Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πανελλαδική απεργία της 27ης Νοεμβρίου.



 «-Δώσε άλλη μιά μερίδα, μάστορη»!
Τώρα μάλιστα! Τα πιάσαμε τα λεφτά μας.
  
   Αύριο, λέει, έχουν πανελλαδική απεργία η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Δηλαδή, πανώ κατά πλάτος όλης της οδού, ταμπέλες, σημαίες, λάβαρα, ντουντούκες, βαβούρα και… ο γνωστός θορυβώδης περίπατος, με τα -επίσης γνωστά και πολυφορεμένα- αλλά ανεξάντλητα συνθήματα.
   Επί κεφαλής οι -επίσης γνωστοί- πρίγκιπες του καλοπληρωμένου, αλλά αργόσχολου συνδικαλισμού, κορυφαία συνυπεύθυνου στο κατάντημα της χώρας με τις αλόγιστες μαξιμαλιστικές απαιτήσεις και διεκδικήσεις του. Πίσω η κουστωδία των απεργών και πάρα πίσω οι καιροφυλακτούντες μπαχαλάκηδες. «Καθείς εφ’ ώ ετάχθη»! Καιρό είχαν να «ασκηθούν» τα παιδιά, καιρός να ξεμουδιάσουν λιγάκι.
   Ανάθεμά με αν ένας -έστω και ένας (1)- από δαύτους που θα διαδηλώσουν, αλλά και όλους όσοι απεργήσουν αύριο, πιστεύει -κατά το ελάχιστον- πως η αυριανή αναστάτωση μπορεί να φέρει έστω μισό βήμα μπροστά ένα -και μόνο- από τα αιτήματα που θα προβάλλουν. Ας είναι και το δικαιότερο των δικαίων. Όσο γιά τ’ αυτιά των αρμοδίων, σιγά μην ιδρώσει κανένα αύριο. Το μενίππιον «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» αποτελεί το τέλειο δροσιστικό κατά της εφίδρωσης.

   Τελικά, απ’ όλη αυτή τη φιέστα, (και όλες τις ανάλογες), τί μένει; Λίγη ξεκούραση γιά τους σκληρά(!) εργαζόμενους της ΑΔΕΔΥ και τους επίσης σκληρά… μη εργαζόμενους της ΓΣΕΕ. Κάποια βόλτα μέχρι τη Βουλή, τζέρτζελο και ό,τι ήθελε προκύψει από τους κουκουλοφόρους, τα αθώα θύματα της εγκληματικής επιθετικότητος και βίας των… μπάτσων. Όλα μαζί, μιά ωραία γυμναστική ημερίδα, μιά καλή προπόνηση εν όψει των επερχομένων εκλογών.
    Όσο γιά τη χώρα και την οικονομία της, αυτές ποιός αδειάζει να τις χ…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου