Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Λιάπης, Πολύδωρας και τα ενδιάμεσα... ποντικάκια!



Το μεγάλο «Ναι», το μεγάλο «Όχι» κι η μεγάλη… πλάκα.
Το τσίρκο "Μεντράνο" σε ελληνική version!
   Αν ζούσε σήμερα ο Αϊνστάιν, προσπαθώντας να δώσει τον ορισμό του απείρου, δεν θα προβληματιζόταν καθόλου μεταξύ βλακείας και Σύμπαντος. Δείχνοντας τον «Μισέλ» θα παρουσίαζε  ένα απτό παράδειγμα συμπυκνωμένης άπειρης βλακείας, ζωντανά σ’ ένα άτομο. Oπότε θα μπορούσε να φτιάξει κι άλλη μία εξίσωση, σαν κι αυτή που συνδέει τη μάζα με την ενέργεια, συσχετίζοντας το άπειρο με την βλακεία. Με τον Λιάπη, βεβαίως, ως «παγκόσμιο σταθερά», αυτής της εξίσωσης.
   Αυτά γιά τους έχοντας στοιχειώδεις φυσικομαθηματικές γνώσεις. Γιά τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, η προφανής ασυνέπεια της αριστερής κουτοπονηριάς του πάμπλουτου παιδιού του «μπαμπά», με την ψιλή φωνή πριμαντόνας, -(λές, να ’χουμε και... «τέτοιο»;)- και του συνδικαλισταρά με τα θηριώδη εφ' άπαξ και τη μηδαμινή εργασία, θα πρέπει να προβληματίσει τους νοσταλγούς του ανύπαρκτου... «υπαρκτού». Ο Ιούλιος Καίσαρ έδειξε τον δρόμο, όταν πλάκωσε στις σφαλιάρες τη γυναίκα του καθώς την είδε να κυκλοφορεί στην παραλία με…. στριγκάκι!
   - Είπαμε, «και να φαίνεσαι τίμια», μωρή! Όχι να σου… «φαίνεται»!

   Αξιοπρόσεκτη, γιά όσους το μυαλό λειτουργεί ακόμη, η… «ομοφυλοφιλίστικη» τακτική κάποιων κουτοπόνηρων τρωκτικών που περνούν τον κόσμο γιά…. «χαλβαδόπιτες». Κουνιούνται στα παράθυρα των καναλιών και στα «μαρκούτσια», ώστε να μπορούν να εμφανιστούν στα καφενεία του χωριού:
   - Τους τα ’χωσα χοντρά! Τους τα ’πα έξω απ’ τα δόντια! Με έδειξε κι ο Αντένα στις 8!
   Βέβαια η ψηφοδόχος στη Βουλή δείχνει άλλα. Όμως αυτά είναι ψιλολεπτομέρειες.
   Γι’ αυτό ακόμη κλαίει ο Σαμαράς. Κι ο χοντρός κολαούζος έχασε ολόκληρα πέντε κιλά από τη σκασίλα του!
  
   Συμπερασματικά  όμως και ανεξάρτητα του τί παράταξη πιστεύει και ψηφίζει ο καθένας, αν ξαναδώ στη Βουλή τύπους σαν τον παλιό Κρητικομυτηλινιό πρώην σφουγκοκωλάριο της Μιμής, κάτι  Ντόλιους, Τζαμτζήδες, Κακλαμάνηδες, την αριστερή πλουτοκρατική ελίτ και όσους άλλους καραγκιόζηδες μου διαφεύγουν τώρα, (είναι τόσοι πολλοί, άλλωστε, πού να τους προλάβει κανείς), θα σας παραπέμψω όλους, γιά χαρακτηρισμό, στον…. Λεβέντη!

   Ο μόνος από τον παρόντα πολιτικό θίασο της Βουλής, που μαζί με τον Γεωργιάδη, τιμά τα παντελόνια που φοράει και τη βαριά Harley που οδηγεί, αφού απέδειξε πως διαθέτει τσαγανό και τα κατάλληλα... «όργανα» συνεπούς πλοηγήσεως στη ζωή και την πολιτική, είναι ο Βύρωνας. Και όποιος πάει να πει κάτι κακό γι’ αυτόν, ας το ξανασκεφτεί!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου