Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Ο αξιότιμος, βαθύς μελετητής και γνώστης, κ. Σωτήρης Καψώχας


Αλήθεια, ποίος είναι ο κατωτέρω εικονιζόμενος;

Αποτέλεσμα εικόνας για καψωχας
Ο ευρών ποιός είναι αμειφθήσεται!
   «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».
   
   Τάδε έφη στην εκπομπή: "Εδώ ΣΥΡΙΖΑ", ο σημαντικός κυβερνητικός δημοσιογράφος κ. Σωτήρης Καψώχας... ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

    Ο κ. Καψώχας ισχυρίστηκε πως ακούγοντας τον Μητσοτάκη στη ΔΕΘ νόμιζε ότι άκουγε τον θεωρητικό του φασισμού Σέρτζιο Πανούντσιο. Ο Πανούντσιο όμως ήταν αριστερός, θεωρητικός του μαρξισμού, θεωρητικός του συνδικαλισμού, ο οποίος πρέσβευε πως ο συνδικαλισμός ήταν η μετουσίωση της μαρξιστικής θεωρίας. Όπως ο ίδιος ο Μουσολίνι και πολλοί άλλοι του φασισμού, ξεκίνησαν ως αριστεροί –καλή ώρα όπως ο Καψώχας– και έφτιαξαν τα διάφορα φασιστικά και ναζιστικά  κινήματα. (Το Φάτσιο και τον Εθνικοσοσιαλισμό!). Δηλαδή το γύρισαν στον ολοκληρωτισμό, όπως και ο Καψώχας.

   
Ποιός ήταν ο Σέργκιο Πανούντσιο ( Sergio Panunzio );


   Ο Πανούντσιο γεννήθηκε στην Ιταλία, στις 20 Ιουλίου 1886 και πέθανε στις 8 Οκτωβρίου του 1944. Διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Περούτζια. Ήταν ο θεωρητικός του "εθνικού συνδικαλισμού" στον οποίο στηρίχθηκε το φασιστικό κόμμα της Ιταλίας.  Ήταν ιδιαίτερα γοητευμένος από τη Μαρξιστική θεωρία και δίδασκε ότι ο συνδικαλισμός είναι η εξέλιξη του Μαρξισμού.  Ένας δημόσιος υπάλληλος, ισχυρός υποστηρικτής του κράτους και αναθεωρητής του «Μαρξισμού», σε σημείο που έλεγε ότι ο κομμουνισμός στη Ρωσία δεν εφαρμοζόταν καλά, αφού ήταν «δικτατορία εναντίον του προλεταριάτου» και όχι «δικτατορία (υπέρ) του προλεταριάτου»! Σημαντικότερο βιβλίο του ήταν το «Ο Συνδικαλισμός και η κρίση του» («Ιl sindacalismo e la crisi di socialismo»). Συνδικαλιστές όπως ο Πανούντσιο, υποστήριζαν ότι ο κομμουνισμός απέτυχε να εφαρμόσει τον Μαρξισμό, γιά αυτό και χρειαζόταν έναν καλύτερο Μαρξιστικό σύστημα, τον...  Φασισμό!



   Ποιός είναι ο κ. Σωτήρης Καψώχας;



   Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από ένα ασήμαντο και παντελώς άγνωστο ανθρωπάκι - υποτίθεται δημοσιογράφος- τον οποίον  ανέσυρε από την αφάνεια η ευκαιριακή αναρρίχηση στην εξουσία του συνολικού «κατιμά» -άσχετου, αμόρφωτου και ιταμού- που λέγεται ελληνική αριστερά.
   Προφανώς διορισμένος στην αριστερή σφηκοφωλιά της ΕΡΤ, αυτής που στήνει μνημεία στη μνήμη των αμέτρητων θυμάτων της από την εξυγίανση που επεχείρησαν οι Σαμαροβενιζέλοι και αποκατέστησε στο μεγαλείο της ο ΣΥΡΙΖΑ, με το παραμάζωμα τύπων σαν την Ακριβοπούλου, του Αρβανίτη και του νεοεμφανιζόμενου κ. Καψώχα, οι οποίοι κατάφεραν να ανεβάσουν την θεαματικότητά της στο... 2%!
   Στην προσπάθειά του να... «ακουστεί» και κερδίσει το τεταρτάκι δημοσιότητος που αναλογεί στην κάθε ασημαντότητα, απέδειξε την παντελή ασχετοσύνη του προς ιστορικά πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα, πέραν από την αλλοπροσαλλοσύνη και τη σύγχυση φρενών και ιδεών που τον διακατέχει, και επεδόθη σε μία αήθη, ανοίκεια, υβριστική και συκοφαντική επίθεση κατά Μητσοτάκη. (Η Μαρέβα την γλύτωσε αυτή τη φορά!). Έτσι, πομπωδώς αναφέρθηκε σε κάποιο ιστορικό πρόσωπο του οποίου δεν γνώριζε ούτε την ιστορία, ούτε τη δράση και ούτε την πολιτική εξελικτική του πορεία, η οποία θυμίζει αυτήν των -επίσης λαμπρών ντόπιων πολιτικών αστέρων-  κ.κ. Παπαχριστόπουλου, Παπακώστα, κ.λπ. 
   Εξέμεσε έναν λίβελλο, διαπιστώνοντας στις ομιλίες Μητσοτάκη στην ΔΕΘ στοιχεία και πολιτικές απόψεις που ουδείς άλλος Έλληνας παρατήρησε. Αναμφίβολα, ή όλη του τοποθέτηση αποτελεί στρατευμένη και «καρπερά μεθοδευμένη» προσπάθεια της προπαγάνδας Μαξίμου -σε έντονα οργίλο ύφος-  απευθυνόμενη στους κλασσικά ελληνικούς «κατιμάδες», οι οποίοι δεν σκέπτονται, δεν συγκρίνουν, δεν κρίνουν, αλλά αρκούνται σε τέτοιες ανόητες αηδίες και αστειότητες προκειμένου να συντηρήσουν και τονώσουν την αντικοινωνική, εθνοκτόνο και αυτοκτονική ιδεολογική τους αγκύλωση. Στόχος, η συσπείρωση της εξαπατημένης και απογοητευμένης από τον ΣΥΡΙΖΑ, «λαϊκής μάζας». (Σημ. Η στήλη αισθάνεται αλλεργική απέχθεια σε ό,τι ισοπεδώνει ατομικότητα και προσωπικότητα και στριμώχνει άπαντες τους πολίτες, ως σαρδελλοποιημένους επιβάτες ενός σαράβαλου γκαζοζέν λεωφορείου!).
   Λίγο μετά την απόφαση της ΕΣΗΕΑ γιά παραπομπή του στο πειθαρχικό έδειξε ότι, αλαζονικά και αμετανόητα, απαξιώνει τα πάντα. Και προκειμένου να μην παραπεμφθεί στο πειθαρχικό πέταξε την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ στα μούτρα των συναδέλφων του… και αποκαλεί κριτική παρέμβαση τον χαρακτηρισμό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως φασίστα. Χθες, μέσα από την εκπομπή στην οποία εμφανίζεται ως σχολιαστής, ο Σωτήρης Καψώχας απάντησε με ένα απαξιωτικό «no comment», έχοντας βέβαια, την πλήρη στήριξη της ΕΡΤ, αλλά και της παρουσιάστριας της εκπομπής δημοσιογράφου, Κατερίνας Ακριβοπούλου.
   Η ιταμότητα και αλαζονεία του τύπου, ως δημοσιογράφου, θυμίζει την ιστορία όπου ένα καϊκι, φορτωμένο μήλα, βούλιαξε και γέμισε τη θάλασσα με επιπλέοντα μήλα σε μεγάλη έκταση. Ανάμεσά τους έπλεε και ένα...  σκ..ό! Αυτό, βλέποντας ολοτρίγυρα μήλα, ενθουσιάστηκε και άρχισε να φωνάζει: «Μήλο κι εγώ, μήλο κι εγώ»!




   Η δικαιολόγηση, ως... «κριτική παρέμβαση», των χολερικών εμεσμάτων Καψώτα, μου δίνει μιά ιδέα: Θα αρχίσω να γράφω: «Ο Α είναι... γκαίυ. Ο Β είναι... κλέφτης. Η Γ είναι λεσβία. Ο Δ είναι λαμόγιο»!  Και σε όποιον διαμαρτυρηθεί και απειλήσει αγωγές και μηνύσεις, απαντώ πως κάνω... «κριτική παρέμβαση», απαιτώντας ασυλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου