Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ή μπλόφα, ή λάθος. Και τα δύο βλάπτουν εξ ίσου!



"Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται".
- Τσά!.....
  Το παρόν σχόλιο, όπως και όλες οι πολιτικές κινήσεις, γίνεται πάνω στα δεδομένα των δημοσκοπήσεων. Αν δεν ισχύουν αυτές, τότε δεν ισχύει και το σχόλιο.
  
   Ο ευτραφής κύριος Ευφράδειας βλέποντας τα ποσοστά του αποκόμματός του να κινούνται, καθημερινά, σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη του δείκτη της ζυγαριάς του, κάθε που ανεβαίνει σ’ αυτήν, με προφανώς υπόδειξη των ειδικών επικοινωνιολόγων και λοιπών συμβούλων -που μάλλον τους πληρώνει τζάμπα- ανακατεύει την τράπουλα κατά περίεργο τρόπο. Μπας και βγάλει κάποιον άσσο κι αλλάξει τη μοίρα του.
   Έτσι, μετά το ακατανόητο εφεύρημα της «Ελιάς», («Ελιά, ελιά και Μπένυ βασιλιά»!), την οποία μάλλον κατατρώει ο δάκος, επιστρατεύτηκε, ως έσχατη σανίδα σωτηρίας, ο πολιτικός εκβιασμός στο λογικό κομμάτι των τέως πασόκων. Όσων έχουν απομείνει να στηρίζουν μία παράταξη κολαούζο, χωρίς γραμμή, χωρίς λάμψη, χωρίς νόημα ύπαρξης.
   - «Ή ψηφίζετε «Ελιά», ή φεύγω από την κυβέρνηση και πάμε σ’ εκλογές»!

   Με βάση πάντα τις δημοσκοπήσεις, το καιροσκοπικό τμήμα του ελληνικού λαού, το σκάρτο, το μπαγάσικο, προϋπήρχε του ΠΑΣΟΚ και όταν αυτό άρχισε να φουσκώνει, απλά φορέθηκε σ’ αυτό. Όπως φοριόταν πάντα -«γλείφοντας, έρποντας και με τα κέρατά του»- όπου του έταζαν, (και, φευ, του έδιναν), λαγούς με πετραχήλια συντηρώντας την αναξιοκρατία, τη διαπλοκή, το πελατειακό κράτος, («με ψηφίζεις-σε διορίζω και μαζί τα τρώμε») και όλο αυτό το χάλι, τη ζημιά του οποίου πληρώνουμε εμείς τώρα και θα πληρώνουν και μερικές γενιές ακόμη. Έτσι δημιουργήθηκε το κατεστημένο του φαβοριτισμού της… «επάρατης» με τον εργατοπατέρα Λάσκαρη, (αλήθεια τον θυμάται κανείς;). Συνεχίστηκε και κορυφώθηκε με τον «αντιστασιακό των Μελισσίων» και των πολιτιστικών κέντρων, κοινώς «σκυλάδικων» της Συγγρού, ο οποίος μόλις έγινε κάτοικος Κολωνακίου, η πρώτη του δουλειά ήταν να προσπαθήσει, (ευτυχώς ανεπιτυχώς) να διώξει τη λαϊκή από την Ξενοκράτους. Γιά να κινείται και παρκάρει άνετα η υπηρεσιακή λιμουζίνα του! Συνεπικουρούμενος από όλη τη σκοταδιστική κλίκα των… «μουσοφόρων» κρατικοδίαιτων και το σκυλολόι των τσελιγκάδων πρασινοφρουρών που διέλυσαν το «μαγαζί» που λέγεται «Ελλάς». Όμως τώρα το πουλάκι άλλαξε φωλιά και την εργολαβία κατεδάφισης των όσων απέμειναν όρθια, ή πάνε να ξαναχτιστούν, ανέλαβε ο αμετροεπής εξουσιολάγνος μικρός Αλέξης, που φιλοδοξεί να κάνει… «νταντά» την μαντάμ Μέρκελ! Με το μπούγιο όλων αυτών των «πονηρούληδων» που προσδοκούν «ανάσταση μισθών και συντάξεων», επαναπροσλήψεις απολυμένων και γενικώς βαφή αυγών με τα… αέρια του Λαζόπουλου και τις… «βαρούφες» του Βαρουφάκη!

   Συνεπώς, με βάση τη λογική των αριθμών και των πιθανοτήτων, ένας σώφρων, ανεξαρτήτως παραδοσιακών φρονημάτων, που επιθυμεί κυβερνητική σταθερότητα, αντί να μαζεύει ελιές στον κάμπο, και τρέχα γύρευε, πάει κι αγοράζει λάδι, κατ’ ευθείαν από το σίγουρο λαδάδικο του… Σαμαρά. Αν τώρα, έχει αποφασίσει να πειραματιστεί και πάλι με μια καινούργια… «αλλαγή», έχει ήδη προσκολληθεί στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ, ή με τον εκβιασμό που επιχειρεί ο Βενιζέλος θα σπρωχτεί προς τα εκεί. Το μόνο βέβαιο είναι πως η μπλόφα δεν θα πιάσει και το παραμύθι στερείται ενδιαφέροντος, λόγω απουσίας… δράκου!

   Αν, τέλος, μετά τις ευρωεκλογές, ο ευτραφής ηγέτης του υπό μετονομασία ΠΑΣΟΚ, επιμείνει να συνεχίσει την ολοκλήρωση της  μπλόφας, προκαλώντας και πρόωρες εθνικές, τον περιμένει φίδι κολοβό! Η προϊστορία θέλει σε διαδοχικές κοντινές εκλογές οι τάσεις και φορές της προηγούμενης να επιτείνονται στην επόμενη. Έτσι η άνοδος γνωρίζει κορύφωση και η πτώση… πάτο!

   Η κατάσταση, γενικώς, είναι ρευστή και παρ’ όλη την κρισιμότητα οι αστοχίες, οι κουταμάρες και οι υπερβολές, πάνε κι έρχονται. Ένθεν κακείθεν. Όπως οι ύβρεις και αμετροέπειες του μικρού και άπειρου… πανευρωπαϊκού ηγέτη προς τη Μέρκελ, με την οποία ίσως κληθεί να συνεργαστεί, αν εκλεγεί, (αν ήμουν εκείνη, σε τέτοια περίπτωση, θα τον αλάλιαζα στη σφαλιάρα!), και οι βλακώδεις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης Σαμαρά με το άκαιρο άνοιγμα της υπόθεσης των λαϊκών αγορών.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου