Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Το απεχθές μνημόνιο και οι τοκογλύφοι δανειστές.



Ε΄, ρε κάτι πλάκες τρελές που έρχονται!

   Ως γνωστόν, του χρόνου το καταραμένο μνημόνιο…. τέρμα!  Κι έτσι ο λαός μας, επί τέλους, θα ξανασάνει από τους… τοκογλύφους και θα γίνει το χατίρι των Ανεξέλεγκτων Ελλήνων του Καϋμένου και της Αριστεράς του κρατισμού, του δημοσιοϋπαλληλισμού, του κλήρινγκ και της διανομής  του εισοδήματος που παράγουν οι… άλλοι. Μαζί όμως τέρμα κι οι ...δόσεις! Ναι, αυτές που μόλις ζυγώνει η ώρα τους, τις περιμένουμε όπως το διψασμένο χώμα τη φθινοπωρινή βροχή και οι Ιουδαίοι στην έρημο, το μάννα!
    Η όλη υπόθεση μου θυμίζει ένα ανέκδοτο, παλιό και γνωστό, αλλά και απόλυτα ταιριαστό με την περίπτωση. Το υπενθυμίζω, γιά την ιστορία και όσους, τυχόν, δεν το γνωρίζουν.

   " Ένας φουριόζος πελάτης μπαίνει σ’ ένα ταξί, δίνει τη διεύθυνση ενός ξενοδοχείου γιά παράνομα ζευγάρια και όταν φτάνουν, παρακαλεί τον ταξιτζή να τον συνοδεύσει, ώστε να τον έχει μάρτυρα γιά την απιστία της συζύγου του. Πράγματι, μαθαίνει τον αριθμό του δωματίου και μπουκάρουν μέσα με τον ταξιτζή. Στο κρεβάτι τσίτσιδοι η γυναίκα του με τον… κουμπάρο! Ίσα που πρόλαβαν να τραβήξουν το σεντόνι και να κρύψουν τη γύμνια τους.
   - Άτιμε, φωνάζει ο απατημένος. Θα σε σκοτώσω! Και τραβάει ένα κουμπούρι.
   - Καν’ το, λέει ο κουμπάρος, αλλά σου ζητώ μια τελευταία χάρη, όπως όλοι οι μελλοθάνατοι. Θέλω να μου απαντήσεις κάποιες ερωτήσεις.
   - Λέγε και γρήγορα!
   - Πρόπερσι αγόρασες εξοχικό στη Μύκονο; Ναι ή όχι;
   - Ναι, προχώρα!
   - Πέρυσι αγόρασες 4Χ4, Land Rover; Ναι ή όχι;
   - Ναι, και λοιπόν;
   - Τα παιδιά σου πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία;
   - Ναι, πηγαίνουν!
   - Πάτε με τη γυναίκα σου κάθε βδομάδα στα μπουζούκια;
   - Ε΄, και τι μ’ αυτό;
   - Πηγαίνετε τακτικά ταξίδια στο εξωτερικό;
   - Πάμε, εσένα τί σε νοιάζει; 
   - Δεν μου λές τώρα, ποιός νομίζεις πως τα πληρώνει όλα αυτά; Εσύ με τις 3 κι 60 μισθό που παίρνεις;
   Εκείνη την ώρα, μέσα στην έξαψη του διαλόγου, γλιστράει το σεντόνι και πέφτει στο πάτωμα, οπότε πετάγεται ο ταξιτζής και λέει στον απατημένο σύζυγο:
   - Αγόρι μου, τρέξε γρήγορα και σκέπασε  τον κύριο μη μας πουντιάσει και… τον χάσουμε! Και άσε, …τον σκοτώνεις καμιά άλλη φορά!"

   Τώρα, όποιος κατάλαβε ποιός είναι ο σύζυγος, ποιός ο κουμπάρος και ποιά η … σκορδόπιστη, είναι τσακάλι και τον προτείνω γιά …. «μπακαλορεά», με άριστα! Πάντως στον ρόλο του ταξιτζή…., η αφεντιά μου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου