Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Εδώ "Ελεύθερος Ραδιοφωνικός Σταθμός" Αγ. Παρασκευής.

Έλληνες, γρηγορείτε!!!

   Με μεγάλη συγκίνηση άκουσα προ ολίγου, σε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή, την παλλόμενη από συγκίνηση φωνή εκφωνητού και κατατρομοκρατήθηκα! 
   Μέσα μου ξύπνησαν παλιές μνήμες που θυμάμαι έντονα να μου διηγείται, κλαίουσα, η μητέρα και σηκώνεται η τρίχα μου κάγκελο, (τότε είχα πολλές), όπως απαιτεί σήμερα η πανέμορφη μόδα κουρέματος. Η φωνή, τότε, του Κ. Σταυρόπουλου ήταν όντως σπαραχτική. Συγκινούσε, συγκινεί και θα συγκινεί όλους τους έντιμους πατριώτες Έλληνες, ή τουλάχιστον, όσοι θέλουν να νιώθουν έτσι.   
   Την θυμίζω γιά τους νεώτερους που δεν έζησαν εκείνη την εποχή, η δεν έμαθαν ποτέ πολλά γι' αυτήν.


    Ο σύγχρονος ζηλωτής εκείνης της δόξας, ανακοίνωνε το πρωί με φωνή τρεμάμενη, από την ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή:
   - Έλληνες, ο εχθρός είναι πρό των πυλών! Σε λίγο ο σταθμός θα σιγήσει και δεν θα είναι πλέον ελληνικός! Ό,τι σας πουν μην τους πιστεύετε!
   Χωρίς να θυμάμαι επακριβώς τις λέξεις, στο νόημα κάτι τέτοιες παπαρδέλες έλεγε και αυτά  εννοούσε! Παρομοίαζε την τήρηση του Νόμου και της Τάξης, παρουσία Εισαγγελέως, με ξένη κατοχή, χούντες και κάτι τέτοιες σαχλαμάρες που εκτοξεύουν απ' το πρωί και οι διάφοροι Στρατα-Στρατούληδες, υπερασπιζόμενοι μιά αδικαιολογήτως παρατεινόμενη ανομία και την παράλογη και αυθαίρετη "κατάλειψη των υψωμάτων της Αγ. Παρασκευής" από τον "Δημοκρατικό Στρατό" των απολυμένων της αμαρτωλής ΕΡΤ. Κάτι που ούτε κατά διάνοια δεν τόλμησαν να πράξουν οι αντίστοιχοι απολυμένοι του 902 του Περισσού!
   Επί προσθέτως, στο ίδιο σταθμό και στην ίδια εκπομπή μετανοούσης νεοαριστερής δημοσιογράφου, κάποιος "υπερασπιστής του Ρούπελ-ΕΡΤ", αράδειασε κατεβατό μπουρδολογίας, περί νομιμότητος που, τάχα, οι καταληψίες υπερασπίζονται, περί προστασίας του Συντάγματος και των δικαιωμάτων του λαού", (όλα γιά τον λαό!) και άλλα τέτοια πομπώδη φληναφήματα, χωρίς να αναφέρει λέξη γιά όσα, στην ουσία, μάχονται οι απολυμένοι της ΕΡΤ. Γιά τις θεσάρες τους και τις μισθάρες τους! Όπως δεν είπε κουβέντα γιά τό ότι σ' ένα χρόνο, πιό πολύ απεργούσαν και λιγότερο δούλευαν και, επίσης, κουβέντα γιά τις ακροαματικότητες και θεαματικότητες που μετριόντουσαν στα δάκτυλα του ενός χεριού!
   Είναι τουλάχιστον συχαμερό να επικαλείσαι "υψηλά ιδανικά" γιά να περιβάλεις την παχουλή σου ιδιοτέλεια και τελείως προκλητικό  να το κάνεις εν μέσω μιάς παρατεταμένης οικονομικής κρίσεως, όπου όλοι οι Έλληνες στενάζουν. Όλοι αυτοί οι... υπερασπιστές του... δημόσιου συμφέροντος θα έχαιραν μεγαλύτερης συμπάθειας στον σκεπτόμενο λαό, αν άφηναν στην πάντα τα παχειά λόγια και μιλούσαν ρεαλιστικά και έντιμα στην κοινωνία. Και αν διαπραγματεύονταν, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με την νόμιμη κυβέρνηση γιά την τύχη και το μέλλον μιάς ανεξάρτητης, αδέσμευτης και παραγωγικής δημόσιας τηλεόρασης. Χωρίς τσαμπουκαλίκια και αντάρτικα που δεν περνούν πλέον, αλλά προσθέτουν άλλη μιά μαχαιριά στι αιμάσσον και ετοιμοθάνατο κορμί της εθνικής μας οικονομίας!
   "Όλα γιά τον λαό και το δημόσιο συμφέρον"! Μαζί και ο λαϊκισμός και η φαυλότητα! Γι' αυτό, (και τόσα άλλα), "... δεν έχει πλοίον γιά σέ, δεν έχει οδό." (Κ.Καβάφης. Η πόλις). Απελπιστείτε ελεύθερα, οσονούπω το καράβι βουλιάζει!  
  

2 σχόλια:

  1. Καϋμό το έχω να δω την Κωνσταντοπούλου τον Στρατούλη
    και τα άλλα παιδιά να πάνε να διαμαρτυρηθούν έξω από ιδιωτικές
    επιχειρήσεις για τις απολύσεις υπαλλήλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ματαιοπονείς, αιθεροβατείς και ονειρεύεσαι.
    Και μ' αυτόν τον καϋμό, τον αγιάτρευτο, θα πεθάνεις.
    Σε πολύ βαθειά γεράματα, εννοείται.
    "Αχ' καϋμέ μου αγιάτρευτε"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή