Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

«Αυτοδιοικητικές εκλογές '14»



Πρώτες διαπιστώσεις. Προχείρως και επί τροχάδην.
 
- Πάει κι αυτή η Κυριακή. Πάμε γι' άλλα!


   Στημένος στο γυαλί, όπως οι πλείστοι φαντάζομαι, παρακολουθούσα τα... «μεθεόρτια». Οι «ομάδες» μου, όπως το περίμενα, πέρασαν στον τελικό, οπότε το οικογενειακό κέρδος από την χθεσινή αποχή, (βενζίνες, διόδια, φέρυ-μπότ, κ.λπ.), κρίνεται ικανοποιητικό. Θα «παίξουμε», όμως, δυνατά στον επόμενο γύρο!

   Τα χθεσινά αποτελέσματα, περίπου τα περίμενα. Η μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας ήταν η νίκη της Μακάμπη επί της Ρεάλ, με περίπου 12% διαφορά. Μετά, το σκορ του ουρανοκατέβατου κ. Σακελλαρίδη, ο οποίος κοντράρισε στα ίσα το «πουλαίν» μου, τον κ. Καμίνη. Μικρότερη έκπληξη  θεωρώ την πρωτιά της κ. Ρένας -«Τόλμη και γοητεία»- Δούρου επί του έτερου προσφιλούς μου κ. Σγουρού. Κατά τα υπόλοιπα, όλα αναμενόμενα, στο πάνω-κάτω.

   Εντυπωσιακή, η νέα κραυγαλέα γκάφα των exit polls. Πέραν από την αστοχία των σοβαροφανών δημοσκόπων, δόθηκε άλλη μία ευκαιρία στο να εκδηλωθεί η ακράτεια γιά εξουσία των αφρόνων νεαρών του ΣΥΡΙΖΑ  και αυτή των ούρων, των υποτιθέμενων σωφρόνων ηλικιωμένων του, ιδίως κάποιων... «εμβληματικών»! Τελικά τους έμεινε η πρεμούρα.


   Η ανοησία, η φλυαρία και η «τιποτολογία» των «γλαστρών»-πάνελ των μεγάλων καναλιών, γρήγορα με γέμισε πλήξη και με έστριψε στα κινηματογραφικά φιλμς των μικρότερων. Η μεγαλύτερη κοτσάνα που άκουσα, από κάποιο ξανθό «πιπίνι», είναι το βαθυστόχαστο: «Ο λαός έστειλε το μήνυμα της δυσαρέσκειας στη κυβέρνηση»!!! - Καλέ, σώωωωπα! Κι εγώ περίμενα το χρυσό της ευαρέσκειας. Λες να έπεσα τόσο έξω!!!

    Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι πανηγύρισαν, (εξαιρουμένης της ΝΔ), και όλοι είναι γιά τα πανηγύρια, (συμπεριλαμβανομένης της ΝΔ)!


   Συνοψίζοντας σε μικρή κριτική:

   - ΝΔ: Έκανε τεράστια λάθη στρατηγικής και παιδαριώδεις επιλογές. Ακόμη κι ο εγγονός μου, με σιδεράκια στα δόντια, με ρώτησε: 
   - Γιατί παππού ο κ. Σαμαράς δεν πρότεινε τον κ. Καμίνη, τον κ. Σγουρό, τον κ. Τζιτζικώστα και τον κ. Μπουτάρη, αφού αυτοί θα κερδίσουν στο τέλος και θα είχε έτσι την ευκαιρία να κερδίσει κι αυτός;

   - Γιατί, παιδί μου, έχει ηλίθιους συμβούλους, που θα τον κάνουν κι αυτόν, στο τέλος, χαζό! Αν δεν τους αλλάξει έγκαιρα!

   - ΣΥΡΙΖΑ: Δίνοντας λυσσαλέο κομματικόν αγώνα, με δημοψηφικό χαρακτήρα, η παρτίδα δεν του βγήκε. Απόδειξη της απόλυτης κομματικοποίησης των εκλογών είναι πως ο «αποτοπουθενάς» κ. Σακελλαρίδης, άγνωστος και στη μάνα του, συγκέντρωσε μέχρι και την τελευταία διατιθέμενη ψήφο του συριζέικου χώρου. Με την πλέον προβεβλημένη, καλλίγραμμη και νεάζουσα βαμπ της Αττικής, να τσιμπάει κατιτίς παραπάνω στην Περιφέρεια. Ίσως και χάρις στις περιφέρειές της, τις απείρως ελκυστικότερες εκείνων του παχουλού κ. Σγουρού.

   - ΠΑΣΟΚ: Ο πραγματικά κερδισμένος της ημέρας. Με το «τσούκου-τσούκου» έκανε επιτυχημένες «κολλεγιές» που του δίνουν το δικαίωμα να μπαίνει σε αρκετά «κόλπα» του β' γύρου, πολλά από τα οποία θα κερδίσουν τελικά. Οπότε δικαιούται να κοκορεύεται, θυμίζοντας το ανέκδοτο, όπου ένα καράβι που κουβαλούσε φρούτα βούλιαξε. Η θάλασσα γέμισε επιπλέοντα μήλα και ένα σκατό που βρέθηκε, παρεμπιπτόντως, ανάμεσά τους, άρχισε να πανηγυρίζει. -«Μήλο κι εγώ, μήλο κι εγώ…»!

   - ΚΚΕ: Ο λαός, τα μονοπώλια, το κεφάλαιο, οι αγώνες, οι υψωμένες γροθιές, η πάλη…. τα γνωστά!

  - Χρυσή Αυγή: Πολεμώντας την άγαρμπα, μεροληπτικά και καιροσκοπικά, στοχεύοντας τα «προικιά»-ψηφοφόρους της, πέτυχαν το αναμενόμενο. Τη φούσκωσαν με ψήφους διαμαρτυρίας. Μάλλον, όμως, κι αυτή έφτασε τα όριά της.

   - Κατά τα λοιπά:  Λεβέντης, Καρατζαφέρης, (περιμένει και την επόμενη Κυριακή γιά να επιστρέψει στο σανοπωλείο του, όπου το διατιθέμενο «κουτόχορτο», μη βρίσκοντας πρόθυμους αγοραστές, θα το φάει, αναγκαστικά, μόνος του), Βεργής, Πολύδωρας, («ήταν στα πόδια… γλήγορας») και η λοιπή διασκεδαστική κομπανία, λ.χ. Γέφυρες, Κατσανέβας, (μάλλον Κατσακατέβας), Αλαβάνος, (από νοικοκύρης… μουσαφίρης) κ.α., θα μας ψυχαγωγήσουν την επόμενη Κυριακή!


   Και τώρα στο «διά ταύτα». Τί θα κάνει ο… σεφ την Κυριακή και τί «εδέσματα» προτείνει, (χωρίς να χολοσκάσει αν οι συνταγές του δεν αρέσουν).

   Κατ’ αρχήν απορρίπτει διαρρήδην όποιον πολιτικό διαθέτει στις φωτογραφίες… «θεληματικό» πηγούνι, πουκάμισο με γυρισμένα μανίκια και το σακάκι ριγμένο στην πλάτη. Επίσης όσους ατενίζουν το μέλλον με βαθυστόχαστο βλέμμα! Αυτούς, δηλαδή, που δηλώνουν και δείχνουν ότι έχουν… «όραμα»! Πολύ όραμα.., κάργα όραμα. Όραμα να φαν κι οι κότες!! «Όραμα» είχε κι η Ζαν ντ’ Αρκ και την έκαναν… κοντοσούβλι! (Καθ’ ότι μικρόσωμη!). Όραμα και η… Αγία Αθανασία του Αιγάλεω, η απατεώνισα. Σε όλους, όσοι ανήκουν στην κατηγορία που προανέφερα, ρίχνω διάφορους χαρακτηρισμούς και ας τους μοιράσουν μεταξύ τους. Ψεύτες, απατεώνες, μωροφιλόδοξοι, ανίκανοι, λωποδύτες και… ό,τι άλλο κοσμητικό μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή.


   Αποδεσμευόμενος από ιδεολογικές προτιμήσεις και προδιαθέσεις, στην παρούσα συγκυρία, επιλέγω, (διατυπώνοντας και γιατί).

   - Δήμος Αθηναίων: Γ. Καμίνης. Γιά την σεμνότητα, (του μιλάς και κοκκινίζει!), την εργατικότητα και την εμφανή αποτελεσματικότητα στον πιό μεγάλο και δύσκολο Δήμο της χώρας. Χωρίς φανφάρα, μείωσε το χρέος του Δήμου και νοικοκύρεψε, κατά το δυνατόν, τα οικονομικά του,  σουλουπώνοντας την όψη της πόλης. Ο αφανής, αλλά καλύτερος, δήμαρχος των τελευταίων χρόνων.

   - Περιφέρεια Αττικής: Γ. Σγουρός. Γιά την αθόρυβη, μακροχρόνια και δημιουργική παρουσία του σ’ αυτό το πόστο. Το μόνο κομμάτι δημόσιου τομέα με νοικοκυρεμένη πολιτική και πλεόνασμα στο συρτάρι.

   - Ευρωεκλογές: NΔ και, κυρίως, Σαμαράς. Επειδή η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, ώστε να μην πάν χαμένα κόποι, θυσίες, αγωνίες, ιδρώτας, αίμα, αφόρητη στέρηση και ελπίδες. Υπερβαίνοντας κάθε προσδοκία, ως προς το πολιτικό του μπόϊ, επέδειξε εργατικότητα, μαχητικότητα και αποτελεσματικότητα, μέσα σε ασφυκτικά πλαίσια που του έχουν δημιουργηθεί. Επειδή είναι ο μόνος από την αρχή της κρίσης που κάνει σκληρό bras de fer με τα ευρωπαϊκά θηρία και είναι ο μόνος που μπορεί ν’ αλλάξει το πρόσημο της μοίρας της χώρας. Ιδίως αν αλλάξει και συμβούλους.


   Αυτά και προσεχώς περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου