Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Μικρά, τρελά κι αδόκιμα.



Χαράς ευαγγέλια
   
    - Ο κ. Χρ. Ζώης ίδρυσε ήδη το κόμμα του, ο κ. Αλ. Αλαβάνος το ίδιο. Ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος έχοντάς  μας απειλήσει από καιρό, περιμένει στην ουρά γιά να… «αναγγείλει» κι αυτός το δικό του!  Καιρός ήταν.
   Ο ΛΑΟΣ του κ. Γ. Καρατζαφέρη, (ο υιός του σανοπώλου), συνεχώς μαραίνεται και αν και ορθόδοξος, διακρίνεται από την καθολική αποχώρηση διαμαρτυρομένων στελεχών. Ο κ. Βασ. Λεβέντης κόλλησε στο 0.000000κάτι και δεν τραβάει και ο οικολόγος κ. Βεργής, ντύθηκε και ασχολείται πλέον με αγροτικές και βουκολικές εργασίες. (προφανώς το ηλεκτροσόκ απέδωσε τα αναμενόμενα).
   Από την άλλη, ο Αρμάνδος Δελαπατρίδης, δυστυχώς, έχει αποβιώσει προ πολλού, η Μαρίκα Παλαίστη επίσης και ο αείμνηστος συντοπίτης μου, ο Μπάος, του οποίου το σύνθημα, «Ή Μπάος,  ή χάος», δονούσε κάποτε τους ευβοϊκούς αιθέρες, απ’ άκρου εις άκρο, το ίδιο.
   Το κενό στον πολιτικό στίβο διευρύνεται επικινδύνως. Οι κίνδυνοι ελλοχεύουν, ο χρόνος πιέζει και οι καιροί ου μενετοί. Απαιτείται άμεση αναπλήρωση πολιτικών δυνάμεων.
   Αρχίζω να το σκέπτομαι!!!! Ήδη εμπλουτίζω το λεξιλόγιό μου με διάφορα μπινελίκια και από πρώτης του μηνός αρχίζω και μαθήματα καράτε. Ετοιμάζομαι πυρετωδώς, διά παν ενδεχόμενον! Οι εκλογές πλησιάζουν.

   - Με μεγάλο ενδιαφέρον διάβασα την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, σχετικά με την θαρραλέα απόφαση της Αντζελίνας Ζολί να κάνει προληπτική μαστεκτομή και την ακόμη γενναιότερη, να ανακοινώσει δημόσια το πρόβλημά της, γενομένη έτσι ζωντανό παράδειγμα γιά ομοιοπαθείς γυναίκες.  Και ομολογώ πως αυτή την ανακοίνωσα την χάρηκα και την απήλαυσα. Και μάλιστα συγκινήθηκα πάρα πολύ, όταν έμαθα πως την συνέταξε νεαρό στέλεχος του κομματικού μηχανισμού του ΚΚΕ. Δηλαδή, υποτίθεται, φρέσκο μυαλό!
   Με γύρισε μισό αιώνα πίσω, στα διαλείμματα στους διαδρόμους του Πολυτεχνείου, όταν ακούγαμε τους λιγοστούς αριστερούς συναδέλφους, (τότε δεν υπήρχε ιδεολογική ποικιλία, όλοι πούροι κομμουνιστές ήσαν), να προπαγανδίζουν τα ίδια πράγματα με τα ίδια ξύλινα κι ακαταλαβίστικα λόγια. Μας φάνταζαν σαν ΟΥΦΟ και κουνώντας θλιβερά το κεφάλι, σχολιάζαμε:
   - Το πολύ το Κ. Κ. κάνει το παιδί μα…α!  Κρίμα στο παιδί!
   Ωραίες και αξέχαστες εποχές!

   - Κατά καιρούς, όλο και κάποια στομφώδης έκφραση, κατά κανόνα ακαταλαβίστικη και πομπώδης,  πέφτει στο πολιτικό τραπέζι από την γνωστή μας σοσιαλιστική θολοκουλτούρα. Έτσι γιά να εντυπωσιάσει την αγράμματη πελατεία της!
    - Τς, τς, τς! Τι μόρφωση, ρε παιδιά! Τί βάθο και τι πλάτο!
   Θυμάμαι, (ξεχνιέται άλλωστε), τον αλήστου μνήμης Αντρέα, (όχι Ανδρέα, προς Θεού!), με το περίφημο «mea culpa», που ξεστόμισε σε μιά περίπτωση που ήθελε να ομολογήσει κάποιο λάθος του. Χωρίς όμως και να τον πάρει χαμπάρι το βαθειά μορφωμένο κοινό των οπαδών του. Κάποιος γνωστός μου, κλασσικός πασόκος. Με τα μούσια, τα γένια, το ζιβάγκο και όλα τα «σεπρεπά» του, ακούγοντας το «mea culpa» αναφώνησε, δίπλα μου:
    - Ρε τον π… τη, τον Αντρέα! Πάλι κόλπα τους κάνει. Πάλι τους την έφερε, η… γάτα!!!
   Σήμερα, η φράση της μόδας είναι το «Συνταγματικό τόξο»! Όπου εννοείται εκείνη η καμπύλη γραμμή που συμπεριλαμβάνει όλα τα κόμματα που έχουν ορκιστεί πίστη και υπακοή στο Σύνταγμα της χώρας.
   Ο πειρασμός είναι μεγάλος και δεν αντέχω. Γι’ αυτό βάζω νέο κουίζ με το ίδιο έπαθλο. Μάλιστα τώρα στα κέρδη προστίθεται και η δωρεάν μετάβαση στα… Τρίκαλα, των νικητών.
   «Ποιό είναι το κόμμα που αποκαλεί, περιφρονητικά, το Σύνταγμά μας «αστικό» και η πρώτη του δουλειά, αν ποτέ έρθει στην εξουσία, θα είναι να το καταργήσει!»;
   Κατά τα άλλα, οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής μας μάραναν. Γι' αυτό και όλοι μαζί, κατά τον πλέον ηλίθιο τρόπο, διαγκωνίζονται ποιός θα ρίξει περισσότερο νερό στον μύλο τους!

   Και το πιό ωραίο, της τελευταίας στιγμής! Πληροφορούμαι πως η ευφυής μας κυβέρνηση προτίθεται να δώσει, σε όποιον Κινέζο αγοράσει σπίτι στην Ελλάδα, αξίας άνω των 250.000 ευρώ, σε μιά κίνηση εξόχου γαλαντομίας, ......πενταετή άδεια παραμονής στην χώρα! Τέτοια γενναιοδωρία! Όταν συζητούσαμε, λίγο πριν, να δώσουμε μόνιμη σε ... λαθρομετανάστες, οι οποίοι το μόνο που επενδύουν στη χώρα είναι η φτώχεια τους, τα ούρα τους στις πλατείες και τα κόπρανά τους σε ζαρντινιέρες και εισόδους υπογείων! Γάτες αυτοί οι αρμόδιοι, τελικά!




2 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΩΣ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙΣ;;; ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ...http://www.youtube.com/watch?v=NpkJcUW9B0U

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, αναζητώντας το link, που μου γράφετε, μου βγάζει πως το σχετικό βίντεο δεν είναι διαθέσιμο. Και λέει πως λυπούνται γι' αυτό!
    Μήπως θα μπορούσατε να περιγράψετε με λόγια τί ακριβώς λέει; Κι εγώ, πολύ ευχαρίστως, να το σχολιάσω.
    Σε πιό από τα 4 σημεία-σποτάκια αναφέρεστε; Υποπτεύομαι το σημείο περί τον Βασ. Λεβέντη.
    Αν μάντεψα σωστά, δεν νομίζω πως έχετε δίκιο. Ελληνικό γνώρισμα το, για το χάλι μας, να φταίει πάντα κάποιος άλλος! Ποτέ εμείς.
    Ο χρυσός δεν χρειάζεται γυάλισμα για να λάμψει, ο μπρούντζος ναι. Άλλωστε διέθετε πάντα δικό του κανάλι. Θα σας θυμίσω ένα απόφθεγμα του Ελ. Βενιζέλου, που καλύπτει τις αιτιάσεις σας, αν, βέβαια, είσαστε αυτό που κατάλαβα.
    "Σαν είν' ο τράγος δυνατός, δεν τον κρατεί η μάντρα. Ο άντρας κάνει τη γενιά κι όχι η γενιά τον άντρα"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή