Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Λίστα ή σταυρός και άλλα... παραμύθια!

Ένα τραγούδι, μιά φιλοσοφία ζωής. 
Γιά όσους νοιώθουν και είναι ελευθερόφρονες.


   Χθες ανακοινώθηκαν δύο εκλογικής φύσεως τροποποιήσεις στον σχετικό νόμο οι οποίες, προφανέστατα, λειτουργούν σε θετική κατεύθυνση. Και έγινε χαμός από την αντιδραστική αριστερή "προοδευτικαρία" του μόνιμου ΟΧΙ, που -ως γνωστόν κατ' αυτήν- το πρωτοείπε το '40 ο... λαός (!) και έκτοτε αποτελεί σημαία της, κόντρα σε ό,τι καλό πάει να γίνει στον τόπο, αλλά δεν την συμφέρει κομματικά! Έκτοτε, αυτό το ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ, το επαναλαμβάνει συνεχώς και δημαγωγικά, μπερδεύοντας συστηματικά το "φιλολαϊκό" με το "λαϊκίστικο", στηριζόμενη στο κράμα αγανάκτησης, λόγω λιτότητος, και μόνιμης ακρισίας που χαρακτηρίζει τον λαό μας.
   
   Το πρώτο απ' αυτά δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία πως είναι πέρα γιά πέρα σωστό. Όχι λίστα στην εκλογή ευρωβουλευτών, αλλά σταυρός προτίμησης. Τί πιό δημοκρατικότερο από το να εκφράζεται η λαϊκή βούληση όχι μόνο σε κομματική προτίμηση, αλλά να συνοδεύεται κι από την επιλογή προσώπων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και όχι να επικροτεί απλά τη "δοτή" τοποθέτηση της κομματικής ηγεσίας. Στο θέμα αυτό φαίνεται πως οι καταβολές της αλήστου μνήμης Σοβιετίας, όπου ο λαός έπρεπε να "χειροκροτεί" τις όποιες αποφάσεις της ηγεσίας του και όχι να τις αμφισβητεί επιλέγοντας άλλα, δεν μπορούν να ξεριζωθούν από τους νοσταλγούς της.
   Γκρίνια, μικροψυχία και μιζέρια! Κλασσικά χαρακτηριστικά της Αριστεράς, η οποία, ώς γνωστόν, διέθετε και ηγέτη με το παρατσούκλι "Μιζέριας"! Ένα προσωνύμιο που μόνοι τους έδωσαν στον Άρη Βελουχιώτη! Και απέραντος παραλογισμός.
   
   Στο δεύτερο,  καταργήθηκε το δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική αναμέτρηση των... αλλοδαπών. Δηλαδή έγινε, επί τέλους, το αυτονόητο. Γιατί πού ακούστηκε πως μπορεί ο κάθε "μουσαφίρης" να συναποφασίζει με τον "νοικοκύρη" γιά τα του οίκου του δεύτερου! "Δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ' ανέβει στο κρεβάτι"! Βεβαίως αυτό το αίτημα που νοθεύει τη λαϊκή βούληση των Ελλήνων και φαλκιδεύει την εθνική τους  κυριαρχία, μέχρις εξαφάνισης σε βάθος χρόνου, είναι προφανώς επωφελές γιά την Αριστερά, άν θέλει να λειτουργεί αντεθνικά. Και ο ισοπεδωτικός διεθνισμός αποτελεί θεμελιώδη αρχή του σοσιαλισμού. Έτσι οι μεγάλες μάζες των αυτόκλητα, αυθαίρετα και "νταϊλίδικα" εγκατεστημένων εδώ που είναι πάμπτωχες έως εξαθλιωμένες, συνιστούν σύσσωμη εκλογική πελατεία της. Δηλαδή κανονικό ξεπούλημα της χώρας και θυσία της εθνικής της ταυτότητος στο βωμό της παρωπιδιασμένης και απηρχαιωμένης πολιτικής τους ιδεολογίας.

   Κάτι τέτοιες επικίνδυνες και βλακώδεις αγκυλώσεις προβληματίζουν τους σκεπτόμενους πολίτες και τους ωθούν στο "μη χείρον βέλτιστον".
  
   Όσο γιά τη στήλη, την εκφράζει απόλυτα το συνημμένο βίντεο στην αρχή της ανάρτησης.

5 σχόλια:

  1. Για να αποφύγουμε το ...μη χείρον θα ψηφίσουμε κάποιον χοίρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχέστατα, κάπως έτσι είναι τα πράγματα!
    Αρνούμαι ν' απεμπολήσω πολιτικά δικαιώματα επιτρέποντας σε άλλους να επιλέξουν αντ' εμού.

    Όχι στην αποχή, όχι στο λευκό, όχι στο άκυρο. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ!
    Να τοποθετηθούμε με σκέψη, περίσκεψη και υπευθυνότητα στο πόρισμα της λογικής και της συνείδησής μας. Κι από εκεί και πέρα, ό,τι πουν τα.... κουκιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανακεφαλαιώνουμε:

    Βέλτιστον είναι το μη "χείρον",
    κι ίσως πέσουμε στον "χοίρον",
    προτιμώντας όμως.. "χήρον",
    έστω κι έναν "ζωντοχήρον"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aς είναι και εκ των προχείρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή