Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η χώρα της εικονικής πραγματικότητος.

Θέσεις - Απόψεις

   Πολλές χώρες, βάσει κάποιων τοπικών ή άλλων χαρακτηριστικών τους, αποκτούν έναν ιδιαίτερο επιθετικό προσδιορισμό που τις καθιστά διεθνώς αναγνωρίσιμες. Έτσι, π.χ. η Ιαπωνία είναι γνωστή ως «η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου», η Φινλανδία ως «η χώρα των χιλίων λιμνών», κ.ο.κ.
   Ασυζητητί, η Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «η χώρα της εικονικής πραγματικότητος»! Και εξηγούμαι γιατί, στηριζόμενος σε συμπεριφορές και χαρακτηριστικά που μαζί, λαός και κυβερνήσεις, ανέπτυξαν τα τελευταία 30, κυρίως, χρόνια.

   - Ο διαβόητος «Αντρέας» μας οδήγησε στον πιό πρωτότυπο σοσιαλισμό, που κανείς Μαρξ ή Ένγκελς ποτέ δεν υποψιάστηκε, από την …. πίσω πόρτα. Συγγνώμην, τον 3ο δρόμο εννοούσα! Αυτόν που οδηγούσε στο «ζοζιαλισμό» των βλοσυρών γενειοφόρων πρασινοφρουρών κλητήρων που έτρεμαν όλοι οι αλλόδοξοι δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι διευθυντού. Δυστυχώς όμως η προσπάθεια του έμεινε από… λάστιχο και το μόνο που κατάφερε ήταν η δημιουργία μιάς νέας γενιάς νεόπλουτων αρχικλεφταρέων, (τα περίφημα «νέα τζάκια»), που προστέθηκε στην υπάρχουσα του παρελθόντος και καταρήμαξαν, όλοι μαζί, τη χώρα (π.χ. Άκης, Γιάννος, Τάσος, Κώστας και ου συμμαζεύεται).

   - Ο «καθηγητής» Σημίτης, ζάπλουτος αρχισοσιαλιστής και βαφτιστήρι βασιλιά, που αντικατέστησε το «κύριε» με το «σύντροφε», φορώντας κι αυτός, που και που, το ζιβάγκο, έπεισε μπόλικους αφελείς, παρλάροντας τον μύθο της «ισχυρής Ελλάδας», πως τα χιλιάρικα φυτρώνουν στα Χρηματιστήρια, όπως τα μαρουλάκια στα μποστάνια. Να, έτσι κάνεις και τα μαζεύεις!

   - Οι λαμπροί Ολυμπιακοί Αγώνες σάλπισαν στα πέρατα της Οικουμένης το μήνυμα της αποκάλυψης μιάς νέας «Γης της Επαγγελίας», μιάς σύγχρονης γης Χαναάν με ονειρώδη τρόπο εύκολης, ξένοιαστης κι ανέμελης ζωής. Με ξενυχτάδικα, μπουζούκια, αστακομακαρονάδες, 4χ4, χορούς  -ώπα!-  καθαρή πόλη, μαγευτικά ακρογιάλια, ονειρεμένα ηλιοβασιλέματα και καλοσυνάτους, γελαστούς και φιλόξενους κατοίκους. Τι καλά!
   Ένα φοβερό μήνυμα πως τελικά η «Ευδαίμων Αραβία» δεν βρίσκεται στην Υεμένη, όπως κακώς νομιζόταν, αλλά στην … Ευρώπη. Και είναι η ... Ελλάδα! Βούρ, όλοι γιά εκεί!

   -Ένα καλοστημένο και «χουβαρντάδικο» σύστημα κοινωνικής πρόνοιας επέβαλε στα ασφαλιστικά μας ταμεία να γεμίσουν από νεοείσακτους αλλά ουδέποτε πληρώσαντες εισφορές και ν’ άπολαμβάνουν γερές συντάξεις, καθώς τα νοσοκομεία πλημμύρισαν από ολόκληρα τα συγγενολόγια των μεταναστών, (λαθραίων και μη), που σωρεύονται στη χώρα γιά να βρουν την υγειά τους …. τζάμπα. Στα πλαίσια της «ισχυρής Ελλάδας», της πατροπαράδοτης ελληνικής γαλαντομίας και της «αλληλεγγύης των λαών». Στην πράξη όμως, στου κασίδη το κεφάλι!

   - Η ανεξέλεγκτη πολιτικάντικη διαπλοκή γέμισε τις δημόσιες υπηρεσίες με πλεονάζον προσωπικό και τη «θεσούλα» να αποτελεί πλέον το όνειρο κάθε νεοέλληνα νεοτεμπέλη!
   Είναι πασίγνωστο πως σε προεκλογικές περιόδους οι νεοπροσλαμβανόμενοι στο δημόσιο υπάλληλοι δεν διέθεταν ούτε καρέκλα να καθίσουν και περιφέρονταν στους διαδρόμους, παρασύροντας και τους εργατικούς και ευσυνείδητους συναδέλφους τους στον «ωχαδελφισμό» και την αργοσχολία. Καλυμμένοι πίσω από ένα ισχυρό και φαύλο συνδικαλισμό, βολεύονται, εδραιώνονται και… ας κλαίει που τα ’χει. Εις δε τους Δήμους, είναι πασίγνωστον, οι περισσότεροι των θρονιασμένων στα γραφεία υπάλληλοι προσελήφθησαν ως …. σκουπιδιάρηδες και από το παράθυρο!
   Και διαμαρτυρόμαστε, κουτοπόνηρα και με ιερή αγανάκτηση, όταν οι Ευρωπαίοι μας θεωρούν τεμπέληδες γιατί ενώ αυτοί αναφέρονται στο παραγόμενο εθνικό έργο εμείς στεκόμαστε στο … χτύπημα της κάρτας που δημιουργεί μεν προϋποθέσεις απασχόλησης αλλά όχι και, υποχρεωτικά, εργασίας! Όμως τα κάστανα εισάγονται από την Κίνα, τα μήλα από τη Χιλή και τα λεμόνια από την Αργεντινή. Τα δικά μας σαπίζουν στα δέντρα περιμένοντας την… αποζημίωση ή την επιδότηση!

   Θα μπορούσα ν’ αναφέρω ατέλειωτο πλήθος από παραδείγματα γιαλατζί-πραγματικότητος και μαϊμουτζίδικων καταστάσεων που πλασάρονται γιά πραγματικές και διαμόρφωσαν την κατάσταση από την οποία η αφύπνιση μας προσγειώνει στην πραγματικότητα ανώμαλα και οδυνηρά. Όπως π.χ. γιά επιδοτούμενους τυφλούς οδηγούς ταξί, (Θαύμα, θαύμα, ανέβλεψαν!), ή νεκρούς που ξεκοκαλίζουν συντάξεις, στην υγεία των ζωντανών κορόιδων, (κι άλλο θαύμα!), αλλά μάλλον δεν χρειάζεται. Όλοι, ανεξαιρέτως όλοι, και ιδίως όσοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, κατά βάθος γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται και πού πάει το πράγμα. Όσο πιό φαύλοι και πιό παρασιτικά διαβιούν, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, τόσο πιό ενήμεροι είναι και τόσο πιό πολύ ασχημονούν και φωνάζουν κατά… της Μέρκελ, και της τρόικας, καταφεύγοντας γιά σωτηρία στην αγκαλιά του …. ΣΥΡΙΖΑ. Στην λογική του Τσίπρα και την πραότητα της Κωνσταντοπούλου!
   Γι’ αυτό και σταματώ εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου