Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Δώσε και μένα… Μπάρμπα!

Επικαιρότης

   Τελικά, εμείς οι Έλληνες είμαστε, όντως, μοναδικός και ανάδελφος, (που ’σαι Σαρτζετάκη), λαός. Ιδίως στην αντιφατικότητα σκίζουμε! Όσο πιό σοβαρές είναι οι περιστάσεις, τόσο πιό ασόβαρα κι επιπόλαια τις αντιμετωπίζουμε. Απόδειξη οι επερχόμενες εκλογές. Όσο πλησιάζουν τόσο πληθαίνουν οι ενδείξεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα πως οι εκλογικές μας συνήθειες και αγκυλώσεις, ό,τι και να γίνει, δεν μεταβάλλονται ουσιαστικά. Όσο κι αν έχουν αλλάξει δραματικά οι συνθήκες της σημερινής μας ζωής και οι προοπτικές του αύριο προοιωνίζονται εφιαλτικές. Εμείς το χαβά μας!

   Αφού κουνηθούμε λιγάκι στο μεσοδιάστημα, με μπόλικο βερμπαλισμό, φανφάρα, διαμαρτυρίες, φωνασκίες, μούντζες και βρισιές, αφού πετάξουμε κανένα γιαούρτι ή νεράντζι, (οι πιό κόσμιοι), ή καμιά μολότωφ, (οι γνωστοί-άγνωστοι μπαχαλάκηδες) και αφού υιοθετήσουμε, σε ιμιτασιόν έκδοση, ξενόφερτες μορφές διαμαρτυρίας, τύπου «αγανακτισμένοι» της πλάκας και του χαβαλέ, που μετατρέπουν το Σύνταγμα της Αθήνας σε φαβέλα του Ρίο, ξαναγυρίζουμε πάλι, ήσυχα και ωραία, στις παλιές, καλές μας εκλογικές συμπεριφορές. Αποδεικνύοντας, άλλη μιά φορά, πως «όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι όλα τα ίδια μένουν».

   Έτσι, τα μεν κόμματα σε εσωτερικό επίπεδο, τυρβάζοντας γιά τον μπεζαχτά τους, ψηφίζουν γιά πάρτη τους επιχορηγήσεις και θαλασσοδάνεια, (δανεικά κι αγύριστα), και σε εξωτερικό αντίστοιχο, αναζωπυρώνουν τις πελατειακές τους διαπλοκές, μέσω της κλασσικής και αλάνθαστης μεθόδου ικανοποίησης φωτογραφικών ρουσφετιών, προσωπικών ή συντεχνιακών. Οι δε ψηφοφόροι, σαν άτακτα και μεταμελημένα παιδάκια, επιστρέφουν, σιγά-σιγά και ντροπαλά, στη γνώριμη, ζεστή κομματική φωλίτσα τους, (ιδίως οι πασόκοι), τερματίζοντας την περίοδο της αμφισβήτησης, των κορδακισμών και της επαναστατικής γυμναστικής. Τέρμα το διάλειμμα και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Οπότε αποδεικνύεται περίτρανα, και γιά μία ακόμη φορά, πως ό,τι παθαίνουμε το αξίζουμε και με το παραπάνω!

   Και ως άκρον άωτον, τραγικά κωμικής, ή κωμικά τραγικής, ελληνικής τσαπατσουλιάς και πολιτικάντικης συμπεριφοράς, ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, ιδρυτής και αρχηγός του ΛΑΟΣ, ανακοινώνει, με κοινή δημόσια παρουσίαση, την επανεμφάνιση στην πολιτική κονίστρα και μάλιστα στην κεντρική πολιτική σκηνή, της διάσημης «ντίβας» του ελληνικού κινηματογράφου, της σούπερ-σταρ κ. Βάνας Μπάρμπα. Με την προσχώρησή της, εννοείται, στην παράταξή του. Έτσι του λοιπού, η εκλεκτή και διάσημη ηθοποιός, ενστερνισθείσα, (στο ευρύτατο στέρνο της), τις αξίες και τα ιδανικά του ΛΑΟΣ, θα πυκνώσει του λοιπού, με την πληθωρική της παρουσία, τις τάξεις του, κατερχόμενη ως υποψήφια βουλευτίνα στις προσεχείς εκλογές, προτάσσοντας το πλούσιο στήθος και το φτωχό μυαλό της, στον αγώνα γιά την επικράτηση των ιδανικών του «κόμματος». Με τον αέρα και την δυναμική ως, έστω και τέως, «θεοκόμματος»! (Αναπληρώνοντας, και με το παραπάνω, το κενό του αχαμνού Αδώνιδος ).

   Η στήλη, όμως, θυμάται πεντακάθαρα και με έντονη γεύση αηδίας, πόσο εντυπωσιάστηκε όταν άκουσε, σε κάποιες παλαιότερες εκλογές, την μεγάλη σταρ να δηλώνει, αυτάρεσκα και με ύφος, στο γυαλί:
   - Οι ξύπνιοι ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ!

   Οποία κατάντια γιά τον φιλόδοξο γιό του σανοπώλη, που από συνένοικος της πολυκατοικίας και ενώ ευελπιστούσε, πάλαι ποτέ, να γίνει ιδιοκτήτης ολόκληρης και, γιατί όχι, «δήμαρχος» όλου του χωριού, τώρα βλέπει να μένει στο δρόμο, άστεγος! Όμως στην αναβροχιά καλό και το χαλάζι, ή με άλλα λόγια, «Μάζευε κι ας είν’ και ρώγες». Έστω της ……..κ. Βάνας Μπάρμπα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου