Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σέχτα Επαναστατών ! ! ή τα παιδία παίζει ... επικίνδυνα παιχνίδια !

Επικαιρότης

Τελικά σ’ αυτή τη χώρα ούτε μιά τρομοκρατία της προκοπής δεν μπορούμε να φτιάξουμε. Θυμίζω το χοντρο-Χριστόδουλο τον Ξηρό με το μπουζούκι του (ίσως μπαγλαμά, δεν θυμάμαι καλά) και την απογοήτευση που δημιούργησε η απομυθοποίηση της αποκάλυψης της υπερτιμημένης «17 Νοέμβρη», που μετά την εξάρθρωσή της ο εκ των ηγετών της, διαπρεπής λαϊκός αγωνιστής και επαναστάτης, ο κ. Κουφοντίνας,  θυμήθηκε να επικαλεστεί γιά πάρτη του, από τη φυλακή, τα ανθρώπινα δικαιώματα ! Αυτά που ο ίδιος αρνήθηκε στα αθώα θύματά του. Οποία επαναστατική ξεφτίλα !

Τούτο το νέο φρούτο, η «Σέχτα Επαναστατών» που μας προέκυψε στη συνέχεια, με το τελευταίο της χτύπημα, την προκήρυξη και τη φωτογραφία που κοινοποίησε αποδεικνύει ότι πρόκειται γιά μιά χούφτα ημιαγράμματων συμπλεγματικών ανθρώπων του περιθωρίου, οι οποίοι διαθέτοντας κάποιον μισοπάλαβο, δήθεν πολιτικό καθοδηγητή, και διασυνδέσεις με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου, επιδεικνύουν θρασύτατα καμιά εικοσαριά όπλα (ούτε ένα τανκ, ούτε μιά τορπιλάκατο, κρίμα !) μεταξύ των οποίων και μιά σιδερένια γροθιά (!) και μ’ αυτό το τρομερό οπλοστάσιο απειλούν την κοινωνία ! Χωρίς ιδέες, χωρίς πολιτική πλατφόρμα, χωρίς κάποιο θετικό μήνυμα προβάλλοντας μόνο τυφλό και αδιάκριτο μίσος. Διαλέγουν τυχαία γιά θύματα ασφαλείς στόχους από την αφύλακτη αιφνιδιασμένη «μαρίδα», αποφεύγοντας τα μεγάλα και καλά φυλασσόμενα ψάρια (τα οποία, απλώς, απειλούν προς εκφοβισμό) και το παίζουν, εκ του ασφαλούς, ασυμβίβαστοι επαναστάτες, ενώ δεν είναι τίποτε άλλο παρά απλοί κακοποιοί και μάλιστα διεστραμμένοι που εκμεταλλεύονται την χαλαρή αντίδραση της πολιτείας και την μη αποφασιστική αντιμετώπιση του κλασσικά αντιδημοκρατικού φαινομένου της τρομοκρατίας, παρά μόνο με νόμιμα και θεμιτά μέσα, εν ονόματι…..της δημοκρατίας, της ευνομούμενης πολιτείας και της προσήλωσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. Έννοιες τις οποίες οι τρομοκράτες αρνούνται και μάχονται ! Μια αμήχανη πολιτεία που τους αντιμετωπίζει προτάσσοντας διαδικασίες ελευθεριών και δικαιωμάτων σ’ αυτούς που τα λοιδορούν ! Εθελοτυφλούσα στο ότι δεν είναι δυνατόν να πολεμάς ορθόδοξα κάποιον που σε χτυπά ύπουλα και ανορθόδοξα.

Θυμάμαι τον οργίλο γενειοφόρο «αρχιδημοκράτη» δημοσιογράφο που διερρήγνυε τα ιμάτιά του αρνούμενος κάμερες ασφαλείας στην Αμερικανική Πρεσβεία επειδή, κατά το λεγόμενά του, ήθελε να περνάει μπροστά της με τη γκόμενά χωρίς να τον παίρνει μάτι η κάμερα ! Λες και όλη η έννοια των Αμερικανών ήταν ο κύριος αυτός, το «αίσθημά» του και το πώς θα σπεύσει η CIA να τον «καρφώσει» στη γυναίκα του !. Αλήθεια τώρα που στοχοποιείται το σινάφι του και μέσα στο γενικό παραλογισμό δεν αποκλείεται ν’ αρπάξει κι αυτός καμιά αδέσποτη ριπή με καλάσνικωφ, τι να σκέφτεται, άραγε. Θα έχει τις ίδιες απόψεις σε θέματα προληπτικής ασφάλειας ;

Όλη αυτή η ιστορία με την εγχώρια τρομοκρατία θα ήταν τελικά, από πλευράς λογικής και πολιτικής φιλοσοφίας, μιά αστεία υπόθεση αν δεν υπήρχαν στη μέση αθώα θύματα. Πολύ αίμα, πολύ δάκρυ αφόρητος πόνος και πολύ παράπονο γι’ αυτούς που μένουν πίσω να υποφέρουν, σημαδεμένοι, γιά όλη τους τη ζωή άδικα κι ανόητα.
Και ένα πελώριο γιατί να πλανάται αναπάντητο σε όλη αυτή την διαδρομή της τρομοκρατίας που λειτουργεί καταστρεπτικά, μηδενιστικά και πρόσκαιρα χωρίς να επιφέρει, μακροπρόθεσμα, καμιά επιρροή στον ρουν της ιστορίας. Την πορεία της κοινωνίας την καθορίζουν πολύ σοβαρότεροι παράγοντες και όχι οι ατελέσφορες και αλυσιτελείς μεμονωμένες εγκληματικές ενέργειες, στιγμιαία εκτονωτικές, της αρρωστημένης ψυχοσύνθεσης κάποιων λίγων διεστραμμένων, περιθωριακών αποβρασμάτων.

Υ.Γ. Αλήθεια «σέχτα» τι σημαίνει ; Μήπως προέρχεται από το λατινικό secta, που σημαίνει δρόμος ; Δυσκολεύομαι να το δεχθώ γιατί η δράση της μόνο δρόμο δεν δείχνει. Μάλλον γιά αδιέξοδο μου φέρνει.



2 σχόλια:

  1. Σεχτα,
    σημαίνει ενα κομάτι μεσα σε ένα άλλο συνολο;
    Μια σεχτα του π.χ. ΚΚΕ;
    Ετσι νομίζω

    Δεν κάνω άλλα σχόλια, γιατι άλλο αυτη η γελοία σεχτα άλλο όλα σε ένα τσουβάλι.

    Το ανέκδοτο το ξέρεις.
    Τρεις περιμένουν να δικαστούν:
    Ο ενας για παρανομη οπλοκατοχή: Κύριε πρόεδρε, τι να κάνω εγω με ένα τοσο δα πιστολάκι, όταν το κρατος εχει τανκσ και αεροπλανα;
    Ο άλλος για .....(δεν θυμαμαι)
    Ο τρίτος για μπουρδελο, κυριε πρόεδρε τι να κάνω εγω με ένα τοσο δα μπουρδελάκί όταν το κρατος είναι ενα τοσο μεγάλο μπουρδελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α) Στα περί "σέχτας", ονομασιών κλπ, δήλωσα ήδη αναρμοδιότητα.
    β) Ελπίζω και εύχομαι αυτό το "όλα σε ένα τσουβάλι" να μην υπονοεί υποστήριξη ή έστω συμπάθεια κάποιας "άλλης" σέχτας. Γιατί αυτού του είδους οι λογικές και οι δράσεις, δυστυχώς, όλες σε ένα τσουβάλι μπαίνουν. Το τσουβάλι της παράλογης, της απάνθρωπης και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς.
    Και το σπουδαιότερο, του ατελέσφορου αποτελέσματος. Η σποραδική αφαίρεση ζωών από το "τσουβάλι" και η διασπορά και διάχυση τρόμου σε μιά κοινωνία μόνο "πρόοδο" δεν φέρνουν. Προδίδουν μίσος, σύμπλεγμα, ανικανότητα και, ένεκα τρόπου δράσεως, θρασυδειλία και ανανδρία.
    γ) Όσο τα περί ελληνικού μπουρδέλου, και λίγα λες. Όμως μην ξεχνάς ότι το ελληνικό μπουρδέλο στεγάζει 10.000.000 ελληνίδες πουτάνες. Και μάλιστα, γριές, άσχημες, άρρωστες και ανοργασμικές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή