Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Η γερμανική «τσατσά» και το ελληνικό «τσατσόπουλο».

Γιά γέλια και γιά κλάματα

   Μετά το πρώτο σοκ του αιφνιδιασμού από τη συγκλονιστική και αποκαλυπτική δήλωση που περήφανα έκανε ο χαλκέντερος και σιδεροτσούτσουνος εθνοπατέρας και καμάρι της φυλής μας, άρχισαν να στριφογυρίζουν στο μυαλό μου διάφορες ιδέες-προτάσεις γιά την, όσο το δυνατόν επωφελέστερη, εκμετάλλευση της μοναδικής πηγής πλούτου που εναπέμεινε στην μαραζωμένη χώρα μας.

   Γιατί να σπαταλιέται άδικα και άσκοπα στην εγχώρια αγορά το πλούσιο…. προϊόν που διαθέτουμε και επί τόσα χρόνια αγνοούσαμε. Σε καιρούς χαλεπούς και στείρους, όπου το βασικό μειονέκτημα της χώρας αποτελεί η χαμηλή παραγωγικότητα που γεννά ύφεση και οι μειωμένες εξαγωγές της, χάνουμε άλλη μία φορά το τρένο της ανταγωνιστικότητος, κρατώντας εντός συνόρων την ισχυρότερη, παγκοσμίως, και πιό αποδοτική μηχανή παραγωγής εθνικού πλούτου. Σε εποχές που το «Viagra» και τα διάφορα …παρεμφερή ενισχυτικά κάνουν θραύση διεθνώς και μάλιστα -ας σημειωθεί παρακαλώ- σε νεαρό παγκόσμιο πληθυσμό και όχι, ως θα ήτο φυσικό, στη συμπαθή κατηγορία των ραμολί, εμείς διαθέτουμε κρυμμένο θησαυρό και επιμένουμε να τον αγνοούμε.
   Αντί να εκμεταλλευτούμε το απτό, σίγουρο και πανίσχυρο διατρητικό «εργαλείο» που διαθέτουμε, φέρνουμε κάποιους κρυόμπλαστρους Νορβηγούς να τρυπάνε με το δικό τους τη θάλασσα. Τυχοδιωκτικά κι αβέβαια, αναζητούμε φυσικά αέρια, μαύρους χρυσούς και άλλες τέτοιες αηδίες σε θαλάσσια οικόπεδα και βοσκοτόπια! Αφού διαθέτουμε απείρως αποτελεσματικότερο και αποδεδειγμένα ικανότερο διατρητικό όργανο που αξίζει πολύ περισσότερο από τα δικά τους που βυθίζονται στη… θάλασσα και κάνουν, απλώς, μιά τρύπα ….στο νερό! Του δικού μας, αν και βυθίζεται σε μικρότερο βάθος, (λες εδώ να πέφτω έξω;), αξιοποιεί την... τρύπα και φέρνει πολύ καλύτερα και πιό σίγουρα αποτελέσματα, αφού η δράση του συνοδεύεται από εκρήξεις χαράς κι ικανοποίησης και ασθμαίνουσες κραυγές, όπως:
   - Τι μου κάνεις, μάνα μου!

   Παρατηρώντας προσεκτικά την ξενέρωτη Γερμανίδα καγκελάριο, (το καγκελάριο προκύπτει, πιθανόν, και από το «κάγκελο», όπως εκφράζεται συνήθως ένα γενικότερο αισθητικό γυναικείο αποτέλεσμα), και προσεκτικότερα τον κ. Μέρκελ, προκύπτει το ασφαλές συμπέρασμα πως η «εφαρμογή Πετράν» θα φέρει γιά τη χώρα αποτελέσματα, πολύ περισσότερα και επωφελέστερα, από εκατό συνόδους και χίλια eurogroups, εφ’ όσον πρόκειται περί καταφανώς «στερημένης» γυναίκας!
   Μάλιστα, γιά τον Γερμανό αντιπρόεδρο, τον κ. Βεστερβέλε, καθώς και εκείνον τον χοντρό κι αντιπαθητικό Ολλανδό υπουργό με το κοτσιδάκι, είμαι χίλια στα εκατό σίγουρος, γιά θετικό αποτέλεσμα, αφού και «πάνε την επιστολή» και η «επιχειρηματολογία» του πολύπειρου δικού μας, λόγω κεκτημένης εμπειρίας και μεσογειακού ταμπεραμέντου θα αποτελέσει το καλύτερο φάρμακο και πειστικότερο επιχείρημα!

   Συμπερασματικά, αντί να κουβαλιόνται, σωρηδόν, πολυπρόσωπες, κοστοβόρες και άχρηστες αντιπροσωπείες στις Βρυξέλλες κι εδώ κι εκεί, αρκεί ο εκάστοτε επίσημος εκπρόσωπος της χώρας να κουβαλάει μαζί του τον Πετράρα, το απόλυτο όπλο, το ικανότερο sex-pistol!  Έναν και καλό και ..μπάνικo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου