Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ο ρεαλισμός, ο κυνισμός και η μονταζιέρα.

Γιά να τελειώνουμε με το θέμα των συντάξεων.

Τα λόγια είναι περιττά

   Γιά όσους ξέρουν υπενθυμίζω και γιά όσους δεν έμαθαν ποτέ επεξηγώ. Βασικό χαρακτηριστικό -σχεδόν σύμφυτο- όλων των κομμουνιστικών καθεστώτων είναι η -αμέτι, μωχαμέτι- παρουσίαση πλαστών, εικονικών και προπαγανδιστικά ειδυλλιακών καταστάσεων, τις οποίες δημιουργεί το... "ανθρωποκεντρικό" κομμουνιστικό καθεστώς!  Όλα γιά τον άνθρωπο και την ευτυχία του, που έχει την τύχη να ζει σέ έναν κομμουνιστικό, επί γης, παράδεισο! Η αποθέωση του "τάχα", της διαστρέβλωσης, της παραπληροφόρησης, με μόνες επιδόσεις -και μάλιστα κορυφαίες- στα επικοινωνιακά τρυκς και τις κατασκευασμένες επιθυμητές εικόνες. Βεβαίως, όποιος διαφωνεί με το καθεστώς και τα χούγια του, ή αδυνατεί να αντιληφθεί το μέγεθος της... ευτυχίας που παρέχει στους προλετάριους-υπηκόους του, προφανώς είναι... τρελός και χρήζει ψυχιατρικής φροντίδας, εγκλειόμενος σε αρμόδιο σιδηρόφρακτο ίδρυμα.
   Στοιχεία αυτής της νοοτροπίας είναι πασιφανή στον σημερινό κυβερνητικό εσμό, με χαρακτηριστική την σπουδή επιβολής καθεστώτος -"δικτατορία του προλεταριάτου", κατά τον πασίγνωστο διεθνιστικό όρο- υπό το κράτος άγχους που δημιουργεί η λήξη της κοινοβουλευτικής τους θητείας, την οποία -δυστυχώς γιά τις ολοκληρωτικές τους πεποιθήσεις- είναι υποχρεωμένοι -επί του παρόντος- να ανεχθούν. Δηλαδή κάποια... δημοκρατικά κατάλοιπα, τα οποία -οσονούπω- θα... "τακτοποιηθούν" με πρακτικές του "σύντροφου" Πολάκη.
   Στο θέμα των συντάξεων, τώρα, και πώς η νομοτέλεια της περικοπής τους θα πρέπει να πλασαριστεί στο πόπολο. Ανώδυνα και με το ελάχιστο πολιτικό κόστος, κατά τα κλασσικά πρότυπα των κοκκινόμαυρων φασισμών.
   Είναι προφανές, κατά το οικονομικό χάλι της χώρας και την αναγκαιότητα συμμαζέματός της, πως οι συντάξεις πρέπει να μειωθούν, καθ' ότι αποτελούν αναδιανεμητικό μέγεθος, όπου -κατά βάση- τους σημερινούς συνταξιούχους πληρώνουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, καθώς και αυτοί, (οι συνταξιούχοι), όταν εργάζονταν πλήρωναν τους τότε συνταξιούχους. Άρα ισχύουν δύο αληθή δεδομένα: Το επιχείρημα: "εγώ πλήρωνα τότε, θα πρέπει να εισπράττω ανάλογα τώρα", είναι έωλο και αναποτελεσματικό, αφού σκοντάφτει στο μενάνδριο "αίτημα": "Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος". Και δεύτερον, επιβάλλεται η λογική, έντιμη και ξεκάθαρη αντιστοίχηση συντάξεων με  διάστημα εργασίας και καταβολή εισφορών, ανεξαρτήτως χρόνου εξόδου από  τον κόσμο της εργασίας. Όχι παλιοί και νέοι συνταξιούχοι, όχι "προσωπικές διαφορές" και άλλες τέτοιες παρλαπίπες Κατακούτελου. Όλοι ίδια κριτήρια.
   Χειρότερη δυνατή τακτική είναι αυτή που ακολουθεί σήμερα η παρούσα κυβέρνηση, η οποία -σημειωτέον- έχει συμφωνήσει με τους εταίρους, έχει υπογράψει και έχει δεσμευθεί σε οριζόντια περικοπή. Δέσμια της ψυχοσύνθεσης του "δήθεν" που διαθέτει, προσπαθεί με κόλπα και τερτίπια, (τύπου "προσωπικής διαφοράς" και κουροφέξαλα Κατακούτελου), να ξεγελάσει, γιά μιά ακόμη φορά τους αφελείς -όσοι τέλος πάντων υπάρχουν μεταξύ μας- και κυρίως τους εναπομείναντες οπαδούς της.
   Στον βωμό αυτής της σκοπιμότητος ο αμετροεπής και κουτοπόνηρος "σύντροφος" ηγετίσκος αυτοπαγιδεύεται εξωτερικεύοντας τον πραγματικό εαυτό του. Την αμορφωσιά, την έλλειψη βάθους και φρόνησης, την πρόταξη ανόητων και κυνικών επιχειρημάτων, αλλά και την επιβεβλημένη γιά ηγέτη διορατικότητα. Έτσι, αφού "φωτογραφίζει", ως ουσιαστικά βαρίδια, τους άνω των 70 ετών πολίτες, ευελπιστώντας να τους "ξεφορτωθεί' σύντομα, κάνει ένα ακόμη λάθος που προδίδει τη ρηχότητα της σκέψης του. Και αυτό διότι: Όντως, ρεαλιστικά, ο κάθε "εβδομηντάρης και", μπορεί να αποτελεί -γιά τον κάθε ανάλγητο αμοραλιστή ηγέτη- "άχθος αρούρης" και... "ξουτ στα τσακίδια" να γλυτώσουμε τη σύνταξή σου, όμως παραγνωρίζει ο άσχετος πως μικρότερη οικονομική ζημιά προκαλεί ένας ηλικιωμένος συνταξιούχος -ο οποίος, πράγματι, βρίσκεται στο γέρμα του βίου του- από έναν πρόωρα συνταξιοδοτημένο νεώτερο, π.χ. πενηντάρη, ο οποίος εισπράττει σύνταξη γιά πολλά-πολλά χρόνια. Ενώ, χρόνο τον χρόνο, οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι θα λιγοστεύουν, οι νεώτεροι θα ζουν, θα βασιλεύουν, (συγγνώμην, θα "προεδρεύουν") και θα εισπράττουν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου