Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Αιθεροβασία Σαμαρά, ή μήπως…..;



 

   Η τελευταία πρόταση Σαμαρά γιά εκλογή τώρα Προέδρου και εκλογές τέλη του '15 μοιάζει αφελής και αλίμονο αν ο ΣΥΡΙΖΑ την δεχόταν. Δεν απαιτείται και ιδιαίτατη δόση ευφυΐας στην Κουμουνδούρου προκειμένου να την απορρίψει. Οι συριζάριοι τώρα καλπάζουν με τον αέρα των δημοσκοπήσεων και προβάρουν κουστούμια γιά… υπουργεία, ορκωμοσία και τέτοια πρωτόγνωρα μεγαλεία, αφού πιστεύουν πως έχουν τις εκλογές στο τσεπάκι. 
   Με πιασμένο τον λαγό στο σακί -όπως πιστεύουν- ο Σαμαράς τους ζητάει να τον αφήσουν γιά να τον... ξανακυνηγήσουν του χρόνου! Ε΄, είπαμε γιά σχετική κουταμάρα στο χώρο, αλλά όχι και μέχρις εκεί! 
   Σε μία -γιά οιονδήποτε λόγο- παράταση της διεξαγωγής των εκλογών επί ένα χρόνο, Κύριος οίδε τί πολιτικό κλίμα θα επικρατεί, τί συσχετισμοί δυνάμεων θα υπάρχουν και τί θα «γράφουν» τότε τα κοντέρ των δημοσκόπων. Ποιός ζει και ποιός πεθαίνει, ενώ ο Σαμαράς θα κερδίζει χρόνο, που μπορεί και να δουλέψει γιά πάρτη του!

   Από την πλευρά του όμως, ούτε ο Σαμαράς είναι αφελής κι αιθεροβάμων ώστε να πιστεύει πως θα «τσιμπήσει» ο Τσίπρας. Απλά έχει δύο στόχους: 
   - Είτε να προσελκύσει σύσσωμους τους ανεξάρτητους βουλευτές, δίνοντάς τους μια καλή ασίστ-δικαιολογία γιά να κρατήσουν μισθό και τίτλο επί ένα χρόνο ακόμη.
   - Είτε γιά να εκθέσει τον Τσίπρα ως μονομανή εξουσιολάγνο, που θέλει σώνει και καλά να γίνει πρωθυπουργός, παντί τρόπω και πάση θυσία, (των συμφερόντων του λαού), στα μάτια του καθόλου ευκαταφρόνητου ποσοστού των λευκών και αναποφάσιστων, οι οποίοι ξεπερνούν το 20%. Δηλαδή εκείνων που, τελικά, θα γείρουν την πλάστιγγα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου