Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η ώρα των αποφάσεων και της αλήθειας.

Επικαιρότης

   Γιά χρόνια η αριστερά πάσχιζε να πείσει τους Έλληνες πως γιά όλες τις σοβαρές, δύσκολες κι επώδυνες γιά τον μέσο πολίτη αποφάσεις που έπαιρνε η κάθε κυβέρνηση, εκείνη διέθετε, πάντοτε, κάτι το καλύτερο. Ένα δικαιότερο κι αποτελεσματικότερο «γιατροσόφι». Όμως η πλειοψηφία του κόσμου, δυσπιστούσα, δεν την άκουγε μέχρι τώρα και της ανέθετε μόνο ρόλους θορυβούσης και μαχητικής μειοψηφίας. Συνεχώς επικριτικής, διαμαρτυρόμενης και μονίμως φωνασκούσης, αλλά μηδέποτε ακουόμενης και λαμβανομένης υπ' όψη στα σοβαρά. Κάτι σαν την αλογόμυγα στα καπούλια της Εξουσίας. Μέχρις εκεί και μη παρέκει.
   Χρειάστηκε να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, ο λαός να κατρακυλήσει στα έσχατα όρια αντοχής του γιά να δώσει, επί τέλους, και σ' αυτή τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή. Να βγει μπροστά και να εφαρμόσει τις συνταγές θεραπείας της βαριά νοσούσης κοινωνίας μας, μπας και, πράγματι, το αποτέλεσμα βγει καλύτερο. Οι μέχρι πρότινος πρωταγωνιστές αναγκάζονται, ποιούντες την ανάγκη φιλοτιμία, να της παραχωρήσουν προβάδισμα, υποκλινόμενοι μάλιστα, και να της αφήνουν χώρο γιά ν’ απαγγείλει κι αυτή το «ποίημά» της!
   - Ορίστε κυρία μου, προχωρήστε! Σας ακούμε!
   Η πρόκληση μεγάλη, η ευθύνη τεράστια, η στιγμή κρίσιμη!
  
  Το παρασκήνιο και το υποβολείο είναι θέσεις εύκολες, το προσκήνιο, όμως, ζορίζει και ζαλίζει….
Έτσι πάραυτα, με την ανάληψη της διερευνητικής εντολής γιά σχηματισμό κυβέρνησης, με απόλυτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα κλείστηκαν ραντεβού με…. Κατσέλη, Οικολόγους και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. (Γιά Βεργή και Λεβέντη δεν ακούστηκε τίποτε ακόμη). Λες και το προέχον σήμερα είναι τα «συμπεθεριά» μεταξύ των αλληλοσπαρασσομένων αριστερών δυνάμεων του 0.5 – 2 %. Λες και τέτοιες επαφές που καθορίζουν το απώτερο αύριο δεν θα μπορούσαν να περιμένουν, αφού αυτές οι…. δυνάμεις δεν διαθέτουν σήμερα κοινοβουλευτική δύναμη, άρα και αξία, ενώ ο χρόνος γιά πρακτικό αποτέλεσμα και συγκρότηση κυβέρνησης πιέζει ασφυκτικά.
   Καθόρισε 5 άξονες (μάλλον ασύμβατους) και μερικούς υποάξονες (!), βάσει των οποίων ζητεί προγραμματικές συγκλίσεις των άλλων, σύμφωνα  με το δικό του πρόγραμμα, απαιτεί από Σαμαρά και Βενιζέλο, έγγραφη αίτηση συγγνώμης γιά τη μνημονιακή τους φιλοσοφία και συμπεριφορά και, επίσης έγγραφη, ανάκληση των υπογραφών τους από τις δανειακές συμβάσεις που έχουν συναφθεί με τους Ευρωπαίους!
   Αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως, επί του παρόντος, δεν τους ζήτησε ακόμη κ…. ! Έχοντας, όμως, αφήσει το ζήτημα… ανοικτό, κατά τα προσεχή... γούστα του τίποτα δεν αποκλείεται!

   Η στήλη ρισκάρει πρόβλεψη. Ο κ. Τσίπρας θα κινήσει γη και ουρανό και θα εφεύρει μύριες όσες, «σοβαρές» τάχα, αιτίες και προφάσεις, ούτως ώστε να απέλθει απ’ αυτόν το «πικρό ποτήρι» της ευθύνης της διακυβέρνησης της χώρας και των μεγάλων αποφάσεων.
   - Δε βαριέσαι, που να τρέχουμε τώρα! Καλά είμαστε κι έτσι. Άσε τους άλλους να βγάζουν το φίδι απ’ τη τρύπα κι εμείς… εδώ είμαστε! Να τους καταγγέλλουμε… εκ του ασφαλούς.
   Όπως και να το κάνουμε, το καβούκι παρέχει ασφάλεια.

   Κι αυτά, ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους γνωστοποιεί πώς τα διαθέσιμά του επαρκούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου! Μέχρι τότε έχει ο Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου