Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Για να μην ξεχνιόμαστε!

Καμαρώστε τον, λατρέψτε τον, ψηφίστε τον!


   Τρελαίνομαι όσο σκέπτομαι πως κάποτε, μετά την παραίτηση του Κώστα Σημίτη από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, τον Φεβρουάριο του 2004, εξέλεξαν τον Γιωργάκη ως πρόεδρο του κόμματος με πανελλαδική ψηφοφορία, στην οποία ήταν και ο μόνος υποψήφιος! Στην... κρίσιμη ψηφοφορία προσήλθαν και ψήφισαν περισσότεροι από 1.000.000 μέλη και φίλοι του κόμματος! Μονοκούκι Γιωργάκη!
   Η πλάκα είναι, η πιό μεγάλη, πως πλήρωσαν κι από πάνω -κάτι ψιλοευρώ- γιά να πάρουν μέρος στην εκλογική μάχη κόντρα στη λογική και την ... ευφυΐα!
   Αναλογίζομαι τί μας μέλλεται ακόμη, να δούμε και να πάθουμε, κι ανατριχιάζω. Με τον Ζαγοράκη να κάνει σέντρες και "μελέ" από δεξιά δημιουργώντας πανικό στην αίθουσα της Ευρωβουλής, τη Σακοράφα να προσπαθεί να μπαλώσει τα αμπάλωτα κουρέλια της Ψωροκώσταινας και την... Κύρια Κούνεβα, με άφθαστη ρητορική, να "καθαρίζει" γιά πάρτη μας, (αλλάζοντας, συγχρόνως, και τα pumpers των "εθνικών" μας "συμβόλων"), και... τρελαίνομαι! Με μόνη παρηγοριά και ουσιαστικό όφελος την πιθανότητα να πάρουμε τον τίτλο της "Μις Ευροβουλιόν", λόγω της αιθέριας Εύας!
   Άντε στην επόμενη και με βαρύτερο πυροβολικό. (Ψιψινάκης, Χειλουδάκη, Μαρινάκης και ό,τι άλλο αστέρι της show μας προκύψει στο μεταξύ!).
   Βλέποντας και το "Ζεϊμπέκικο της Ξανθής (τροβα-Δούρου)", προσπάθησα να φανταστώ πώς θα το χόρευε ένας Κωνσταντίνος Καραμανλής, ένας Πασαλίδης, ένας Ηλιού, ένας Ράλλης, ένας Κύρκος και όλα αυτά τα...σκουπίδια της παλαιοπολιτικής, αλλά απέτυχα! "Ντούρου, ντούρου, νταβαντούρου / στη Πλατεία Κουμουντούρου"! Ώπαααα!   
   Και όποιος, τώρα, τολμήσει να ξαναπεί τις γνωστές μπούρδες περί του... "εξυπνότερου λαού του Κόσμου", ή το άλλο, εκείνο, το εμετικό και γλυφτικό: "ο λαός αποφάσισε... σοφά", αυτομάτως και αυτοδικαίως, αυτοκατατάσσεται στους "ψηφοφόρους" εκείνης της ιστορικής ημέρας, όπου... εξελέγη αρχηγός ο... Γιωργάκης. Έστω και αν δεν πήγε να... ψηφίσει!
   Επαναλαμβάνω, προς εμπέδωση, τη ρήση του Πλάτωνος: "Οι λαοί έχουν τις ηγεσίες που τους αξίζουν"! Άλα της, η πρόοδος!!!

1 σχόλιο: