Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

"Οι λύκοι μεταξύ τους" (Πράξη ΙΙ)


Γιά γέλια και γιά κλάματα

   Χθες, μέσα στον γενικό αιφνιδιασμό της απαράδεκτης εκδήλωσης του σημερινού πολιτικού εκτραχηλισμού και της πλήρους αποκάλυψης του αμοραλισμού που έχει καλύψει την κοινωνία της ολοσχερώς εξαθλιωμένης και εξαχρειωμένης πατρίδος, η ταχύτης απεικόνισης του γεγονότος έδωσε την ευκαιρία σε, κατ’ αρχήν, μεροληπτική αναμετάδοσή του. Έτσι η πληροφόρησή μου προέκυψε ανεπαρκής, προφανώς λόγω προοδευτικής κατεύθυνσης του αναμεταδότου, αφού η εικόνα που είδα ξεκινούσε με την πρώτη σφαλιάρα του «ευγενούς» κάφρου της Χρυσής Αυγής. Οπότε η λογική επαγωγή οδηγούσε, προφανώς, σε κάποια προγενέστερη φραστική πρόκληση του «κυρίου» από τις «κυρίες», με την συνηθισμένη στο χώρο του «έμπρακτη» απάντηση. Αμ δε! Τα πράγματα ξετυλίχτηκαν αρκετά διαφορετικά, αφού στο επεισόδιο δεν «έπαιξαν»  μόνο λόγια αλλά και χειρονομίες. Κατά συνέπειαν θεωρώ απαραίτητη κάποια συμπλήρωση της χθεσινής μου ανάρτησης. Μικρή μεν αλλά πλήρως αποκαλυπτική και επεξηγηματική του όλου, απαράδεκτου, σκηνικού, που έκανε ένα στούντιο μπάχαλο και τη χώρα άλλη μιά φορά περίγελο. Μικρό δείγμα του επικρατούντος πολιτικού μας «πολιτισμού» και του «καρακατσουλιού» που συνθέτει, το πάλαι ποτέ, ευγενές σώμα των «πατέρων» και «μητέρων» του Έθνους. Των ταγών μας, δηλαδή!

   Σε μεταμεσημβρινές και επανειλημμένες αναμεταδόσεις, (καρέ-καρέ και αργό γύρισμα), του γεγονότος αποκαλύπτεται ότι η τσαούσω και ασύδοτη Ελληνίδα «Πασιονάρια» του ντόπιου «λαϊκού» κινήματος, συνεπικουρούμενη από το νέο φυντάνι του υπό προσεχούς εφαρμογής νέου σοσιαλιστικού μοντέλου, τη νεοεμφανιζόμενη ξανθιά γλωσσοκοπάνα του ΣΥΡΙΖΑ, τον προκαλούσε συνεχώς φραστικά, (γερμανοτσολιάδες, φασισταριά, κ.λπ.), παίζοντας έτσι με τη φωτιά, αφού είναι γνωστές οι πρακτικές διαλόγου που επικρατούν στο χώρο του! Όταν μάλιστα έγινε και αναφορά, από την ξανθιά, σε προσωπικές εξωπολιτικές υποθέσεις, ή σπίθα έφτασε στο μπαρούτι κι έγινε η έκρηξη. Εκείνος έξαλλος την έρανε με νερό και η τσαμπουκαλού ντερμπεντέρισα Λιάνα ανέλαβε να «καθαρίσει» γιά πάρτη της, πολιτικά, άσπονδης φίλης και γειτόνισας και τον χτύπησε, (εννοείται συμβολικά κι ανώδυνα), μ’ ένα μάτσο χαρτιά που κρατούσε! Τέτοια προσβολή, γιά τύπους-μέλη της Χρυσής Αυγής είναι θανάσιμη και ξεπληρώνεται «επί τη εμφανίσει»! Το λάθος της γραφικής Λιάνας, (η οποία θεωρεί ό,τι έχει παντοειδή και μόνιμη ασυλία, δίκην πασπαρτού παντού), προφανώς οφειλόμενο σε προσωπικές επιλογές και τρόπο ζωής, ήταν ό,τι δεν έμαθε ποτέ, άρα αγνοεί, κάτι που ο λαός γνωρίζει πολύ καλά. Δηλαδή, το πόσο επικίνδυνο είναι να κάνει κανείς «αστεία με το ανδρικό εσώρουχο», όπως σοφά λέγεται, αφού τέτοιο ένδυμα ουδέποτε εγνώρισε!
   Συνεπώς, με μηδαμινό κόστος, (τρεις σφαλιάρες δεν είναι δα και τίποτα, μπροστά σε όσες πέφτουν στις διάφορες «πολιτισμένες» αντιπαραθέσεις των δύο άκρων), είχε μιά πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσει, έστω κι έτσι, το συγκεκριμένο ρούχο,  τουλάχιστον ως προς την επικινδυνότητα των αστεϊσμών με αυτό. Άλλωστε η πείρα, κάπως έτσι χτίζεται. Με παθήματα, ας είναι και θεωρητικά!

   ΥΓ. 1) Ουδέποτε φανταζόμουν την έκταση των επιδοκιμαστικών κρίσεων, σχετικά με την «περιποίηση» της γραφικής Πασιονάριας, στη μικρή κοινωνία που ζω, αφού πίστευα ότι είχε μεγαλύτερη δημοφιλία. Όσους άκουσα εξέφραζαν, ανεξήγητα, αγαλλίαση!
          2) Φήμες οι οποίες αναφέρουν πως οι εξαγγελίες της κ. Παπαρήγα περί αύξησης του ατομικού αφορολόγητου ορίου στις 40.000 ευρώ, συν 5.000 γιά κάθε παιδί, αποτελούν εισήγηση της κ. Κανέλλη, υπό την επήρεια των άστρων που έβλεπε από τα προηγηθέντα σκαμπίλια και την σχετική διασάλευση φρενών, ένεκα διάσεισης, ελέγχονται διά την ακρίβειά τους. Η στήλη διερευνά τον ακριβή χρόνο τελέσεως του σφαλιαρίσματος, αφ’ ενός, και της εξαγγελίας, αφ’ ετέρου, προς ασφαλή διασταύρωση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου