Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!



Τα ΝΑΙ του ΟΧΙ και τα ΟΧΙ του ΝΑΙ!
Αέρααααα!
   Έρχεται και φέτος  η γνωστή επέτειος και θα ξανανοίξει πάλι ο γνωστός φραμπαλάς των συζητήσεων, με τα ανιστόρητα επιχειρήματα και τις ατέρμονες κοκορομαχίες. Θα ξανακούσουμε πάλι τις ίδιες αριστερές φανατισμένες ηλιθιότητες.

   - «Το ΟΧΙ δεν το είπε ο Μεταξάς, το είπε ο λαός»!!!

   Όσο αφιονισμένα ηλίθιος κι αν είναι κάποιος, χρειάζονται απύθμενα αποθέματα δογματικής αγκύλωσης και βλακείας, ώστε να μην μπορεί να αντιληφθεί πως την μοίρα των λαών την καθορίζουν, τελικά, οι ηγέτες, (καλοί ή κακοί), και όχι οι λαοί. Οι λαοί απλώς ακολουθούν, και σπανίως εξεγείρονται και ανατρέπουν τους ηγέτες τους. Αλλά και όταν συμβεί αυτό, (όταν και αν), πάλι κάποιοι άλλοι «ηγέτες» θα πάρουν τα ηνία της τύχης του λαού! Οι επώνυμοι «στρατηγοί» γράφουν πάντα την Ιστορία, με δόξα ή ανάθεμα, και  οι «φαντάροι», απλά, τσοντάρουν με…. την ανώνυμη ζωή τους, στη συγγραφή της! Παγκόσμιος νόμος.
   Ο Λεωνίδας, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Μεταξάς, ο Ντούμπτσεκ, ο…., ο….., είπαν, σε μιά ιστορική στιγμή, ΟΧΙ, ενώ ο Κουίσλινγκ, ο Πεταίν, ο Τσολάκογλου, ο…., ο…., σε κάποια άλλη, είπαν ΝΑΙ! Κάποιοι πιστώνονται το ΟΧΙ και κάποιοι χρεώνονται το ΝΑΙ, ή αντιστρόφως. Όλα τα άλλα είναι παραμύθια γιά αφελείς. Και δεν αποτελεί κανόνα απαράβατο ένας δικτάτορας να μην παίρνει ποτέ(!), ούτε μία σωστή απόφαση γιά τον λαό που κυβερνά και δυναστεύει! Έγκλημα δογματικής καθοσιώσεως γιά τον αριστερό «μπουμπουνοκεφαλισμό»  να δεχθεί πως ο Μεταξάς έκανε και… κάποια καλά πράγματα γιά τον τόπο!

   Έτσι στο τέλος θα μας πουν πως το 8/ωρο στην εργασία το καθιέρωσαν τα κομμουνιστικά συνδικάτα και το ΙΚΑ το ίδρυσε ο…. Ζαχαριάδης!
Αν κάτι θα πρέπει να θυμόμαστε, ας είναι κάτι τέτοια!
   Όσο γιά την επέτειο του δικού μας «ΟΧΙ», και το ποιός θα πρέπει να το πιστωθεί, υπάρχει το προφανές επιχείρημα, πως αν ο Μεταξάς ενέδιδε στο ιταμό αίτημα του Μουσολίνι, (διά στόματος Γκράτσι), μέχρις ότου ο λαός ξυπνήσει το πρωί και πάρει, καλά-καλά, χαμπάρι τί συνέβαινε, οι Ιταλοί θα έμπαιναν, ατσαλάκωτοι, στην Πάτρα! 
   Πέραν αυτού, (και γιά κακή μας τύχη), υπάρχει ένα σύγχρονο ισοδύναμο παράδειγμα, που βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση, βοηθάει τους σκεπτόμενους και τους νέους ν' αντιληφθούν τα γεγονότα και αποστομώνει τους ακραιφνείς φανατικούς «δημοκράταρους». Ένα σαφέστατο δείγμα γιά το ποιός αποφασίζει και ποιός ακολουθεί. Θέλοντας και μη. Γογγύζοντας, έστω, ή και βρίζοντας! Γιά το πώς εξελίσσονται οι καταστάσεις.


   Ο ελληνικός λαός, στην συντριπτική του πλειοψηφία, λέει ΟΧΙ στο μνημόνιο. Με στεντόρεια μάλιστα φωνή.  Η ηγεσία του όμως λέει ΝΑΙ! Αναλογιστείτε, τώρα, τί ισχύει και τί εφαρμόζεται!

   Εκτός κι αν λαθεύω και το ΝΑΙ στο μνημόνιο το είπε ο λαός, ο μπαγάσας, και τώρα μας... δουλεύει γκρινιάζοντας, τάχα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου