαπαχούπες...για βόλους.
    Και αυτοί που "πετούσαν το πλεόνασμα" έκαναν χάζι
    και γελούσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή