Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ρωμανός ο μελωδός και Ρωμανός ο… φάλτσος.

Γιά γέλια,(τώρα), και γιά κλάματα, (μετά).

Ρωμανός ο μελωδός
   Ο πρώτος είναι σχετικά άγνωστος. Πρόκειται γιά τον μεγαλύτερο ποιητή-υμνωδό της Ορθοδοξίας. Γεννημένος στη Συρία, έζησε τον 6ο αιώνα. Τον γνωρίζουν μόνο λίγοι, οι πολύ θρησκευόμενοι.
   Τον δεύτερο, τον Ρωμανό τον φάλτσο, τον γνωρίζει το πανελλήνιο και τον στηρίζει το «περιθώριο» και όλο το θολοκουλτουριάρικο προοδευτικαριό, που τυρβάζει γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα, (μόνο της φάρας του και όχι των άλλων), και νοιάζεται μόνο μπας και κάνουν κανένα «βαβά» στα …. καημένα τα μικρά παιδιά, οι απεχθείς «μπάτσοι».


Ρωμανός ο φάλτσος


 
Χθες, σ’ ένα ακόμη κωμικοτραγικό επεισόδιο ακούσαμε κι αυτό. Αυτοανακηρύχτηκε, λέει, «αιχμάλωτος πολέμου», κάνοντας όσους ξέρουν τι θα πει μπουντρούμι στην οδό Μέρλιν και Εφηβείον «Αβέρωφ», στην Αλεξάντρας, να βγαίνουν απ’ τα ρούχα τους! Σιγά τα ωά, ρε … μάγκες και τιμήστε τον ηρωικό μαχητή της… λευτεριάς!
   Αυτή η γελοιότητα με τις πομπώδεις ευφάνταστες ονομασίες, προϊόν έξαψης παιδικής φαντασίας από αναγνώσματα τύπου Χάρυ Πότερ, θα διασκέδαζαν αφάνταστα την κοινωνία μας, αν δεν την συνόδευαν το κροτάλισμα των καλάσνικωφ και οι εκρήξεις των παγιδευμένων κατσαρολικών, που κάνουν το παιχνίδι θανάσιμο.

   Εμείς, τα γεννήματα και θρέμματα των δυτικών συνοικιών, που είπαμε το ψωμί ψωμάκι, ιδρώσαμε και μοχθήσαμε γιά να στηρίξουμε την κοινωνία που με τη σειρά της θα μας στέγαζε, ειλικρινά αδυνατούμε να καταλάβουμε τη λογική των βουτυρομπεμπέδων που από ανία, έλλειψη οικογενειακής θαλπωρής κι επίβλεψης και αφού δεν υπάρχουν πιά στη χώρα πραγματικοί πόλεμοι, βάλθηκαν να στήσουν αυτοί έναν, παίζοντας το «κλέφτες κι αστυνόμοι», σε μοντέρνα έκδοση.

   Καλό θα ήταν, οι όψιμα αφυπνισμένες μαμάδες των προνομιούχων βορίων προαστίων, αντί να δίνουν τώρα και την …τελευταία ρανίδα του αίματός τους γιά να… υπερασπιστούν τα .. μπουμπούκια τους, να είχαν φροντίσει νωρίτερα γιά την ανατροφή τους. Η συνέχιση του μελό, («πυρήνες φωτιάς», «αιχμάλωτος πολέμου», «τελευταία ρανίδα του αίματός μου», κ.λπ. σάχλες), μετατρέπουν την τραγωδία σε κωμωδία. Και όποιος έχει διαβάσει κάποια απολαυστικά βιβλία κάποιων τέτοιων… μαμάδων, καταλαβαίνει κι εξηγεί πλήρως.
   Σκόπιμο θα ήταν, πάντως, κατ’ αναλογία προς την παλιά κι αλήστου μνήμης «φανέλα του στρατιώτου», ν’ αρχίσουν να πλέκουν το… «καλσόν του αιχμάλωτου στρατιώτου», καθ’ όσον, αφ’ ενός, στα κελιά της ψειρούς κάνει κρύο και, αφ’ ετέρου, τα … καλσόν, με τις στρατιωτικές κακουχίες, σκίζονται εύκολα.
   Τελικά, τις μεγάλες επαναστάσεις των λαών, τις έκανε η αστική τάξη, (Γαλλική), ή ηγήθηκαν αυτών αστοί, (Ρωσική. Κινεζική).

   Τελευταίες πληροφορίες θέλουν την Αντιτρομοκρατική να ερευνά το ενδεχόμενο η χύτρα ταχύτητος, (άχρηστη κι αχρησιμοποίητη στο σπίτι), να τοποθετήθηκε στο Mall, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, γιά τις απαράδεκτα υψηλές τιμές των προϊόντων Γκούτσι και Μπαλεντσιαγκά, η δε ληστεία στο Βελβενδό να έχει στόχο την πάταξη ή αντιμετώπιση των υπερβολικών ανατιμήσεων του Οίκου Ντιόρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου