Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Η εκπαιδευτική μπαγαποντιά κι η ασφαλής «πεπατημένη».



Άντε, κουβέντα και ντόρος να γίνεται!

   Όσο η ελληνική νοοτροπία δεν δείχνει δείγματα αλλαγής  πλεύσης και όσο οι προβλέψιμες τακτικές του συνδικαλιστικού καρκινώματος των συντεχνιακών ιδιοτελειών θα εμπνέονται από τη λαϊκή παράδοση και ιδίως τον παλιό κλασσικό θίασο σκιών, που μας ψυχαγωγούσε και δίδασκε στην παιδική ηλικία των στερημένων και μίζερων εποχών, ας μην ελπίζουμε σε οικονομική ανάκαμψη και εθνική αναγέννηση. Η καταστροφική κάθε μεταρρυθμιστικής προσπάθειας  πέδη, (φρένο), της υπερσυντηρητικής, δήθεν προοδευτικής κατά το «ξύδι-γλυκάδι», συνδικαλιστικής Λερναίας Ύδρας, θα λειτουργεί στο φουλ. 

   Εν προκειμένω, ο κλάδος των «λειτουργών» (;) της μέσης εκπαίδευσης με τον δαίδαλο των αρχικών ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ, ΟΛΜΑ, ΝΤΟΛΜΑ, κ.λπ. δυσνόητα, τυρβάζει γιά αμαρτωλά συντεχνιακά κεκτημένα, εμπαίζει την κοινωνία,  περιφρονεί την αγωνία και τους κόπους χρόνων των εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και γονέων και ροκανίζοντας το χρόνο με συμβούλια και διαβούλια, ήθελε να δημιουργήσει εκβιαστικά τετελεσμένα και να πετύχει τους ιδιοτελείς σκοπούς της διά της πλαγίας.
   Και τώρα που βλέπει πως αυτά τα τερτίπια δεν περνούν, αρκείται σε επαναστατική γυμναστική, κορδακίζεται γιά την τιμή των όπλων και κλαίει με κροκοδείλια δάκρυα γιά την… παραβίαση του Συντάγματος. Μαζί της, εννοείται, και όλη εκείνη η αντιπολιτευτική συσπείρωση που πολλαπλασιάζει μονίμως κάθε κυβερνητική απόφαση επί -1!

   Ας μην ξεχνάμε όμως πως οι κροκόδειλοι δεν κλαίνε μόνο. Αλλά και δαγκώνουν οδυνηρά, όταν βρουν την ευκαιρία! Όσο γιά την … δωρεάν μαγκιά των εκπαιδευτικών συνδικαλισταρέων,  αυτή είναι προφανής και δεδομένη. Θα προσέλθουν στις εξετάσεις, αφού φίδι κολοβό γιά όποιον δεν παρουσιαστεί στις αίθουσες, καθ’ όσον η απόλυση καραδοκεί και η απείθεια στην επιστράτευση δίνει πρώτης τάξεως ευκαιρία και πρόφαση στην επιδιωκόμενη αραίωση του δημόσιου τομέα. Όμως θα «κουνιόνται» λεβέντικα μέχρι τέλους  και  γιά  το «φαίνεσθαι», ως  καλοί  και  συνεπείς   επαγγελματίες αντιστασιακοί, (Αχ΄, μη καλέ, ντροπή!), αλλά κάτω  από τον ασφαλή μανδύα της επιστράτευσης.

   Στοίχημα πως οι πρώτοι που θα προσέλθουν στις εξετάσεις θα είναι οι υπέρμαχοι της… απεργίας!
   Ουαί υμίν υποκριταί…..   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου