Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

H ζωή μας με ποδοσφαιρικούς όρους.


     
   
   

 Θρασύβουλος Φυλής vs Μπαρτσελόνα

   Δυστυχώς, όπως μας κατάντησε η πολύχρονη εκπαίδευσή μας, η μόνη πλατιά κατανοητή γλώσσα στη χώρα είναι αυτή του ποδοσφαίρου. Μεταφράζουμε λοιπόν τη σημερινή κατάσταση στη διάλεκτο αυτή, ευελπιστώντας στην πλατιά, αν όχι απόλυτη, κατανόηση του που βρισκόμαστε σήμερα.

Μπαρτσελόνα
   Υποθέτοντας πως η τρόικα είναι η ποδοσφαιρική… Μπαρτσελόνα, η χώρα μας αποτελεί ομάδα δυναμικότητος περίπου σαν τον….. Εθνικό Γαζώρου! Διαπραγμάτευση, στην ποδοσφαιρική πάντα γλώσσα, είναι η μεταξύ τους συνάντηση. Όσο λεβέντικα κι αν ο Εθνικός αντιμετωπίσει την Μπάρτσα, όσο σθεναρή άμυνα κι αν αντιτάξει, το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Συντριβή! Το πολύ-πολύ που μπορεί να πετύχει ο Εθνικός είναι να περιορίσει το εις βάρος του σκορ, ή σε ονειρική περίπτωση να πετύχει κι ένα γκολ, αυτό της τιμής!
   Σήμερα, αυτό κάνει ο ταλαίπωρος… Εθνικός, σε σχέση με κάποια άλλη ομάδα, π.χ. του Ηρακλή Ψαχνών, (δηλαδή ομάδας, αντίστοιχης δυναμικότητος), η οποία σε παλαιότερη αναμέτρηση με τη Μπάρτσα, παρεδίδετο με τα χέρια κάτω και δεν προλάβαινε να μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα της!
     Συνεπώς, οι κορδακισμοί του ΣΥΡΙΖΑ, ενός, ας πούμε ποδοσφαιρικά, Θρασύβουλου Φυλής που φωνάζει, δημαγωγεί και χαλάει τον κόσμο:  
   - Αφήστε με, ρε, να παίξω εγώ! Να την …. σκίσω την κουρέλα τη Μπάρτσα!, μάλλον δεν ακούγεται πολύ σοβαρά στ’ αυτιά όσων σκέφτονται και τα μάτια όσων βλέπουν καθαρά.
   Αν μάλιστα παρατηρηθούν προσεκτικά, ένας προς ένας, οι…. παίκτες που κατεβάζει στο γήπεδο και… ανεβάζει στα παράθυρα των καναλιών, τότε πάμε γιά σκορ ιστορικής συντριβής και διάλυσης, αφού το μόνο που ουσιαστικά επιδιώκουν οι... θρασύ-τατοι κακό-βουλοι  είναι να φορέσουν τη φανέλα και να κατέβουν στο γήπεδο! Και….  «γαία πυρί μιχθήτω»! Αρκεί να παίξει η ομάδα τους. Έστω μισό ημίχρονο. Να τους γράψει το… φύλλο αγώνος!

   Με τέτοιες κουταμάρες τα ματς δεν κερδίζονται κι οι ομαδούλες πατώνουν και γελοιοποιούνται. Μόνο αν οι ομάδες σοβαρευτούν, νοικοκυρευτούν και δουλέψουν σκληρά στην … προπόνηση, τότε ίσως μπορέσουν να σταθούν αξιοπρεπώς στο γήπεδο. Με λόγια πολιτικάντικα δεν κερδίζονται οι αγώνες, όπως δεν βάφονται τ’ αυγά με …φυσικά αέρια.












     
      



  

3 σχόλια:

  1. ειναι γνωστη η ποδοσφαιροποιηση της πολιτικης ζωης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί όχι;

    Όσο για τη διαπίστωση, έτσι είναι.
    Γι' αυτό και ο παραλληλισμός μου.
    Για να.... συνεννοούμαστε!

    Που καταντήσαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή