Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

"Σκοπιανό", 30/9/2018.


Ένα σικέ δημοψήφισμα της πλάκας και ένα πιθανό λαβράκι γιά το οπλοστάσιο της αντιπολιτεύσεως.

"Σκόπιε, σκόπιε μι σκό..."


   Η στήλη θα στοιχημάτιζε -όλα της τα λεφτά- πως στο σημερινό δημοψήφισμα των Σκοπίων, το «ναι» θα περάσει με άνετη πλειοψηφία. Πιστεύει ακράδαντα πως τα «κουνήματα» του «όχι» ήσαν γιά τα μάτια του κόσμου και πως το ματς -τάχα- θα ήταν ντέρμπυ. Τρίχες! Η προδοτική -γιά μας- συμφωνία των Πρεσπών τους πέφτει λουκούμι κι ας κάνουν πως κλαίγονται. Γι' αυτό και θα την υπερψηφίσουν καταχαρούμενοι.
   Και τώρα κάτι που μόλις πληροφορήθηκε η στήλη. Γιά την πλήρη κατανόηση το παραθέτω βήμα προς βήμα.

1)       Μία παλιά συμφωνία, (νομίζω του ’59), μεταξύ Ελλάδος και της τότε Γιουγκοσλαβίας, μοίραζε τη Μεγάλη Πρέσπα σε μέρη ανάλογα της χερσαίας επιφάνειας κάθε χώρας που η λίμνη έβρεχε.

2)       Η νυν συμφωνία Ελλάδος και ΠΦΔΜ, (λέγε με Σκόπια), αναγνωρίζει αυτήν τη συμφωνία, πλην των σημείων που ρητώς τροποποιεί. Και ο τρόπος διανομής της λίμνης δεν άλλαξε.

3)       Βάσει του συμφωνηθέντος τρόπου διανομής της Μεγάλης Πρέσπας, την μερίδα του λέοντος είχε η Γιουγκοσλαβία, μικρότερο κομμάτι η Ελλάδα και μετά η  Αλβανία ένα ελάχιστο. Σήμερα, με την Γιουγκοσλαβία διαλυμένη, στο «παιχνίδι» παίζουν: η Ελλάδα, ως λέοντας, η Αλβανία, αναβαθμισμένη, και... «κολαούζος» τα Σκόπια, με την μικρή τους έκταση!

   Οπότε, να και το «ψητό»: Η απαραίτητη αναδιανομή της Πρέσπας -απορώ πως δεν ξύπνησε να εγείρει θέμα η Αλβανία- ισοδυναμεί με αναδιάταξη συνόρων, άρα -και με συνταγματική επιταγή- απαιτείται στη Βουλή πλειοψηφία 180 ψήφων!
   Τα πιό πάνω ακούστηκαν σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή του εμετικού αρχιγλείφτη των πάντων και πρύτανη των λαϊκιστών... «ισαποστάκηδων», ο οποίος το προσπέρασε στο «ντούκου».

  Η στήλη δηλώνει άγνοια των επικαλουμένων συνθηκών και συμφωνιών, αλλά θεωρεί την επαγωγή πολύ λογική, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης και ισχύος τέτοιων συμφωνιών, και ελπίζει πως κάποιος αρμόδιος από τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως θα διαθέτει... «ευήκοον ους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου