Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Αυτοί που άφησαν το πλοίο "ΕΛΛΑΣ" να βουλιάξει...



                     ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ.........

Ζήτω, ζήτω μας και πάλι ζήτω.....!!!

 
 Γράφτηκε πριν απο 27 +, χρόνια !!
   
    Πριν από 28 χρόνια περίπου, το αντιπαθές και μισητό ΔΝΤ, (παρόλο που δεν είχε ακόμη επίσημη αρμοδιότητα), είχε προειδοποιήσει, την τότε ελληνική Κυβέρνηση, ότι η Οικονομία μας οδεύει προς την καταστροφή. 
   Αυτό το μήνυμα δεν το έλαβαν μόνο οι αρμόδιοι αλλά δημοσιεύτηκε και στον Τύπο. 
     
   Αν τα ανωτέρω δεν είναι ευρέως γνωστά, εκείνο που ασφαλώς θα θυμούνται όλοι είναι πως, αργότερα, ο Κ. Σημίτης, ως  Πρωθυπουργός, ζήτησε την βοήθεια 2 καθηγητών φίλων του (Σπράος και Γιαννίτσης) και εκείνοι του συνέστησαν δραστικά μέτρα περικοπών. Αυτός τελικά αγνόησε τις συμβουλές τους, λόγω του «καταραμένου» πολιτικού κόστους. Με τις γνωστές, πλέον, συνέπειες.....
                                                                      
                  Tο άρθρο - καταπέλτης
  
   Και γιά να μην ισχυρίζονται ορισμένοι, πως «εμείς ΔΕΝ ξέραμε τίποτα» γιά τα σύννεφα που, σιγά-σιγά, μαζεύονταν και την καταιγίδα που πλησίαζε ορμητική και ακάθεκτη, παραθέτω το κύριο άρθρο του τότε διευθυντού του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» κ. Γιάννη Μαρίνου, στο τεύχος της  22ας Μαΐου 1986,  υπό τον τίτλο :

  
Προτιμούμε να πνιγούμε χορεύοντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού; 



Καλομελέτα κι έρχεται...... το παγόβουνο!

    Με αφορμή την έκθεση του τότε Διοικητή της Τράπεζας της  Ελλάδος κ. Δημ. Χαλικιά, ο οποίος, εν μέσω ύβρεων από τις «προοδευτικές» δυνάμεις, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου γιά την ελληνική οικονομία, ο κ. Γ. Μαρίνος έγραφε :
  
    «Και ιδού πού φθάσαμε: 
   - Αντί να δουλεύουμε γιά να παράγουμε εισόδημα, να τρώμε από τα έτοιμα και από τα δανεικά. 
   - Αντί να φτιάχνουμε νέα εργοστάσια, να κλείνομε κι αυτά που υπάρχουν.     
   - Αντί να εκσυγχρονίζουμε τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, να τις αφήνουμε βαθμιαία να καταντούν παλιοσίδερα. 
   - Αντί να βελτιώνουμε την παραγωγικότητά μας, να επιβραβεύουμε με κάθε τρόπο την τεμπελιά και τη λούφα. 
   - Αντί να προωθούμε τις εξαγωγές μας με καλά και φθηνά προϊόντα, να υπονομεύουμε την ανταγωνιστικότητά τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πιά να πουληθεί η ελληνική παραγωγή ούτε μέσα στην ελληνική αγορά.
    - Αντί να ενθαρρύνουμε το κέρδος, ώστε να περισσεύουν λεφτά γιά νέες επενδύσεις και καλύτερες αμοιβές των εργαζομένων, το εμποδίζουμε με κάθε τρόπο, με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των προβληματικών επιχειρήσεων και την απειλή των μαζικών απολύσεων, αφού οι βιομηχανικές μας επιχειρήσεις δεν μπορούν πιά να επιβιώσουν.
    - Αντί να στηρίζουμε με κάθε τρόπο την εγχώρια παραγωγή, την καταδιώκουμε με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, διευκολύνοντας έτσι τις εισαγωγές και την κυριαρχία των ξένων στην ελληνική αγορά.
    - Αντί οι εργατοϋπάλληλοι να υπερασπίζονται την εθνική παραγωγή με την εργατικότητα και την συμπαράστασή τους προς τους ομοεθνείς εργοδότες τους, πολλοί απ' αυτούς υπονομεύουν με απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις, κοπάνες, νωθρότητα, τσαπατσουλιά και συνεχείς εκδηλώσεις μίσους τις ντόπιες παραγωγικές μονάδες, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στα ξένα προϊόντα και στη δική τους μιζέρια και ανεργία.
    - Αντί το δημόσιο να διαχειρίζεται με σύνεση και πόνο τα έσοδα από την φορολογία, τα διασπαθίζει σε καταναλωτικές δαπάνες σε έργα βιτρίνας, σε αθρόες προσλήψεις υποαπασχολουμένων, σε επιδοτήσεις, χαρισμούς οφειλών, σε δανεικά και αγύριστα και σε διαιώνιση της αντιπαραγωγικής δομής της δημόσιας διοικήσεως και της χρονοβόρας και δαπανηρότατης γραφειοκρατίας.
    - Αντί να αναπτύσσουμε την παραγωγή και να ενισχύουμε την αυτοδυναμία της οικονομίας μας, το έχουμε ρίξει στον δανεισμό από το εσωτερικό και κυρίως από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο τραγικό σημείο να δανειζόμαστε πιά κάθε χρόνο 2-3 δισεκατομμύρια δολλάρια από τους ξένους για να εξοφλούμε προηγούμενα δανεικά.
    
   - Αντί να διευκολύνεται η εισαγωγή νέας τεχνολογίας και η ευελιξία των επιχειρήσεων ώστε να αποφεύγουν τα οικονομικά αδιέξοδα και το μοιραίο κλείσιμό τους, αντί να ενθαρρύνεται η υλική επιβράβευση των προκομμένων και ευσυνείδητων, επιβάλλεται με κάθε τρόπο το αντίθετο».
  
    Αυτή είναι η πραγματικότητα της Ελληνικής Οικονομίας.
   Και αυτοί που αντιδρούν στην απαιτούμενη θεραπευτική αγωγή, φαίνεται ότι προτιμούν να  καταποντιστούμε όλοι, χορεύοντας και τραγουδώντας, όπως οι επιβάτες του Τιτανικού.
    Και αυτό σχεδόν σίγουρα θα συμβεί, αφού τα σωστικά μέσα ολοένα και περιορίζονται
».

   Τώρα πλέον είστε ελεύθεροι, να πιστεύετε και να διαδίδετε, ότι γιά όλα φταίει μόνο η Τρόικα, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, οι τοκογλύφοι δανειστές μας, οι......, και όχι το κλούβιο μας κεφάλι!

Άντε, σε λίγο ξανάρχεται.... κι αυτό!
   
Τα παραπάνω αναρτώνται επειδή:

- Η Ιστορία διδάσκει, αρκεί να την διαβάζεις.
- Οι καιροί αναπλάθουν αλλήλους, αρκεί να "πιάνεις" τα μηνύματά τους εγκαίρως.
- Η βλακεία και η πολιτική τύφλωση οδηγούν στο σημερινό χάλι, αρκεί να τις..... ακολουθείς πιστά!

   Με τις υγείες μας! Και όσοι διαθέτετε λίγο μυαλό, κλάψτε ...ελεύθερα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου