Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Γενική ανασκόπηση και ολική ανασκολόπιση!



Το «euroworking group» των ξένων και το «euro - μας  working group» του δικού μας «τσούρμου».
Το ωραίο ροδαλό αγοράκι που "ανθίσταται" και ο μιαρός παιδεραστής με το τικ στο δεξί μάτι!
      Ακούγοντας τον μικρό Γκαιμπελιήλ Γεωργαλίδη αισθάνομαι πάντα μία διάχυτη ψυχική αγαλλίαση και μία απέραντη ευφορία. Ευτυχώς υπάρχει ακόμη αισιοδοξία -λέω στον δύσπιστο εαυτό μου- σ’ αυτόν τον μίζερο τόπο. Υπάρχουν ακόμη γίγαντες, π.χ. ο Στράτα-Στρατούλωφ ο Α΄, ο Λεοντόκαρδος, που θα με προφυλάξουν και προστατεύσουν από την επέλαση των κακών μαντρόσκυλων, λέγε με Σόϊμπλε, που θέλουν να μας κατασπαράξουν! 
   Έτσι δεν πιστεύω τις Κασσάνδρες, ούτε το «ήξεις» του Μπομπ του Σφουγγαράκη, («Μαρία με τα κίτρινα…»), αλλά κρατώ το «αφήξεις» του. Το αισιόδοξο! Όχι αυτό που αφήνει ανοιχτή την πιθανότητα καταφυγής σε τρίτο μνημόνιο, αλλά αυτό που λέει πως… τέρμα τα μνημόνια. 
   Του λοιπού, μετά την -κακήν κακώς- «ολοκλήρωση» της αξιολόγησης και του -άρτσι, μπούρτζι και λουλάς- κλεισίματος των δύο προηγουμένων μνημονίων, θα ανοίξουν -επί τέλους!!!- οι ουρανοί και θ’ αρχίσει να βρέχει στη χώρα… παντακοσάευρα. Τέρμα τα δάνεια, τέρμα τα μνημόνια, τέρμα η λιτότητα, τέρμα τα… σφιξίματα, κάτω ο ΕΝΦΙΑ, κάτω ο ΦΟΥ-ΠΟΥ-Α! Η αφθονία, η ευημερία και η αστακομακαρονάδα επιστρέφουν στη χώρα. Τις φέρνουν θριαμβευτικά ο... Μέντωρ, ο Λαφαζάνιν κι ο Σκουρλέτος με τα θηριώδη γεωργικά... 4Χ4 και τις σχάρες γιά πέδιλα του σκι στην οροφή.

   Από το φθινόπωρο, γιά να μην διαταραχθούν τα μπάνια του λαού, όλοι οι άνεργοι -ένας, ένας και μη σπρώχνεστε, όλοι θα μπείτε- θα προσληφθούν στο Δημόσιο.  (Ο Κατρούκαλος να ’ναι καλά!). Και μάλιστα με ικανοποιητικό μισθό και όχι αμοιβές... Βουλγαρίας. Αλήθεια θυμάται κανείς εκείνη την περίφημη «γενιά των 700», εννοείται εκείνων που δούλευαν με το μισθό της πείνας, της ξεφτίλας και των… επτακοσίων ευρώ και τότε τον λοιδορούσαν περιφρονητικά, ενώ τώρα τον… λιγουρεύονται και ξερογλείφονται στο άκουσμά του; (Αν τύχει και βρουν δουλειά!). 
   Οι συντάξεις, μετά την κατοχύρωση της 13ης, θα τραβήξουν -φουλάρα- γιά την 14η και, πιθανόν, και γιά 15η, αν έρθουν τα πράγματα κατ’ ευχήν, οπότε κι η 16η θα είναι κοντά.
   Τέρμα οι επίπονες σπουδές στα σχολεία, τέρμα οι ενοχλητικές εξετάσεις, που διακόπτουν τις... καταλήψεις. Και μιά ακόμη πρωτοτυπία. Η εισαγωγή στα ΑΕΙ, ΤΕΙ και τα διάφορα …ΕΙ που θα δημιουργηθούν, στο μεταξύ, γιά τον λαό, θα είναι ελεύθερη και η αποφοίτηση -παγκόσμια πρωτοτυπία- με κλήρο! Όσο για τη διδακτέα ύλη, αυτή θα είναι αυστηρά κοινωνικού περιεχομένου και θα περιοριστεί στο Κεφάλαιο του Μαρξ και τις περί αιδοίου... εμβαθύνσεις του Κουράκη. Όσο γιά την υγεία, με μερικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου θα καταργηθούν οι ασθένειες, οπότε και το πρόβλημα θα επιλυθεί διά της… καταργήσεώς του! 

   Έλληνες αισιοδοξείτε. Η ελπίδα δεν έρχεται, ήρθε! Βγείτε στους δρόμους, ως λαοθάλασσα, να την υποδεχθείτε. Περήφανοι, αξιοπρεπείς και πάντοτε ωραίοι, ως… Έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου