Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Bingo!



Καλώς τονε κι ας... άργησε! Επί τέλους, η συμμετοχική διάθεση συμπαθείας κατάφερε το ζητούμενο. Άρκεσε ένα φιλί γιά να μπω -κι εγώ- στη χορεία των "κατόχων" του... covid!
Αναμένεται η εξέλιξη... κι οι φίλοι μου... αλάργα! "Θαρσείν χρεί".... 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

"Είμαστε δυό, θα΄μαστε τρεις..."


https://www.youtube.com/watch?v=xRDBwvnJLwY


Μόλις πληροφορήθηκα πως ο κ. Δημ. Παπανώτας σκέπτεται σοβαρά να κατέβει υποψήφιος γιά την προεδρία του Σύριζα. (Ωχ, ξέχασα την «... προοδευτική συμμαχία»). Αμέσως το μυαλό μου πέταξε στον αείμνηστο... Ζακ.
Καλά... εσύ παλληκάρι μου έφυγες νωρίς. Κρίμα γιατί θα είχαμε έναν υγιή και θαυμάσιο εκλογικό ανταγωνισμό. Γκλέτσος, Παπανώτας, Ζακ.... vs Κασσελάκη. Ευρώπη τρέμε!

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Σύριζα... προοδευτική συμμαχία (το «προοδευτική» μας μάρανε)!

 Ένα νέο κλουβί με τρελλές!

Όλοι οι σύγχρονοι επιθεωρησιογράφοι τρίβουν τα χέρια τους, αλλά και αγωνιούν με την τελική αναμέτρηση –«ντιμπέι κατά Αλέφαντο- στο παλαβοδρόμιο της Ντούρου-Ντούρου Κουμουντούρου.
Μετά τις διαμάχες και διαξιφισμούς των διαφόρων... «τσικό», (π.χ. Ακρίδα vs Καλογεροπούλου), το δράμα της αριστερής φαρσοκωμωδίας φτάνει στην κορύφωσή του... με τον αγώνα α΄ εθνικής: Πολάκης vs Κασσελάκη. Διαιτητής ο «αμφίψηστος» Γκλέτσος.
Έ, ρε πλάκες που έρχονται... Κι εμείς οι... απ΄ έξω, έκθαμβοι παρακολουθούμε τις κοκορομαχίες και το ξεκατίνιασμα του εσμού που ήθελε -και επιμένει να θέλει- να μας κυβερνήσει! Γιά το καλό μας... πάντα.

Όταν η βλακεία γυρίζει μπούμερανγκ.


Στις 6 Μαρτίου ανήρτησα τα, πιό κάτω καθώς έγινε τεράστιος ντόρος επειδή, λέει, η κυρία Ασημακοπούλου έκανε χρήση κάποιων... "προσωπικών δεδομένων", προκειμένου να επικινωνήσουν με τους ψηφοφόρους. Οπότε οι κουτοπόνηροι αντίπαλοί της... έσκισαν, οργίλοι, τα ιμάτιά τους επειδή παρεβίασε τα... προσωπικά δεδομένα των παραληπτών, των οποίων -υποτίθεται- κατέστρεψε τη ζωή καταπατώντας τα... ιερά και όσιά τους!!
Τώρα που ο δήμαρχος με το περουκίνι κάνει, εντελώς ανοήτως. τα ίδια, τηλεφωνόντας τήδε κακείσε και επαιτώντας ψήφο γιά να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, οι "ευαίσθητοι" περί τα προσωπικά δεδομένα... μούγκα! Συνεπής αριστερή τακτική...
Και τώρα, εν τη ουσία. Όταν ο ΟΤΕ, μέχρι πρό τινος, κυκλοφορούσε καταλόγους με τηλέφωνα και διευθύνσεις συνδρομητών, τα τέτοια περί... "προσωπικών δεδομένων" αποτελούν υποκριτική μπουρδολογία.
"Ουαί υμίν υποκριταί και φαρισαίοι" αριστερίλες!
"Ε΄, και;
Πολύ κακό γιά το τίποτα.
Πολύς ντόρος γιατί, λέει, η ευρωβουλευτής της ΝΔ, κυρία Μισέλ Ασημακοπούλου «απέκτησε», κατά κάποιον τρόπο, τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού και τους έστειλε -προφανώς προπαγανδιστική και διαφημιστική γιά πάρτη της- επιστολή, εν όψει των επερχομένων ευρωεκλογών. Και η αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε οργίλη γιατί, ξαναλέει, εθίγησαν τα... προσωπικά δεδομένα των αποδήμων. Σιγά τα ωά!
Καθημερινά, έρχεται στο email μου πλήθος μηνυμάτων, κυρίως διαφημιζομένων προϊόντων, τα οποία και διαγράφω αμέσως, χωρίς να ενοχληθώ ιδιαιτέρως και χωρίς, βεβαίως, να ζημιωθώ στο ελάχιστο.
Όποιος, προφανώς αριστερούλης, ακροδεξιούλης και γενικώς διαφορετικών πολιτικών φρονημάτων, ενοχλείται από την λήψη κάποιου -του όποιου- τέτοιου μηνύματος, ας το διαγράψει αμέσως. Καμμία βλάβη δεν υφίσταται.
Το email, αποτελεί κάτι ανάλογο με την διεύθυνση κατοικίας μας και από τη στιγμή που, κατ΄ επιλογή μας έστω, το δίνουμε σε γνωστούς και φίλους παύει να αποτελεί αυστηρά «προσωπικό» δεδομένο. Π.χ. όπως το ιατρικό, φορολογικό, ή το ποινικό ιστορικό που είναι αυστηρά απόρρητα στοιχεία.
Όποια επιστολή -γραπτή ή ηλεκτρονική- μας στέλνουν και δεν την... «γουστάρουμε» την ρίχνουμε, απλά, στον κάλαθο των αχρήστων ή την διαγράφουμε αδιάβαστη.
Αν κάποιοι θα πρέπει να ενοχληθούν από το γεγονός, αυτοί είναι οι συνυποψήφιοι της κ. Μισέλ στη ΝΔ. Από το στόμα αυτών διεκδικεί αθεμίτως την... «μπουκιά» η κυρία."

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Άντε και καλή χρονιά.

 

Με τον αγιασμό της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς εν όψει, ακούω, βλέπω, διαβάζω -μέσα στην απόλυτη γκρίνια και μουρμούρα- τους απανταχού στην επικράτεια αριστερούς, (ναι αυτούς που θέλουν την οδό «Σόλωνα» και όχι Σόλωνος, που θέλουν άλλη την Λέσβο και άλλη την Μυτιλήνη και που δεν ξέρουν πού θα βρεθούν αν στρίψουν κατά 360ο μοίρες, αλλά ανακάλυψαν όψιμα τον «νεοποτισμό» και την «ενσυναίσθηση»), να διαμαρτύρονται επειδή το Υπουργείο Παιδείας συσπειρώνει κάποια σχολεία και οι τάξεις τους θα έχουν 20 ή 25 μαθητές, αντί... 15!
Γυρίζοντας πίσω κάμποσα χρόνια -κάπου στο 1954- θυμάμαι πως στο σχολείο μου, το Βαρβάκειο, κάθε τάξη είχε τρία τμήματα με 40 μαθητές σε κάθε τμήμα!
Παρεμπιπτόντως, από το δεύτερο πρακτικό τμήμα που απεφοίτησα, θυμάμαι πως μόνο 3 συμμαθητές μου δεν εισήχθησαν σε Ανώτατη Σχολή. (Πανεπιστήμια και Πολυτεχνείο).
Με όλους τους Καθηγητές μου να κατέχουν βαθμό Διευθυντού, αλλά να προτιμούν να μένουν απλοί Καθηγητές στο Βαρβάκειο αντί να διευθύνουν κάποιο άλλο Γυμνάσιο, η δουλειά γινόταν άριστα, καθώς -εμείς οι μαθητές- δεν είχαμε κινητά στις σάκες, δεν είχαμε «δεκαπενταμελέ» να μας ποδηγετεί, δεν κάναμε... καταλήψεις, (αφού δεν θεωρούσαμε το σχολείο μας ως ύψωμα στην... Κορυτσά), ούτε μαχαίρια στην κωλότσεπη γιά το καθημερινό μπούλινγκ στα διαλείμματα. Είχαμε σεβασμό και... «ενσυναίσθηση» του σκοπού γιά τον οποίο ο πισινός μας γυάλιζε το θρανίο.
Και -δόξα τω Θεώ- οσονούπω τερματίζουμε, (κάποιοι τερμάτισαν ήδη), τον επίγειο κύκλο μας αξιοπρεπώς, με διαδρομή ανάλογη με την παγκόσμια νομοτέλεια της αξιοκρατίας και της κατάταξης. Όλα τα άλλα εκ του πονηρού, της αναξιοκρατίας, της αρχής της... «ήσσονος προσπαθείας» και της ενδόμυχης επιθυμίας... «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»!
Και ... ο νοών νοήτω...

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Ενημέρωση - Απήχηση - Αντίδραση.


Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον Σύριζα δεν σπεύδω ν΄ αντιδράσω. Περιμένω να ολοκληρωθεί η φαρσοκωμωδία γιά να τοποθετηθώ συνολικά.
Επί του παρόντος, μετά τις υποψηφιότητες του «αψύ» Πολάκη και του «ψήστη», (αμφιπλεύρως), γκΛέτσου, περιμένω αυτήν της εισαγγελοκτόνου Τζένης Χειλουδάκη, του αρχιδιασκεδαστού Λαζόπουλου κι ενδεχομένως των Γκμόχ και Ακρίδας, προκειμένου να στολιστεί η κανίστρα.
Προς στιγμήν -κατά το δώσε κι εμένα μπάρμπα- σκέφτηκα να δηλώσω κι εγώ... «παρών»! Όμως στερούμαι βασικών προσόντων: α) Είμαι στραίητ και όχι... γκέι, β) Δεν είμαι, πλέον, νέος, γ) Δεν φοράω ρούχα εφαρμοστά και δ) Δεν διαθέτω περιουσία στην αλλοδαπήν. Το ότι δεν είμαι αριστερός, απλή ασήμαντη λεπτομέρεια, (ούτε οι περισσότεροι από δαύτους είναι). Πάντως -όλα κι όλα- σκυλάκια διαθέτω... μπόλικα!
Τώρα, αν μου ζητηθεί... διακαώς, το ξανασυζητάμε. Θα φορέσω τσίγκινα σωβρακάκια και φύγαμε!
Στην εικόνα, η μεγάλη αντίδραση γιά το... "εξωπέταγμα" Κασσέλ.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Αρχηγός....

      Κάπου διάβασα ένα ερώτημα με ευρύτερη κοινωνική απήχηση:

-«Τί είναι εκείνο που δημιουργεί την μεγαλύτερη απογοήτευση;». Μέτρησα πολλά και διάφορα, αλλά όχι την δική μου άποψη, την οποία καταθέτω.

Αναντίρρητα, κατ΄εμέ, είναι: «Το ναυάγιο των ονείρων μας».

Αν όμως ετίθετο το ερώτημα, υποθετικό, «Τί είναι εκείνο που σας προκάλεσε την μεγαλύτερη συγκίνηση;», αναμφίβολα όλοι θα συμφωνούσαμε στο συνυποβαλλόμενο βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=-qfVD7NErW0

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Η ηλικία της Σελήνης και άλλα τερπνά.


Διάβασα τις προάλλες μία μελέτη σπουδαίων επιστημόνων, οι οποίοι υπελόγισαν εμβριθώς, και με ακρίβεια, την ηλικία της Σελήνης και την προσδιόρισαν στα 4, 5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Διαφωνώ κάθετα, καθ΄ όσον οι δικοί μου υπολογισμοί, βασιζόμενοι σε τελειότερη μέθοδο υπολογισμού και χρήση νεώτερων οργάνων, υπολογίζουν -ακριβέστατα- την ηλικία της σε... 4.505.200.035 έτη. Και όποιος διαφωνεί: α) Καλείται να αποδείξει το λάθος μου και β) Αν θεωρεί πως πέντε εκατομμυριάκια χρόνια είναι ασήμαντη λεπτομέρεια, ας αναλογιστεί πως αυτή η διαφορούλα σημαίνει ότι ένας άνθρωπος που εκτιμάται πως έζησε 80 χρόνια, στην πραγματικότητα έζησε 65.000 φορές περισσότερο! Ψιλοπράγματα, χοντροκομμένα!!!
Σαν μιά, ομοίως σοφή μελέτη του... Χάρβαρντ, η οποία θέλει τις ανεμογεννήτριες να ανεβάζουν (!), τη θερμοκρασία του εδάφους στο οποίο λειτουργούν, κατά 2,9 βαθμούς Κελσίου! Άρα είναι... επιβλαβείς γιά το περιβάλλον!!!

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΣΥΑΡ !

 


Καθώς, εκεί στον «Σύριζα... προοδευτική συμμαχία, τρομάρα τους», στα διαλείμματα του μαλλιοτραβήγματος ψάχνουν γιά νέο όνομα, διάφοροι φίλοι, που άκουσαν το προτεινόμενο και επικρατέστερο... «ΣΥΣΥΑΡ», μου έδωσαν διάφορες ερμηνείες. Μία που θα μπορούσε να σταθεί σοβαρά είναι η εξής: «Σύλλογος Συστηματικής Αρλούμπας».
Μία άλλη, επίσης πολύ ταιριαστή, λόγω θεσπισμένων... προεδρικών «ιδιαιτεροτήτων», την θεωρώ άκομψη, και μη πρέπουσα. Γι΄ αυτό δεν την υιοθετώ και δεν την δημοσιεύω, καθώς δεν μπορώ να ξέρω το «βάθος» ισχύος της στον... Σύλλογο. Πάντως η τελευταία λέξη αρχίζει από... «Αρσενο...»

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Αναζητώντας καθαρό αέρα...

 

Μπορεί να είναι ιδέα μου, μπορεί να είναι σύμπτωση, μπορεί να είναι τυχαίο, μπορεί να φταίει η δυσπροσαρμοστικότητα που, ενδεχομένως, με διακρίνει. Όμως αυτά που συμβαίνουν σήμερα, σε λογικό, πολιτικό, ηθικό, κοινωνικό, αθλητικό, μετεωρολογικό -και ό,τι διάβολο άλλο... «επίπεδο» συναντήσω- υπερβαίνουν τα όρια αντοχής μου. Γιά την ακρίβεια νοιώθω σαν να ξύπνησα, ξαφνικά κι απότομα, σε άλλον πλανήτη. Ξένος και μετέωρος σε έναν κόσμο που ξεπερνά την φτωχή φαντασία μου.
Ένας μικρός Γκιούλιβερ σε μιά νέα, διαστημική και υπερφυσική περιπέτεια, όπου δοκιμάζονται όλες μου οι σταθερές και όλες οι αξίες με τις οποίες -ψιμύθι, ψιμύθι- προσπάθησα να στήσω μέσα μου, γιά ολόκληρη ζωή, έναν ακέραιο σκελετό γιά την επίγεια διαδρομή μου.
Τώρα κατάπληκτος, τα βλέπω όλα... τούμπα και συντρίμμια, οπότε καταφεύγω, στις "πρώτες βοήθειες" -γιά άμυνα, σωτηρία, έμπνευση και ανασύνταξη. Στο αγαπημένο μου μόνιμο καταφύγιο κι ορμητήριο... Στον Καβάφη.
Επίκαιρη σημερινή συνταγή το κάτωθι:
(Με ορθογραφία, στίξη και τονισμό του Ποιητού).

ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ

-Κι άν δέν μπορείς να κάμεις τήν ζωή σου όπως τήν θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μήν τήν εξευτελίζεις
μές στήν πολλή συνάφεια τού κόσμου,
μές στές πολλές κινήσεις κι ομιλίες.
-Μήν τήν εξευτελίζεις πιαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ΄ εκθέτοντάς την
στών σχέσεων καί τών συναναστροφών
τήν καθημερινήν ανοησία,
ώς πού νά γίνει σά μιά ξένη φορτική.