Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

«Κορίτσια… ο Τ(σ)ατσόπουλος»!!!

Γιά γέλια και γιά κλάματα

   Το γνωστό σλόγκαν των παλιών, νεανικών μου χρόνων, με πρωταγωνιστή τον πασίγνωστο ζεν-πρεμιέ της εποχής Ανδρέα Μπάρκουλη, ξαναζωντάνεψε αιφνίδια στο μυαλό μου από την εκπληκτική δήλωση της, όπως και να το κάνουμε, δευτεροκλασάτης «λαϊκάντζας», (μάλλον περί ζεν-ντεζιέμ πρόκειται), του διαβόητου εθνοπατέρα, συγγραφέα, ιστορικού και, όπως προκύπτει από τη δήλωσή του, μέγα πηδήκουλα, (έτσι ώστε να δικαιολογείται πλήρως ο όρος «εθνοπατέρας»),  κ. Πέτρου Τ(σ)ατσόπουλου.
   Μάλιστα! εκείνου του σαχλαμάρα, που μην εκπλαγείτε αν σε περίπτωση, ο μη γένοιτο, επιτρέψει ο Μεγαλοδύναμος στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει τη χώρα, τον δούμε υπουργό πολιτισμού, -μπλιάχ-, ή παιδείας. Δηλαδή στο υπουργείο που πρόσφατα και με ανάλογη σαχλότητα ονόμασε το χαζό παιδί, υπουργείο της «διά βίου μάθησης».

   - Αμάν, από τι γλίτωσα, στα στερνά μου! Ευτυχώς που έφυγα από την Αθήνα, ανέκραξα μόλις συνήλθα από την κατάπληξη του ακούσματος της τρομερής είδησης:

   - « Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα»!!!

   Αμέσως, αφού εξ επαγγέλματος ασχολούμαι με αριθμούς, άρα και…. «νούμερα», πήρα μολύβι και χαρτί κι άρχισα τους λογαριασμούς. Με πρόχειρους υπολογισμούς και κατ’ εκτίμηση της τελευταίας απογραφής πληθυσμού, θα πρέπει, κατά προσέγγιση, ο τύπος να έχει …«βολέψει» περί τα 2,500,000 άτομα, (μην υπολογίζοντας τους προσφιλείς του λαθρομετανάστες, τους οποίους, από λόγους πραγματικού έρωτα, τους έχει… «πάρει» όλους, αλλά εκτός λογαριασμού!).
   Επειδή στη βαρυσήμαντη δήλωσή του δεν διευκρινίζεται το φύλο των ερωτικών του παρτενέρ, δηλαδή αν πρόκειται για θηλυκούς, σερνικούς ή… ανάμικτους, δημιουργούνται οι εξής πιθανές περιπτώσεις.
   - Αν εννοούσε μόνο γυναίκες, με την κατά τεκμήριο παραδοχή πως από πλευράς φύλου υπάρχει ισορροπία στον αθηναϊκό πληθυσμό, τότε έχει πηδήξει όλες τις γυναίκες των Αθηνών…. μόνος του! Βρε το θηρίο!!
   - Αν όμως τα πηδήματά του είναι…. μπρος-πίσω, τότε ο μισός αντρικός πληθυσμός της Αθήνας τον έχει…. «αρπάξει» από τον Πετράν!
   Με δεδομένο, επίσης, το νεαρόν της ηλικίας του, ακόμη και αν άρχισε να «πηδάει» από κούνιας, π.χ. την παραμάνα του, ή και τη μαμμή ακόμα που τον ξεγέννησε, θα πρέπει να πραγματοποιεί ημερησίως περί τα 250 με 300 πηδήματα! Το πλήθος είναι τρομερά μεγάλο και μοιάζει ακατόρθωτο, ακόμη και γιά έναν παιδαρά όπως ο Πετράρας.
   Γιά το γεγονός κυκλοφορούν διάφορες φήμες, όπως λ.χ. πως τους στοιβάζει γυμνούς, τον ένα πάνω στον άλλο, σκαρφαλώνει και πηδάει τον πάνω-πάνω και ανάμεσα στους άλλους έχει βάλει… καρμπόν! Πραγματικά μεγαλοφυές κόλπο που ανεβάζει πολλαπλασιαστικά των αριθμό!
   Άλλη διάδοση θέλει τον Πετράν βιονικό και διαχρονικό, κάτι μεταξύ Σούπερμαν και Δράκουλα, οπότε έτσι εξηγούνται πλήρως και ο μεγάλος αριθμός «πηδηχθέντων και πηδηχθεισών» και οι έγκυρες απόψεις του περί … Κολοκοτρώνη.
   Οι ίδιες φήμες ισχυρίζονται πως, όντως, υπήρξε ο προσωπικός επιβήτορας του «Γέρου του Μωριά» στον οποίον ο ήρωας του ΄21 οφείλει και το επίθετό του. Όπως γινόταν συνήθως στην Ελλάδα τα παλιά χρόνια, αυτό προέκυψε από παρατσούκλι που με την πάροδο του χρόνου καθιερώθηκε σαν επώνυμο. Πραρακολουθείστε τον επαγωγικό συνειρμό και θα καταλάβετε: «Κ...ς + Πέτρος, δηλαδή κοτρώνα = Κολοκοτρώνης». Νάτο το σωστό συμπέρασμα! Εκπληκτικό και φως φανάρι!!!

   Όσο γιά το κατ’ εμέ, δοξάζω τον Θεό μου με φώτισε να εγκαταλείψω, οικογενειακώς, το κλινόν άστυ και να εγκατασταθώ στην επαρχία κι έτσι δεν συγκαταλέγομαι στα «αντικείμενα του πόθου» του βαρβάτου βουλευτού μας. Όμως κι εδώ δεν αισθάνομαι ήσυχος και απόλυτα ασφαλής. Έτσι, οσάκις και γιά λόγους άφευκτης ανάγκης, κατεβαίνω στην πρωτεύουσα, γιά διάφορους λόγους ανωτέρας βίας, οργανώνομαι και λαμβάνω ειδικά μέτρα προστασίας. Όπως π.χ. φορώ, οπωσδήποτε, τσίγκινο σλιπάκι με παραπλανητικές κ… τρυπίδες. Επίσης προχωρώ πάντα επιφυλακτικά, τοίχο-τοίχο, προσέχοντας να έχω, όσο γίνεται, καλυμμένα τα … νώτα μου. Και, επ’ ουδενί, δεν σκύβω! Με τίποτα! Μακάρι να δω χάμω πεντακοσιόευρω θα το προσπεράσω αδίστακτα κι αδιάφορα! Ποτέ δεν θα σκύψω να το πάρω, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει και τι έχει σκαρφιστεί γιά σένα ο Θρύλος του «πηδήματος», το καμάρι μας!
   Τ(σ)ατσόπουλος είναι αυτός, όχι παίξε-γέλασε και όποιος φυλάει τον κ... του, τον διατηρεί... παρθένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου