Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Δημοσκοπήσεις και διαβολικές συμπτώσεις!



«Πέννα λανθάνουσα τα  αληθή γράφει»
 
   Μαζί με τη Μεγάλη Σαρακοστή εγκαινιάζεται και η μεγάλη περίοδος των δημοσκοπήσεων. Όρεξη να υπάρχει, καλή διάθεση, υπομονή και θα περάσουμε καλά μ’ αυτές. Ήδη τα «μηχανάκια» άρχισαν… ζέσταμα.


"Όποιος τον κ.... δεν γ..., στραβός πάει στον Άδη"!
(Προτεινόμενον εκλογικό σύνθημα!)


   Δυστυχώς ο γάιδαρος του οικολόγου Βεργή «κλατάρησε» κι εγκατέλειψε την πολιτική κούρσα, ο Ευβοεύς Μπάος έχει αποδημήσει, προ πολλού, εις Κύριον κι έτσι το σύνθημα «Ή Μπάος, ή χάος» δεν θα δονήσει ξανά την ατμόσφαιρα του νησιού, το άλογο του γιού του καραγωγέα κουτσαίνει εμφανώς, («Το πιάσατε το υπονοούμενο, βέβαια!»), ο Βασίλης Λεβέντης γέρασε κι έχασε το σφρίγος, τη μαχητικότητα και τις βρισιές του, («Είσαστε ζώα!»), ο «οπισθοδρομικός» Γρηγόρης, συνεπής προς τις ιδέες και τη… «στάση» ζωής του, (γερτός πάντοτε προς τα εμπρός σε, κατά Μποστ, αναπαράσταση γεφύρας. Αυτό που λέμε «διευκολυντική πόζα»), πιάνει τα 3, …(επί τοις εκατό), του εκλογικού σώματος, (μαντεύετε ποιό ακριβώς σημείο! Και άλλο που δεν θέλει), και η «Ελιά», πριν προλάβει να πάρει μπόι, φαγώθηκε από τα κατσίκια!

   Έτσι, στις εκλογές που έρχονται, οι μόνες ελπίδες δροσιάς, ανανέωσης και διασκέδασης, για να ξεφύγουμε από τα ανιαρά και τετριμμένα, (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Χρυσή αυγή), εστιάζονται στο… «Ποτάμι» που ευαγγελίζεται εκτροπή από το υπάρχον πολιτικό και μνημονιακό τέλμα. Αρκεί να μην μας προκύψει… Αχελώος, (μονίμως υπό εκτροπήν και εντροπήν), ή γάργαρο όσο ο… Κηφισσός!

   Βεβαίως ποτέ δεν πρέπει να αποκλείεται η έκπληξη. Όσο υπάρχουν Ζώηδες, Πολύδωροι, Μάνοι, κ.λπ. στο προσκήνιο και κυρίως ο περιοδεύων θίασος των Ανεξέλεγκτων πρωταγωνιστών, με την ξανθομαλλούσα Ρακέλε στο παιχνίδι, όλα είναι δυνατά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου