Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

«Ave Tsipra, morituri te salutant»!


Περί νεποτισμού, τζαμπομαγκιάς και άλλα τινά.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας στην ευρωβουλή
Πέστα Χρυσόστομε! Πετάει η ομάδα.
    Ο... «λαοπρόβλητος» και λαοφιλής στα επιλεγμένα ΜΑΤ ηγετίσκος απασφάλισε και ξεσάλωσε. Όντας ανέκαθεν αμετροεπής, ιταμός και εν επιγνώσει πως αυτοί στους οποίους απευθύνεται -και γοητεύει- είναι μεταξύ αμόρφωτων, (σαν κι ελόγου του), και εντελώς κάφρων, ξεστομίζει απίθανες ανακρίβειες, αδιαντροπιές και παπαρδέλες που δεν πείθουν όχι μόνο τους μικρόνοες οπαδούς του, αλλά ούτε καν μικρά παιδιά. Τελευταία, μάλιστα, συνεπαρμένος από την... αίγλη και την προπέτειά του, έβγαλε το, κατά Μητσοτάκη, σύμπλεγμά του και στα ξένα fora, γεμίζοντας το Ευρωκοινοβούλιο με τη χολή του!
  Σταχυολογώ: Π.χ. αγνοώντας -προφανώς- την έννοια του όρου «νεποτισμός», (Σημ. Μέχρι πέρυσι αγνοούσε και την ίδια την λέξη, αφού την πρόφερε... «νεοποτισμός»), χαρακτήρισε έτσι τους ηγέτες της ελληνικής κεντροδεξιάς, αποδεικνύοντας, γιά μία ακόμη φορά, το απύλωτο στόμα, την απέραντη ασχετοσύνη και το αναίσχυντο θράσος του. Κατ’ αρχήν, ο όρος «νεποτισμός» είναι λατινογενής, προέρχεται από τη λέξη «nepos»=ανιψιός, εγγονός, συγγενής εν επεκτάσει και εννοεί την οικογενειοκρατία, η οποία εκδηλώνεται με την παραχώρηση από έναν ηγέτη θέσεων και αξιωμάτων σε συγγενείς και φίλους.
   Όντως οι τρείς μεγάλες κεντροδεξιές πολιτικές οικογένειες, (Καραμανλή, Μητσοτάκη, Παπανδρέου), διαθέτουν αρκετά μέλη τους στην πολιτική σκηνή. Όμως άπαντα προβλήθηκαν και εξελέγησαν με την ψήφο του λαού και όχι κατά παραχώρηση από κάποιον προηγούμενο γεννήτορα-ηγέτη, ο οποίος  εκμεταλλευόμενος το αξίωμα που διαθέτει τους... «κάθισε» στην «καρέκλα». Δηλαδή το εντελώς αντίθετο απ’ ότι κάνει ο παρών κυβερνητικός εσμός. Ενδεικτικά αναφέρω: Η Περιστέρα από δασκαλίτσα έγινε καθηγήτρια Πολυτεχνείου σε χρόνο ρεκόρ, τα αδέλφια και ξαδέλφια Τσίπρα γλύτωσαν από διώξεις γιά πλαστογραφία ελέω αδελφού, κάποιος από το σόι του διορίστηκε σε εξέχουσα θέση υπουργείου, μία χολερική αγράμματη «αδελφή», κολλητή από παλιά, διορίστηκε... «σύμβουλας στρατηγικής», κάτι νόστιμα νυμφίδια, για τα οποία οι κακές γλώσσες λένε πολλά, εκτοξεύτηκαν από το «τίποτα» στο... «άπαν», η... «σύντροφος» του Βίτσα, Πέτη Πέρκα, αλλάζει επιφανείς δημόσιες θέσεις συχνότερα από εσώρουχο, η τσεβδή εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διόρισε τον... «έτσι» της στη Νομαρχία, η εξόχου μορφώσεως περιφεριάρχω Αττικής -«τελεία, παύλα, παρένθεση»- το ίδιο, ο Παπάς διόρισε τον... πατέρα του πρόεδρο των λεωφορείων Θεσσαλονίκης  και πάει λέγοντας η ευνοιοκρατία, ομού με το αναμφισβήτητο «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς». Και όσα... αγνοώντας παραλείπω. («Βάλτε τώρα που γυρίζει»!).

   Ο τύπος έχει αποδεχθεί, συμφωνήσει, ψηφίσει -και δεσμεύσει- τη χώρα μαζί και πλήθος μελλοντικών κυβερνήσεων σε δυσμενή τετελεσμένα, π.χ. ξεπούλημα Μακεδονίας, περικοπές προσωπικής διαφοράς συντάξεων, δυσβάστακτα πλεονάσματα, υποθήκευση δημόσιας περιουσίας και μύρια άλλα, τα οποία θα υποστεί, εφαρμόσει και χρεωθεί η επόμενη κυβέρνηση, αλλά αποκαλεί τον Μητσοτάκη... «τζάμπα μάγκα» επειδή -αν και αρνείται και καταψηφίζει τις προδοτικές, αντιλαϊκές και δεσμευτικές παγιδεύσεις του κουτοπόνηρου «μοσχόμαγκα»- θα είναι αδύνατον, εκ των πραγμάτων, να ανατρέψει μετά και μονόπλευρα κάτι που έχει πάρει πλέον τον δρόμο του. Π.χ. ποιός μπορεί να ανακαλέσει, όψιμα, την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όταν έχει αρθεί το ελληνικό βέτο και η ένταξή τους προχωρεί ανεξαρτήτως, πλέον, της βούλησης των Ελλήνων. Κι ας κάνει ο «κουραδόμαγκας» Μπούλης τα φραστικά τερτίπια και τις ανόητες κόνξες του. Το πουλάκι πάει, πέταξε!

   Στο θέμα των συντάξεων τώρα. Επειδή τα πράγματα τα μπουρδουκλώνουν οι διάφοροι κουτοπόνηροι αριστεροί αλχημιστές, η αλήθεια είναι η εξής: Ο μπουρζουά δανδής με την pochette -κομμουνιστής παρακαλώ, κατ’ ιδίαν δήλωση- έχει ήδη κόψει τις συντάξεις από το 2016 και μετά. Βεβαίως αυτός το λέει κάπως αλλιώς -αναπροσαρμογή, επαναπροσδιορισμός, ή κάτι τέτοια αριστερά σαχλά και κουτοπόνηρα, που μπερδεύουν τα γίδια που ακόμη τους πιστεύουν- και δεν λέει πόσο γίνονται. Στην ουσία οι νέες συντάξεις κουτσουρεύονται αγρίως γιά το χτίσιμο του υπερπλεονάσματος και καθυστερεί, όχι μόνο η χορήγηση αλλά και ανακοίνωσή του ύψους τους ακόμη. Σιγά που η «μαγειρική» Κατακούτελου, αν οδηγούσε τις συντάξεις προς τα πάνω, δεν θα το διατυμπάνιζαν τα γνωστά φερέφωνα! Οπωσδήποτε, και στον παρόντα χρόνο, οι νέες συντάξεις -με όλο το «μαγείρεμα»- είναι λίγες και μικρής επιρροής στο δημοσιονομικό μας πρόβλημα, μπροστά στο μέγα πλήθος των υπαρχουσών που αποτελούν και το μείζον. Έτσι η διαβολικότητα των αριβιστών τυχοδιωκτών σκαρφίστηκε την παπαρολογία της... «προσωπικής διαφοράς», που θα διατηρούσε τις παλαιές συντάξεις αδιατάρακτες στο ύψος τους, μέχρι -λένε οι αρχοφαύλοι- οι νέες, λόγω ανόδου της υπό άνθιση οικονομίας, η οποία -βζζζζν θα εκτιναχτεί, οσονούπω, σαν ελατήριο-  ένεκα της καταπληκτικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της επερχομένης κοσμοσυρροής επενδύσεων(!), ανερχόμενες θα πιάσουν τις παλιές! Δηλαδή μπούρδες κι άγιος ο Θεός, αφού πέραν από το παζάρι -κόβω, δεν κόβω- με τους δανειστές, δεν έσκασε ακόμη η απόφαση του ΣτΕ, η οποία προφανώς και θα απορρίψει την αντισυνταγματική ανισότητα παλαιών και νέων συντάξεων και θα στείλει στα τσακίδια, γιά άλλη μιά φορά, τις ατσιδίστικες κουτοπονηριές Κατακούτελου και ΣΥΡΙΖΑ.

   Σήμερα όμως, το θέμα παραμένει στο παζάρι με τους δανειστές προκειμένου, όχι να μην περικοπούν οι συντάξεις, αλλά αυτό να γίνει μετά τις εκλογές, ούτως ώστε να μην χρεωθεί το προκαλούμενο ανάθεμα η παρούσα κυβέρνηση και το «μάρμαρο» να το πληρώσει η ΝΔ κι ο Μητσοτάκης! «Το τεκνόν μετά του ωφελίμου», όπως θα έλεγαν από κοινού  Καρανίκας και Τσαλακώτος.

   Θα μειώσει, είπεν επίσης ο λαθρόμαγκας, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, τις εισφορές, κ.λπ, αλλά από το... ΄21 και ’22! Δηλαδή, ζήσε Μάη μου, ιδίως αν είσαι πάνω από 70 και πρόκειται να τα κακαρώσεις, όπως ευελπιστεί ο... σύντροφος» Αλέκσισ, μπας και συμβάλλεις στην επίλυση του μεγάλου του προβλήματος, διά της... φυσικής οδού.

   Η ελπίδα όμως έρχεται  και πεθαίνει... τελευταία. Αφού πεθάνουμε όλοι εμείς οι 70... over!

   Και γιά να τελειώνουμε. Όσοι διαθέτουν λίγο μυαλό θα θυμούνται τις πατροπαράδοτες πατρικές συμβουλές... «μάθε παιδί μου γράμματα γιά να γίνεις άνθρωπος» και εργάστηκαν σκληρά γιά να πάρουν μιά κάποια θέση στην κοινωνική κλίματα, ανάλογα με την αξία τους, ας αναλογιστούν πως οι τύχες τους βρίσκονται σε χέρια άξεστων και άσχετων λαοπλάνων ανθρώπων που δεν γνωρίζουν πως Λέσβος και Μυτιλήνη είναι ένα και το αυτό, πως οι θάλασσες έχουν σύνορα και πως αν περιστραφείς κατά 360 μοίρες δεν θα βρεθείς να κοιτάς απέναντι, αλλά το ίδιο μέρος. Ας σκεφτούν πως στην εποχή της ταχύτητος, της γνώσης, της μάθησης και του σκληρού ανταγωνισμού, τα παιδιά τους θα ξυπνούν αργότερα, θα πηγαίνουν για... ποτάκι και όχι γιά μάθημα, θα σιχαίνονται την αριστεία και όταν πιάσουν πάτο, το μόνο που θα έχουν μάθει είναι πως θα τους φταίνε οι of shore, o νεοφολελευθερισμός, ο Μητσοτάκης, ο Βορίδης και -εξ άπαντος- η...  Μαρέβα.  Ήταν δίκιο και έγινε πράξη! Άφεριμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου