Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Η διακυβέρνηση της χώρας και ο κοινός νους. Δυό ασύμβατοι άξονες!



   "Είν' η προσπάθειές μας, των συφοριασμένων..."


"Προεδράρα.... ολέ"!!!

   Προ 3 ημερών η στήλη, που ίσα και διαθέτει, (γιά πόσο άραγε ακόμη, με όσα τρελά συμβαίνουν), την κοινή λογική, είχε επισημάνει την ανηθικότητα του νόμου γιά την φορολόγηση της υπεραξίας των ακινήτων, μαζί με την αδυναμία προσδιορισμού, σε πλείστες περιπτώσεις, του προς φορολόγηση αντικειμένου. Άρα χάος, αυθαιρεσία, αγυρτεία και ό,τι ακόμη μπορεί να προσθέσει ο κάθε άγρια φορολογούμενος αγανακτισμένος, αλλά νομοταγής πολίτης.

   Ήδη, οι οικονομικοί φωστήρες της Κυβέρνησης, ξυπνώντας από τον λήθαργο, ή επιστρέψαντες από τον … Άρη, κατάλαβαν αυτό που στην εισπρακτική τους μανία και βουλιμία είχαν παρείδει και το… ξανασκέπτονται! Πάντως ας μην σπεύσει κανείς να χαρεί, γιατί απλά ο… Μανολιός θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς κι ο φόρος, στη γενικότητά του, θα μείνει!



   Προχθές, παρευρισκόμενος σε κάποιο δικαστήριο, διαπίστωσα άλλο ένα θαύμα. Κράμα βλακείας, ανικανότητος και γραφειοκρατικής αγκύλωσης του απίθανου κράτους μας. Παραπέμπω αυτούσια νόμο, άρθρο και παράγραφο γιά όσους, τους λίγους, μπορούν να καταλάβουν νομικές διατυπώσεις.


N. 4223/13

Άρθρο 9

Συμπλήρωση των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας

5. Είναι απαράδεκτη η συζήτηση εμπράγματης αγωγής ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια ενώπιον δικαστηρίου ή δημόσιας αρχής από υπόχρεο στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. επί ακινήτου, αν δεν προσκομισθεί μέχρι τη συζήτησή της, κατά περίπτωση, το πιστοποιητικό των παραγράφων 1 ή 3 του άρθρου αυτού.

    
   Γιά τους πολλούς και απλούς ανθρώπους, ερμηνεύω με απλά λόγια το νέο κατόρθωμα-σόφισμα των κλούβιων κι επικίνδυνων κεφαλών της απίθανης ελληνικής διοικήσεως:

- Γιά κάθε δίκη που το αντικείμενό της περιέχει ακίνητο, έστω και ως απλή αναφορά χωρίς οικονομικό αντικείμενο, π.χ. αμφισβήτηση ορίων, όμβρια που πέφτουν στον γείτονα, παράθυρα στη μεσοτοιχία και πλήθος άλλων ασήμαντων αφορμών και προστριβών που στέλνουν τους κλασσικά δικομανείς συμπολίτες μας, με το παραμικρό, στα δικαστήρια, απαιτείται ένα εντελώς άχρηστο πιστοποιητικό περί μη οφειλής ΕΝ.Φ.Ι.Α., δηλαδή Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων!

   Αποτέλεσμα η σωρηδόν αναβολή όλων των σχετικών δικών και η προσθήκη τους στον τεράστιο αριθμό των εκκρεμουσών υποθέσεων. Και μετά λέμε γιά αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και, κυρίως, για… διοικητική μεταρρύθμιση, λιγότερο κράτος και εναρμόνιση με το «ευρωπαϊκό… κεκτημένο»! Τρομάρα μας!!!

2 σχόλια:

  1. Δεν τον γλυτώνουμε τον ζουρλομανδύα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παράγγειλε έναν γιά να προλάβεις. Σε λίγο θα εξαντληθούν και θα υπάρξει έλλειψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή