Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ο αξιότιμος υπερασπιστής των δίκιων του λαού!



Ένας γλυκύτατος αρχιμπαγάσας  γυμνοσάλιαγκας.

   Η στήλη ποτέ δεν είχε τίποτε εναντίον του χρήματος. Το σεβάστηκε πάντοτε, και  το χρησιμοποίησε ως εισιτήριο διαβίωσης, κατά το πλήθος που η επί μία ζωή σκληρή δουλειά της απέκτησε. Δηλαδή μέτρια πράγματα! Επίσης σεβάστηκε απεριόριστα όλους εκείνους που το παράγουν, δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους να παράξουν κι εκείνοι, κατά το μέτρον της αντικειμενικής τους συνεισφοράς σ’ αυτή την διαδικασία παραγωγής πλούτου. Δηλαδή την εργοδοσία. Με ιδιαίτερη εκτίμηση σε όλους εκείνους που διαθέτοντας ιδιαίτερες ικανότητες και διορατικότητα, άνοιγαν ρηξικέλευθα, ως σκαπανείς και πρωτοπόροι,  νέους τομείς παραγωγής πλούτου, τραβώντας σαν ατμομηχανή το τρένο της οικονομίας, δίνοντας, ταυτοχρόνως, απασχόληση και ψωμί σε μεγάλα πλήθη εργαζομένων. Κατά τον ρόλο, την εργατικότητα και τις δικές τους ικανότητες συμμετοχής στην ομαδική προσπάθεια.

   Προφανώς ποτέ δεν πίστεψε στις γλυκόλαλες, πλην επιπόλαιες και ανέφικτες, θεωρίες περί ισότητος και άλλα τέτοια κουφά, τα οποία βλέπουν, ανοήτως και εκ του πονηρού, την μία μόνο όψη. Εκείνη του «εισπράττειν και απολαμβάνειν», παραβλέποντας την άλλη, την βασικότερη. Εκείνη του «εργάζεσθαι και αποδίδειν»!

   Γι’ αυτό σατίριζε, έως περιφρονούσε βαθύτατα και ανέκαθεν, όλους τους… Ιανούς! Δηλαδή όσους, θέλοντας να φανούν αρεστοί στη μάζα, εμφανίζουν δημόσιο προφίλ, λόγο και πολιτικές πεποιθήσεις εντελώς αντιδιαμετρικές από τον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν στην ιδιωτική τους ζωή.

   Έχω δει γιατρούς να συνιστούν στον άρρωστο πελάτη τους να κόψει το κάπνισμα, κρατώντας οι ίδιοι τσιγάρο στο χέρι! Έχω δει κομμουνιστές με εργοστάσια και βίλες στην Εκάλη και έχω δει εργατολόγους να παρέχουν συμβουλές, με παχουλή αμοιβή, στα ταλαίπωρα κι απελπισμένα ανθρωπάκια που κρέμονται απ’ τα χείλη τους, και μάλιστα χωρίς απόδειξη!

   Ουαί υμίν υποκριταί και φαρισαίοι!

   Ο χριστιανισμός επεκράτησε γιατί ο πρώτος… σοσιαλιστής, ο Χριστός, έζησε και πέθανε απολύτως συμβατά με όσα δίδαξε. Και με το παράδειγμά Του έπεισε!


   Σε άλλες εποχές, όχι τόσο χαλεπές όσο η παρούσα, θα με διασκέδαζαν απέραντα τα φληναφήματα και οι ανοησίες του κ. …. Καθηγητού-εργατοπατέρα, ο οποίος πιάστηκε από το ΣΔΟΕ, με την κλεμμένη γίδα στον ώμο!

   Πριν από όλα στέκομαι στο από πού και πώς βρέθηκαν στην κατοχή του, στο εξωτερικό μάλιστα, τέλη δεκαετίας του ’90, κοντά ένα εκατομμύριο δολάρια! Τί είδους μπίζνες στην…. αλλοδαπή έκανε ένας….  σοσιαλιστής καθηγητής, που να δικαιολογούν τέτοιες αμοιβές! Και με ποιούς; Τα επαναπάτρισε λέει, ο φλογερός πατριώτης, με τον νόμο…. Αλογοσκούφη! Αυτόν που η παράταξη που τον στεγάζει, επί του παρόντος, πολέμησε άγρια! Και τέλος, κερασάκι στην τούρτα, των απολογητικών του ψελλισμάτων, επικαλείται ….. παραγραφή!

   Αλίμονο, όταν μία ολόκληρη πολιτική τάξη καταφεύγει σε μιά νομιμότητα που ιδιοτελώς έστησε δι’ ιδίαν εξυπηρέτηση και προστασία, ταυτίζοντας το «νόμιμο» με το «ηθικό» και εμείς οι ηλίθιοι περιμένουμε απ’ αυτήν να μας…. σώσει, τότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα σωτηρίας. Ματαιοπονούμε.

   Χειρότεροι όμως, και πλέον κατάπτυστοι, είναι εκείνοι που το «παίζουν» υπερασπιστές των συμφερόντων του…. λαού, γεμίζοντάς τον με σάλια και με φούμαρα. Και με σοσιαλιστικές κορώνες, ενώ τον αρμέγουν κανονικά και ζουν πλουσιοπάροχα εις βάρος του, ή με τα λεφτά του μεγαλοκαρχαρία μπαμπά τους! Ειδικά γιά το τελευταίο, όποιος δεν πιστεύει, ας ρίξει μιά ματιά στις ηγεσίες δύο αντίθετων πολιτικών παρατάξεων!  

2 σχόλια:

  1. Ο λαλίστατος Κος καθηγητής εργατολόγος βουλευτής συγγραφέας
    παρέλειψε να εξηγήσει γιατί δεν έδωσε την νόμιμη αμοιβή στους
    συνεργάτες του από την εργασία στο εξωτερικό απ΄όπου και το εκατομμύριο.
    Αυτοί τα πήραν πηγαίνοντας σε άλλον εργατολόγο για τα περαιτέρω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξοχο και λογικό!
    Να δίνουμε δουλειά στο λαό! Να κινείται το χρήμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή