Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Όταν προσέχουμε την «αντίδραση» και όχι τη «δράση» που την προκαλεί.



«…Εάν δε, το άλας μωρανθή…»
- Έξω, έξω...
   Όλοι είδαμε κι ακούσαμε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Φορτσάκη να γίνεται έξαλλος, όταν τον πήγαινε «καρότσι» το φοιτητικό αληταριό, και να ωρύεται σ’ αυτούς που τον προπηλάκιζαν: «Έξω, έξω…»! Αντίδραση απολύτως φυσιολογική γιά κάθε άνθρωπο που σέβεται τη στιγμή, το αξίωμα και -πάνω απ’ όλα- τον εαυτό του. Ας μην λησμονούμε πως ο τοίχος, όταν τον ακουμπάς απαλά, σε χαϊδεύει και όταν τον κουτουλάς με φόρα, σου ανοίγει το καύκαλο. Φυσικός νόμος. (Δράσις - Αντίδρασις).


   Σε χθεσινή εκπομπή καναλιού που ειδικεύεται στον λαϊκισμό, από τις πλέον σαχλές και ηλίθιες του είδους, εμφανίστηκε το επεισόδιο και μετά ένας βρωμίλος ψευτοκουλτουριάρης -ομοϊδεάτης των φωνασκούντων τραμπούκων- με ύφος περισπούδαστο ειρωνεύτηκε τον Πρύτανη γιά έλλειψη… ήθους και καλής συμπεριφοράς! Γιά τα επιτιθέμενα ρεμάλια… τσιμουδιά! Προφανώς τα θεωρεί ως πρότυπα ευπρέπειας, κοσμιότητος, σεβασμού και, γενικά, πολιτισμένου φερσίματος απέναντι στον... απαράδεκτο «πρυτάνη», όπως τον αποκάλεσε ένας φοιτητής φιλολογίας και μέλλων… Μπαμπινιώτης!

   Αν όμως αυτή η θεώρηση «τοιούτων» επεισοδίων προσβάλλει την λογική των θεατών και «τσαταλιάζει» το νευρικό τους σύστημα, η στάση βουλευτού -διακεκριμένου περιηγητού ανά τα κόμματα και αξιώματα- ο οποίος τελευταία προσχώρησε στη ΝΔ, είναι πέρα για πέρα κατανοητή και εξηγήσιμη. Διότι, κάκισε μεν τους προπηλακισμούς των -ας πούμε- φοιτητών, αλλά και τον Πρύτανη γιά την αντίδρασή του και τα… «Έξω, έξω» του! Βεβαίως, οι επικείμενες εκλογές και η βεβαιότης «μαυρίσματός» του πιθανόν να τον «ωθούν» στον λαϊκισμό προς άγραν ψήφων, αλλά πιθανόν και να του αρέσει το… «σπρώξιμο»! Όρκο δεν παίρνω, απλά το τελευταίο το άκουσα.


   Θεωρώ ως απολύτως δικαία την αγανάκτηση του κ. Φορτσάκη και πολύ μετριοπαθή τη συμπεριφορά του. Πιστεύω πως αν αντιδρούσε παθητικά, όπως π.χ. η αλήστου μνήμης Τίνα μας -η οικολόγα του Γυμναστηρίου του Γιωργάκη, ντε,  που έγινε Υπουργός ίσα γιά να της τα σούρνει και την ξευτιλίζει εκείνος ο αρχιτραμπούκος της ΔΕΗ, με την ίδια «κλαρίνο» και χωρίς να βγάζει άχνα-  σε λίγο καιρό θα γινόταν καρπαζοεισπράκτορας στα χέρια της… «ακαδημαϊκής κοινότητος», (σαχλότερος τίτλος δεν γίνεται, αφού το πανεπιστημιακό μπάχαλο θυμίζει καταυλισμό ρομά), και σούργελο της κοινωνίας. Αν μάλιστα προχωρήσει και σε οριστική διαγραφή αυτής της θρασύδειλης, αλλά σταμπαρισμένης, αλητοπαρέας -αγνοώντας την όποια προστασία τους υπό των «θολοκουλτουριαρέων» πολιτικών, μαρκουτσοφόρων και κονδυλοφόρων- θα έχει κάνει το πρώτο, μεγαλύτερο και αποφασιστικότερο βήμα, γιά την κάθαρση της κόπρου του Αυγείου, που λιμνάζει επί χρόνια στα Πανεπιστήμια. Δείγμα γραφής έδωσε ήδη  και η χώρα, μαζί και η Ιστορία, τον παρακολουθούν και αναμένουν…


   Δυστυχώς όμως το -κατά την γνωστή ευαγγελική ρήση, (Ματθ. 5,13)-  «αλάτι» έχει τελείως διαφθαρεί και ανάκαμψη δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Έτσι το μόνο που μένει, είναι η περιέργεια. Να δω Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Λαφαζάνη, Υπουργό Δικαιοσύνης Ζωίτσα και Υπουργό Προπαγάνδας, (έτσι θα μετονομαστεί το Προεδρίας), τον Σκουρλέτη κι ας πεθάνω την ίδια στιγμή!  


1 σχόλιο:

  1. Kαλησπέρα!
    Μην κάνεις ευχές..... γιατί χρειαζόμαστε την πένα σου!
    Και θα τους δείς και υπουργούς σίγουρα την άνοιξη αν όχι
    Χριστουγεννιάτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή