Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

"Φύλακες γρηγορείτε. Οι καιροί, γαρ, ου μενετοί"!


Πολύ καλός φίλος και παλιός συμφοιτητής μου έστειλε ένα -μακροσκελές, δυστυχώς, αλλά προφητικό- γαλλικό άρθρο, του Giulio Meotti γιά το Gatestone Institute, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2021, σε μετάφραση του Γιάννη Ταχόπουλου, του οποίου οι αριθμοί συγκλονίζουν και τρομάζουν. Συνιστώ να αναζητήσετε και διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο. Από αυτό αναρτώ τις πρώτες παραγράφους, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.
Με την, δική μου, παρατήρηση ότι η ιστορία αυτή έχει μεγάλη συνάφεια και αντιστοίχιση με τον εντόπιο "συριζαρεϊσμό" και τον έντονο λαϊκισμό που αναβλύζει από την αγαστή σύμπλευση των, εν προκειμένω ομονοούντων, περιθωριακών άκρων.
«Όπου επικρατήσει το Ισλάμ, η επικράτηση διαρκεί για πάντα. Ο ισλαμισμός βασίζεται στο Ισλάμ, στο οποίο δεν έχει κανείς δικαίωμα να ασκεί κριτική. Αλλά στις χώρες σας, επίσης παίζει έναν ρόλο στη δημοκρατία και στο κράτος δικαίου. Ο ισλαμισμός εκμεταλλεύεται αυτές τις αξίες. Εφόσον η δημοκρατία αποδέχεται όλες τις απόψεις, από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά, είναι υποχρεωμένη να αποδεχτεί και το Ισλάμ. Όλοι αυτοί που δεν διαπράττουν επιθέσεις ή βίαιες πράξεις είναι, καταρχήν, προστατευμένοι από το κράτος δικαίου. Ο ισλαμισμός, έτσι, αμέσως βρίσκεται σε ένα κατακτημένο πεδίο. Είναι απαραίτητο να καταπολεμηθεί ο ισλαμισμός από την αρχή. Γιατί είναι σαν την υγρασία μέσα σε ένα σπίτι. Αρχικά, η απειλή είναι αόρατη, διεισδύει στους τοίχους, οι οποίοι σιγά σιγά καταρρέουν. Όταν συνειδητοποιείς ότι είναι πολύ αργά, πρέπει να καταστρέψεις τα πάντα προκειμένου να καθαρίσεις. Αυτό μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη αποστολή. Η Γαλλία βρίσκεται στο στάδιο στο οποίο μόλις έχει ανακαλύψει ότι το Ισλάμ διαβρώνει το σπίτι της...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου