Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Περί ΕΝΦΙΑ. Λόγος να γίνεται και στο βάθος σκοτάδι…



Ο παραλογισμός που φέρνει την απόλυτη σύγχυση.
Καλομελέτα κι έρχεται!
 
   Αντιγράφω, αυτολεξεί, το κύριο άρθρο της σημερινής «Καθημερινής».


   «  Η αξία των ακινήτων

   Η ευθυγράμμιση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών των ακινήτων είναι απολύτως αναγκαία. Η ακίνητη περιουσία τιμωρήθηκε τα τελευταία χρόνια επειδή το πολιτικό σύστημα δεν διέθετε την επάρκεια και την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Τώρα οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται σε πραγματικά οριακό σημείο. Τίποτα όμως δεν τους εξοργίζει περισσότερο από το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν φόρους επί εξωπραγματικών τιμών. Η αδικία αυτή, η οποία πλήττει κατά τρόπο βάρβαρο ορισμένες περιοχές, πρέπει να τελειώσει. »


   Φαίνεται πως ο απόλυτος παραλογισμός, από την εν γένει ληστρική φιλοσοφία του πρωτοφανούς «κεφαλικού φόρου» των νεωτέρων χρόνων, που σκαρφίστηκε όχι καμιά στυγνή σοσιαλιστική ή κομμουνιστική κυβέρνηση, αλλά αυτή που προασπίζει, δήθεν, την ελεύθερη οικονομία και την κατοχή ατομικής ιδιοκτησίας, διατάραξε και την λογική της σοβαρότερης και εγκυρότερης εφημερίδας της χώρας. Το βασικό πρόβλημα αυτού του φορολογικού εκτρώματος δεν ευρίσκεται εκεί που το τοποθετεί η καλή εφημερίδα. Αυτό που επισημαίνει ως απαράδεκτο στο κύριο άρθρο της αποτελεί απλά σύμπτωμα υπερφορολόγησης. Δηλαδή, έτσι όπως τοποθετεί το ζήτημα η εφημερίδα, αν αναπροσαρμοσθεί η φορολογητέα ύλη, όλα θα γίνουν ωραία και καλά με τον ΕΝΦΙΑ;


   Η βασική αντίρρηση, αυτή που εξοργίζει τον κόσμο και που θα πληρώσει ακριβά η αστική μας κυβέρνηση, βρίσκεται σ’ αυτή καθ’ αυτή την ύπαρξη του Νόμου. Μέσα στη εισπρακτική δίψα γιά την πλήρωση δημοσιονομικών κενών και το «βούλωμα» όποιας τρύπας του προϋπολογισμού μπορεί, επιτίθεται -και ουσιαστικά δημεύει σε βάθος λίγων χρόνων- και κατά ακίνητης περιουσίας ή οποία στην ουσία της είναι σχολάζουσα και δεν αποφέρει κανένα εισόδημα στον κάτοχό της. Όπως η ανεκμετάλλευτη γη, τα ανοίκιαστα ή αχρησιμοποίητα  κτίσματα και τα προς πώληση, νεόδμητα ή παλαιά διαμερίσματα και καταστήματα. Συν το ότι μετατρέπει κάθε ιδιοκατοικούμενη οικία ή ιδιόχρηστη επαγγελματική στέγη σε ενοικιαζόμενη, με ιδιοκτήτη το… κράτος!


   Εν τοιαύτη περιπτώσει, όλοι όσοι αποστρεφόμενοι τον απόλυτο κρατισμό και την αερολόγα μαρξιστική ουτοπία είχαν καταφύγει στην αγκαλιά του αστικού κόμματος της ΝΔ, διαπιστώνουν πλέον πως όσα εφοβούντο μήπως πάθουν από την έλευση στην εξουσία της αριστεράς, τα παθαίνουν τώρα από την δεξιά… κερκόπορτα του αστικού καθεστώτος! Και άντε μετά η λαϊκή δεξιά, εν όψει εκλογών, να επιχειρηματολογήσει υπερασπιζόμενη ελεύθερη οικονομία και προστασία ιδιωτικής περιουσίας, σ’ αυτούς που την… δημεύει!


   Στο κάτω-κάτω, και το σκληρότερο κομμουνιστικό καθεστώς, (π.χ. Βόρ. Κορέα), ένα πιάτο φαΐ  και ένα κρεβάτι θα το εξασφαλίσει και στον  τελευταίο υπήκοό του. Ενώ θα τον απαλλάξει από κάθε έννοια και φροντίδα ιδιοκτησίας μαζί με κάθε μέριμνα και ανησυχία γιά το αύριο! Έτσι, «βρεγμένοι μέχρι το κόκαλο» δεν θα φοβόμαστε πλέον ούτε βροχή, ούτε μπόρα.

   Εκεί καταντήσαμε! Στο έσχατο όριο της απελπισίας, όπου η «προβατοποίηση» ν’ αποτελεί μιά κάποια λύση! Και όλοι όσοι δούλεψαν γιά την κατάντια αυτού του τόπου, υποσκάπτοντας συνειδητά ή ανοήτως, τα θεμέλιά του, επί τέλους, θα δικαιωθούν και θα... τιμωρηθούν, ταυτόχρονα. Γιατί αυτοί θα την πληρώσουν πρώτοι. Οι λίγοι και επιτήδειοι που προκάλεσαν το σημερινό μπάχαλο, ένθεν κακείθεν ευρισκόμενοι, θα διασωθούν και θα επιπλεύσουν. Αυτοί έχουν τον τρόπο τους. Ανέκαθεν τον είχαν.
   Έτσι γίνεται πάντα και παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου