Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Υπόθεση φοροδιαφυγής. Επί τέλους, πολυπόθητη λύση!!


Επικαιρότης

   Χθες δόθηκε, επί τέλους, στη δημοσιότητα η λίστα των μεγάλων φοροφυγάδων κατόπιν της οποίας, κατάπτυστοι και έντρομοι, οι μεγαλοοφειλέτες θα σπεύσουν να καταβάλουν τα οφειλόμενα 42 δις, οπότε τους μοχθηρούς και άτεγκτους εταίρους μας τους έχουμε χε….ους! Κι αυτούς και την δόση τους (την έκτη)!
   Η Ελλάδα, φτωχή αλλά περήφανη, θα στηριχτεί γιά μία ακόμη φορά στα δικά της ποδάρια και στην οικονομική δύναμη των παιδιών της!

   Κάνοντας μιά βιαστική, «διαγώνια» όπως λέγεται, ανάγνωση του πίνακα δεν μπορεί παρά να
επισημάνω κάποιες χτυπητές απουσίες μεγαλοοφειλετών, σε σχέση με κάποιες επίσης χτυπητές παρουσίες. Κάτι που δημιουργεί μεγάλη αδικία εις βάρος των δεύτερων.
   Π.χ. Δεν μπορεί να αναφέρεται ο ΟΣΕ και ν’ απουσιάζει η εταιρεία του «Θηρίου της Κηφισιάς» και εκείνη που λειτουργούσε τη γραμμή Αθήνα – Λαύριο. Παράλειψη!  
   Επίσης αποτελεί κραυγαλέα αδικία η εμφάνιση της, αλήστου μνήμης, «Ολυμπιακής», της ιδιωτικής Πρίνσες Αερογραμμές και όχι της πάλαι ποτέ μονοπωλιακής ΤΑΕ με τις ασφαλέστατες Ντακότες και τις, σίγουρα, οικονομικές λαμογιές  της με την Εφορία! 
    Προβληματισμό, επίσης, προκαλεί η εμφάνιση στον πίνακα του πολυκαταστήματος «Μινιόν» σε σχέση με την πλήρη απουσία αντιστοίχων ανταγωνιστών του, όπως λ.χ. Χρυσικόπουλος, Δραγώνας, Κατράντζος Σπορ, κ.λπ.
     Επειδή πολλά ακούγονται γιά αθέμιτες συναλλαγές με το ΣΔΟΕ, προς αποφυγή συμπερίληψης στη λίστα, (χρηματισμός ελεγκτών και άλλα τέτοια αδιανόητα και φρικτά), αναμένομεν εξηγήσεις.
   Ουδεμία αναφορά γίνεται, (το παιχνίδι θεωρείται πολύ ύποπτο, έως συμφωνημένο, οπότε και επιβάλλεται παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ), γιά τις ηλεκτρικές εταιρείες Πάουερ, «Ήχος και Φως» καθώς και της προμήθειας ύδατος, όπως ΟΥΛΕΝ, «Σπύρος Λούης», ιδιωτική επιχείρηση ύδρευσης, μονοπρόσωπη ΕΠΕ με έδρα το Αμαρούσιον, κ.λπ.
   Απαράδεκτη αδικία, (ίσως αιχμή κατά της αειθαλούς και «δεξιάς» Ζωζώς Σαπουτζάκη) το «κράξιμο» της Πειραϊκής-Πατραϊκής και η παρασιώπηση της υπόθεσης «Αιγαίον», του μακαρίτη Καρέλλα, επειδή η Μαριάνα Τόλη (-Τιτιριτιτί, «Αιγαίο»!-) θεωρείται πασοκτζού!
   Σημαντικές απουσίες φοροφυγάδων επισημαίνονται και στο τομέα των καφέ-ζαχαροπλαστείων, με κυριότερες εκείνες των Ζαβορίτη, Τσίτα, Ηνωμένα Βουστάσια και, κυρίως, το διάσημο και πολυσύχναστο στέκι, του Γιαννάκη, στο Σύνταγμα!

   Ασφαλείς πληροφορίες της στήλης αναφέρουν ότι αναμένεται, οσονούπω, και δεύτερη λίστα φοροφυγάδων η οποία θα επεκτείνεται σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Από διαρροές και ακριτομυθίες των αρμοδίων υπαλλήλων η στήλη γνωρίζει ακριβώς, και το μεταφέρει πρώτη, ότι σ΄ αυτήν θα συμπεριληφθούν γνωστές επιχειρήσεις και μεγάλα, ηχηρά ονόματα, όπως
   - «Μπαρμπαγιάννης Κανατάς». Μεταφορά και εμπορία κεραμικών χειροποίητων προϊόντων. Μονοπρόσωπη ΕΠΕ.
   - «Ι. Καποδίστριας». Εισαγωγική πατάτας Ε.Ε. Έδρα Ναύπλιον.
   - «Γοδεφρείγος Βιλλαρδουϊνος». Κτηματική Φεουδαρχική Α.Ε . (Πολυεθνική, με έδρα τον Μωρέα)
   - «Ικτίνος και Καλλικράτης». Ανώνυμη Τεχνική και Κατασκευαστική Εταιρεία. Σύγχρονες Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές (ειδικότης ναοί)
   - «Οδυσσεύς» ΕΠΕ. Μονοπρόσωπη. Τουριστικές Επιχειρήσεις και Κρουαζιέρες Χαμηλού Κόστους. (Ο γύρος του γνωστού κόσμου σε …10 έτη. Με πολύ κουπί και πολύ…σεξ!).
   Και πολλοί άλλοι

   Η στήλη παρακολουθεί στενά και άγρυπνη την υπόθεση και θα επανέλθει όταν και όπως πρέπει.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου