Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

«Ο Χάρος βγήκε παγανιά...».


Αποτέλεσμα εικόνας για xarow 
   Αιφνιδιασμένος και συγκλονισμένος από την απρεπή, ιταμή και κυνική πρωθυπουργική επιχειρηματολογία, σχετικά με την περικοπή των συντάξεων, δεν πρόλαβα χθες να αντιδράσω σωστά και εμπεριστατωμένα, με γνώμονα το συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας. (Το σπεσιαλιτέ της στήλης!).
   Σήμερα, μετά την σχετική ανασύνταξη, συγκέντρωσα κάποιες σκέψεις και κάποιες προτάσεις -πάντα ρηξικέλευθες- που απευθύνω εμπιστευτικά προς τον σεβαστό μας πρωθυπουργό, οι οποίες -πιστεύω ακράδαντα- θα προωθήσουν προς το καλύτερο και πρακτικότερο την εφαρμογή της μεγαλοφυούς -όσο και απλούστατης-  ιδέας του.   Κατ’ αρχήν η διαπίστωση: Άπαντες οι άνω των 70 ετών συνταξιούχοι -εμού συμπεριλαμβανομένου- είναι όχι μόνον άχρηστοι γιά την παραγωγική διαδικασία της χώρας, αλλά και επιβλαβείς εις την Εθνική της Οικονομία. Δηλαδή -ένεκα πλήθους- αποτελούν σοβαρά βαρίδια της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδος. Ένα πρόβλημα το οποίον αναζητεί, επειγόντως, λύση. Ο πρωθυπουργός -μεγαλόψυχος, στοργικός, ανεκτικός και υπομονετικός- εναπέθεσε αυτήν  εις τας χείρας του Υψίστου, τον οποίον, ένεκα αθεΐας, ονόμασε ως... «το πέρασμα του χρόνου», το οποίο θα... «σβήσει» το πρόβλημα.
   Εδώ επεμβαίνει η στήλη με τις διευκολυντικές προτάσεις της:
  Αρχική επιδίωξη η ομόθυμη προσχώρηση των υπερηλίκων συνταξιούχων εις το πρόγραμμα -θα μπορούσε να ονομασθεί: «ΠΕΣΣ», δηλαδή «Πρόγραμμα Επίλυσης Συνταξιοδοτικού Συστήματος»- και θα προβλέπει διάφορα κίνητρα ομόθυμης εθελοντικής συμμετοχής, όπως:

-Δωρεάν ευθανασία, με πλούσιο τελευταίο δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο με θέα. (Βουνό ή θάλασσα, κατ’ επιλογήν).

   -Εξόδιος ακολουθία δημοσία δαπάνη, κατά την επιθυμία του υποψήφιου εκλιπόντος. Π.χ. Μητροπολιτικός Ναός, Ελευθερώτρια, ταπεινό ξωκλήσι, πολιτική κηδεία, καύση στη Βουλγαρία, κ.λπ. Εις περίπτωση ορθόδοξης θρησκευτικής τελετής δυνατή η χοροστάτηση του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου, ή του κατά τόπον Επισκόπου, διά την περίπτωση επαρχίας.

   -Γιά πλέον ματαιόδοξους και απαιτητικούς ρέκτας, δυνατόν να διατίθεται διά την πομπή, ειδική άμαξα με δύο άλογα, (άσπρο και μαύρο, κατά το σχετικό άσμα Μπιθικώτση). Η προσφορά αυτή, κατά τους ειδικούς του Documento, θεωρείται πολύ δύσκολο να απορριφθεί και συνιστάται -λόγω ζήτησης- η προμήθεια και δεύτερης άμαξας με διαφορετικούς χρωματισμούς ίππων, γιά ποικιλία. Μαύρο και άσπρο, αντί άσπρο και μαύρο! Αυτό το τελευταίο θεωρείται ισχυρότατο δέλεαρ.

   -Επιλογή τάφου -χρώμα, είδος, πάχος μαρμάρου- από «μοντελάκια» που θα περιέχονται σε σχετικό κατάλογο που θα συντάξει ειδικώς η Υπηρεσία Αποδημίας και Μεταναστεύσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Ειδικές απαιτήσεις θα εξετάζονται, κατά περίπτωση.

   -Σε όσους αρνούνται σθεναρά και επιμένουν γατζωμένοι στο μετερίζι της ζωής προβάλλοντας επιφυλάξεις, αντιρρήσεις, υστερίες, εγωισμούς και μικρότητες, δυνατή η δευτεροβάθμια -σκληρή- διαπραγμάτευση με τους συγγενείς.

   -Πέραν των ανωτέρω προσφορών, εντυπωσιασμού μάλλον, να προβλέπονται και ουσιαστικότερα ωφελήματα γιά τους απογόνους, προκειμένου να συμβάλουν με την πειθώ τους στην τελική απόφαση του συνταξιούχου. Ενδεικτικά αναφέρω: Απαλλαγή από φόρο κληρονομίας, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, (και του οικογενειακού τάφου), δωρεάν μνημόσυνα, τρισάγια, κόλλυβα, καφέδες, κονιάκ, παξιμαδάκια, (αφειδώς), στους προσερχόμενους στις τελετές, ψαρόσουπες σε τεθλιμμένο συγγενολόι, καντήλια, κ.λπ. χρειώδη μέχρις εκταφής, δαπάνες οστεοφυλακίου, κ.α. Φυσικά, υπό την προϋπόθεση εγκρίσεως της δαπάνης υπό των εταίρων μας.

   -Σε ειδικές περιπτώσεις, όπου ο συνταξιούχος και υποψήφιος μακαρίτης διαθέτει καλλίγραμμον και καλλίπυγον θυγατέρα ή εγγονή, αυτή θα διορίζεται -αριστίνδην-  ως καθαρίστρια εις τον Δήμον, όπου τα μητρώα του εκουσίως αποδημούντος, μετά από κατάλληλη... «ώθηση» του ιδίου του πρωθυπουργού, ή -αν δεν τυγχάνει του γούστου του- υπό αρμοδίως εξουσιοδοτουμένου προσώπου. Εις περίπτωση άρρενος απογόνου, τα της «ωθήσεως» θα αναλαμβάνονται από τους κ.κ. Καρανίκα και Τσαλακώτου.


   Tα πιό πάνω... «αντίμετρα» αποτελούν πρόχειρη και βιαστική σταχυολόγηση από ένα πλήθος ειδικών προσφορών τις οποίες ένα Καρπερό μυαλό μπορεί να σοφιστεί, εμπλουτίσει και εισηγηθεί όπως εφαρμοστούν, με την σιγουριά πως γίνουν αποδεκτά από τους υπέρ τα 70 έτη ηλικίας πολίτες οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, (εδώ τους εξαγοράζει με ένα ψωροεπίδομα και θα χάσουν τέτοια μεταθανάτια μεγαλεία), οι οποίοι πιστοί στα λόγια του... ηγέτη τους θα... σπεύσουν να επωφεληθούν.

   Γιά τους υπόλοιπους... θα φροντίσει ο Πολάκης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου