Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Το μάθημα των Λατινικών, το πάθημα των συντάξεων.

"Ουκ έστι πέρας εις την κλίμακα του κακού"

Αποτέλεσμα εικόνας για οι κλούβες των ματ στη θεσσαλονικη
Τα μέτρα προστασίας Μητσοτάκη γιά τη σημερινή του επίσκεψη.

 
   Τα φτωχά μου Λατινικά περιορίζονται σε κάποια μαθητικά κατάλοιπα. «Regina rosas amat», «Alea jacta est», το παρατσούκλι «Aduloscendulus» του αείμνηστου καθηγητού μου Καλαματιανού και μερικά άλλα ξεχασμένα χαζά.

   Εσχάτως, ο σοφός και γλωσσομαθής νεομπολσεβίκος ηγέτης μας αυγάτισε το λατινικό γνωστικό μου πεδίο  προσθέτοντας ένα ακόμη λατινικό «διαμαντάκι»: «Pacta sunt servanda», το οποίο του έμαθε ο μέγας φιλέλλην, ο Λουξεμβουργιανός Ορέστης Μακρής, ο πολύς κ. Ζουνκέρ, προφανώς όταν ήταν ξεμέθυστος και το οποίον θα προσυπόγραφε και ο εκλεκτός φίλος της κ. Γριοβασίλως, ο κ. Πιατέλας, ως Ιταλός !!!

   «Pacta sunt servanda», δηλαδή «οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται». Ο κυβερνητικός μας θίασος έχει αποδεχθεί, συμφωνήσει και ψηφίσει, (δις μάλιστα), την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μεταξύ παλαιών και νέων συντάξεων. Ένα νομικό έκτρωμα -άδικο, ανέντιμο και αντισυνταγματικό- του κουτοπόνηρου μπαμπέση ντιντελάντη κομμουνιστή, κατά δική του δήλωση, με την pochette και τον κοσμοπολίτικο αέρα, το οποίον -κρατήστε αυτό που ακολουθεί- θα καταπέσει στο ΣτΕ, ανεξαρτήτως της ανόητης διλημματικής ίντριγκας που στήνουν οι τυχοδιώκτες του Μαξίμου. («Δυό γάιδαροι τσακώνονταν σε ξένον αχερώνα»).

   Εν όψει εκλογών, το τσαγκό παλληκαράκι και σκληρός διαπραγματευτής «Είπας-ξείπας», αναλογιζόμενος τη ζημιά που του κάνει η... «ευθανασία των εβδομήκοντα», θέλει να τα πάρει πίσω! Προφανώς λόγω όψιμης φιλολαϊκότητος. Όμως αυτός ο άθλιος ο Μητσοτάκης, ομού με την ακροδεξιά σφηκοφωλιά των πανάθλιων «Σκάιδων», αμύνεται λυσσαλέα στο μετερίζι της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς και ρουφιανεύει, εδώ κι εκεί, προκειμένου αυτές να κοπούν. Εννοείται, σ’ αυτόν τον αγώνα,  μαζί του -πρώτη, πρώτη- και η Μαρέβα.

   Οπότε, την λύση εκλήθη να δώσει ο άοκνα και σκληρά εργαζόμενος -από τα άγρια χαράματα πιάνει δουλειά- γερό-Τζεπέτος της παιδείας μας, ο πατέρας του Πινόκιου. Και τί σκαρφίστηκε ο μπαγάσας νεοσταλινικός; Κατάργηση των Λατινικών από τα σχολεία. Το αυγό του Κολόμβου!

   Σου λέει «η ατσίς του θριάμβου»: Καταργώντας τα Λατινικά, καταργώ και το «pacta sunt servanda» και μαζί ό,τι αυτό πρέσβευε. Άρα -και κατά τη λογική του ανανήψαντος κομμουνιστή συγγραφέα του «1984», του Τζωρτζ Όργουελ- δεν τρέχει τίποτα. Ο γιός μου ο Πινόκιος δεν το είπε ποτέ. Μόνο ο άθλιος ακροδεξιός αρχιφασίστας και αρχιψεύτης Μητσοτάκης -και η Μαρέβα, φυσικά- που θέλει το κακό του λαού, και θ’ απολύσει και καμμιά πεντακοσαριά χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, διαδίδει αυτά τα ψέμματα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου