Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

«Υπόθεση Ρωμανού», (όχι του Μελωδού).



Η δύναμη του όχλου και η καταστροφική επιρροή του.
-Κουράγιο, μάγκες. Σε λίγο έρχομαι. Πιάστε μου θέση στο θρανίο!
 
   Ο διαβόητος νεαρός και επίδοξος τρομοκράτης Ν. Ρωμανός κάνει απεργία πείνας, εκβιάζοντας την πολιτεία, ώστε να του επιτρέψει να… σπουδάσει!! Πέτυχε, λέει, σε κάποιο ΤΕΙ και θέλει τώρα να… μορφωθεί, να πάρει πτυχίο, να βγει στη βιοπάλη και να βγάζει τίμια το ψωμάκι του, συμβάλλοντας -ως καλός και νομοταγής πολίτης- στην προκοπή της κοινωνίας και τη δική του. Και αυτό το δικαίωμα -στη σπουδή και τη μόρφωση- είναι τόσο ιερό, αναφαίρετο και σπουδαίο ώστε οφείλει να προηγείται του άλλου δικαιώματος της κοινωνίας, του να χώνει μέσα κάθε επικίνδυνο κακοποιό, ληστή και τρομοκράτη, άρα και ένα πολύ επικίνδυνο άτομο γιά την ασφάλειά της, που λέγεται Ρωμανός, (όχι ο Μελωδός). 
   Όμως οι γνωστοί «αλληλέγγυοι» της θολής κουλτούρας, της επαναστατικής ανατροπής των πάντων και της κοινωνικής διάλυσης, (που όμως αρμέγουν την κοινωνία και την ξεκοκαλίζουν με πλουσιοπάροχες αμοιβές, μέχρι να… διαλυθεί!), φρύαξαν και πιάσαν τη «τσαμπούνα»: «Λευτεριά στον Ρωμανό, γιά ν’ ασκήσει το… νόμιμο δικαίωμά του στις… σπουδές»! Φυσικά, γιά τις νόμιμες υποχρεώσεις όλων, περί σεβασμού της ζωής και της περιουσίας των άλλων, τις οποίες γράφει στα παλιά του παπούτσια ο… απεργός τρομοκρατίσκος, τσιμουδιά! 

   Έτσι ο νεαρός κακοποιός συνεχίζει ακάθεκτος την δήθεν απεργία του γιά 4η εβδομάδα, σπάζοντας τα σχετικά ρεκόρ Γκίνες, αφού αν και ξενηστικωμένος τόσο καιρό και στα πρόθυρα του θανατά, όπως λέει κι ο συστηματικός υπερασπιστής της πάσης φύσεως αντικοινωνικής ανομίας συνήγορός του, βρίσκει τη δύναμη να χαιρετά ακμαίος από το παράθυρο του νοσοκομείου, όπου εκτίει την… νηστεία του, τους ομοϊδεάτες… «αλληλέγγυους»! Με την ίδια υποκρισία που ο έτερος των Ξηρών υποκρίνεται, ατάλαντα και  κακόγουστα, τον πάσχοντα από σκλήρυνση κατά πλάκας, και μάλιστα με ποσοστό αναπηρίας 96%!!!
   Με αφετηρία τη στάση του αρχιλαϊκιστή Υπουργού Παιδείας -που πετώντας μπουφάν, μούσια και υψωμένες γροθιές, έγινε «Δούρειος ίππος» του συστήματος και βάλθηκε να μπαχαλοποιήσει την παιδεία από άλλο μετερίζι- αλλά και την ατολμία της Κυβέρνησης να παραβλέψει πολιτικά κόστη και να πατήσει γερό πόδι όπου χρειάζεται, μπας κι έρθει η χώρα σε κάποιο λογαριασμό και μπει σε σωστό δρόμο μακρόχρονης ανάκαμψης, θεωρώ ζήτημα χρόνου την απελευθέρωση του νεαρού κακοποιού. Κάποια πρόφαση, κάποιες εγγυήσεις, κάποιες διασφαλίσεις θα βρεθούν από τους ψοφοδεείς στην προοπτική ερχομού του ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα, και ο Ρωμανός… μην τον είδατε! Όχι κορόιδο είναι να πάει να «σπουδάσει» -όντας κρατούμενος- σε… ΤΕΙ, όταν μπορεί να κάνει ανώτατες σπουδές, ανατρεπτικής και τρομοκρατικής φύσεως, σαν ελεύθερο πουλάκι! 
   Και γιά του λόγου το… βέβαιο, παραθέτω μικρό απόσπασμα από μανιφέστο του ίδιου, από όπου προκύπτουν ανάγλυφα: το ποιόν του υποκειμένου, το άσβεστο μίσος που κρύβει μέσα του γιά την κοινωνία, την επικινδυνότητα που εγκυμονεί η παραμικρή απελευθέρωσή του και την, εκ του ασφαλούς, πορεία που θα ακολουθήσει, έτσι και του δοθεί η ευκαιρία!   

    «Δεν αναγνωρίζω τις διαδικασίες τους, ούτε το δικαίωμα να με κρίνουν υπάνθρωποι, όπως ο Μόκκας*, (*Πρόκειται για τον ανακριτή του), που για μένα δεν έχουν ούτε το δικαίωμα στη ζωή**. (**Αυτό να προσεχθεί ιδιαιτέρως, όταν -με το καλό- ο κακοποιίσκος την κοπανήσει, αλά Χριστόδουλο!). Όσο μπορώ σκοπεύω να προσβάλλω τις διαδικασίες τους και να αναδείξω, ως αιχμάλωτος πλέον, την επαναστατική αντιπαράθεση που διεξάγεται καθημερινά απέναντι στην εξουσία. Η αδιάλλακτη στάση απέναντι στους δικαστικούς είναι ακόμα μια στιγμή μάχης στην εμπόλεμη συνθήκη που βιώνουμε». 

   Παρ’ όλα αυτά στοιχηματίζω πως σύντομα η στήλη θα ασχοληθεί πάλι με την περίπτωση. Καγχάζοντας φυσικά, αφού η ζωή… «κύκλους κάνει», αλλά μυαλό δεν προσθέτει.
   Α΄, ρε φουκαρά Πάσσαρη, τί άτυχος που είσαι και σαπίζεις στα ρουμάνικα υπόγεια μπουντρούμια, υγιής και χωρίς δικαίωμα… σπουδών. Και όχι μόνο, αλλά έτσι και τολμήσεις απεργία πείνας, στο πρώτο δεκαήμερο τα «τίναξες»! 

   «Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο … Χριστόδουλος»!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου