Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Brussels Group - Σκουριές - Τετρόικα και άλλες παπαρδέλες



Ο επιμένων νικά!
"Είμαστ' ακόμα ζωντανοί, στη σκηνή, σαν ροκ συγκρότημα. Κι αν μας αντέξει το γυαλί , θα φανεί, στο χειροκρότημα"
  Τελικά το ελληνικό δαιμόνιο βρήκε τη λύση! Η παλιά «τρόικα -αυτή που καταργήθηκε- απέκτησε και νέο, τέταρτο μέλος. Από το EFSM. Προφανώς θα σκέφτηκαν πως ένα αξιοπρεπές συγκρότημα θα πρέπει, εκτός από ντράμερ, κιθαρίστα και σαξοφωνίστα, θα πρέπει να διαθέτει και… τραγουδιστή. Έτσι αφού, αποδεδειγμένα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος, (EFSM), διαθέτει πολλά καλλικέλαδα μέλη, βάλαμε κι έναν ακόμη μπελά στο κεφάλι μας. Οπότε το πρόβλημα με την ακατονόμαστη… «τρόικα» λύθηκε αυτόματα, με απλότητα λύσεως σαν το «αυγό του Κολόμβου». Του λοιπού θα έχουμε… «τετρόικα»! 
   Υποθέτω πως το νέο δημοφιλές συγκρότημα θα δίνει της παραστάσεις του, αρχής γενομένης από αύριο, στις φιλόξενες σάλες της Μεγ. Βρετάνιας, ώστε οι… «αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες» να μην ξεποδαριάζονται στο πήγαιν’ έλα σε μεγάλες αποστάσεις.
   
   Επί της ουσίας τώρα. Μετά από την βυζαντινολόγα απεραντολογία και το σαχλό τζέρτζελο της ονοματολογίας και των συμβολισμών, ήρθε -επί τέλους- η ώρα των πραγματικών ελέγχων και της αξιολόγησης. Στα πλαίσια αυτών η στήλη διατυπώνει έναν προβληματισμό και ένα ερώτημα. Κατά τη διάρκεια αυτών και της σοβαρότητός τους γιά την ακριβή αξιολόγηση της οικονομίας της χώρας σε όλες τις παραμέτρους αυτής, που θα κρίνουν το μέλλον της πολυπόθητης… δόσης, υπάρχουν τρία ενδεχόμενα: 
   - Οι ελεγκταί, (τα... τεχνικά κλιμάκια), κωφεύοντας στην προηγούμενη κοκορομαχία περί όνου σκιάς, να κάνουν ψύχραιμα και αμερόληπτα τη δουλειά τους.
   - Εκφράζοντας συμπάθεια στον απελπισμένο αγώνα της Κυβέρνησης, να παραβλέψουν τα άκομψα φάλτσα της, την απειρία και την κουτοπονηριά της και να μας ευνοήσουν… μιά σταλιά. Λιγουλάκι, ίσα που πατάει η γάτα. Εννοώ πως απλά όπου ένα «κάτι» ισορροπεί στην κόψη της παλάντζας και μπορεί να γείρει -χωρίς δημιουργία υποψίας μεροληψίας- είτε στην μία, είτε στην άλλη θέση, να το γείρουν υπέρ μας. 
   - Με δεδομένο πως αποτελούν εντεταλμένα όργανα κάποιων οργανισμών και κάποιων «αφεντικών» στα οποία είτε λογοδοτούν, είτε παίρνουν εντολές απ’ αυτά, να μας βάλουν κάτω και να μας… «ξεσκίσουν» στην αυστηρότητα.
   Η στήλη ευχαρίστως στοιχηματίζει υπέρ του τρίτου ενδεχόμενου και -όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική διάλεκτο- χαρίζει και την ισοπαλία, που προφανώς εκφράζει το πρώτο. 

   Στο θέμα των Σκουριών τώρα. Από τις 28/2 η στήλη ανήρτησε σχολιασμό επί του θέματος των Μεταλλείων της Χαλκιδικής. Και οι εξελίξεις την δικαιώνουν πλήρως, μέχρι στιγμής. Οι οικοδομικές άδειες επεστράφησαν μετά τον επανέλεγχο και οι εργασίες του μεταλλείου επαναρχίζουν. Βεβαίως, και πάντα στα πλαίσια του προβλεφθέντος «ψιλοκοκό» που θα κάνουν στην ιδιωτική επιχείρηση οι «Πλατφορμάριοι» του Λαφαζάνη, (ιταλιστί «Μπινάριοι», πλατφόρμα=μπινάριο), τώρα αρχίζει να παίζει… άλλο βιολί, το… «περιβαλλοντολογικό»! Και το πράγμα θα τραβήξει κορδέλα μέχρις ότου είτε η επιχείρηση τα μαζέψει και φύγει, είτε καρατομηθούν οι «Μπινάριοι». Περίπτωση κωλοτούμπας των σκληρών σταλινικών δεν θεωρείται πολύ πιθανή. Εκτός αν….. Το μέλι της εξουσίας πάντα είναι γλυκό κι εξαρτάται από το… ζάχαρο του κάθε… «ενού», που λέει κι ο προφέσορας -σωσίας του Μπαμπινιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου