Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

Ελληνογαλλική συμφωνία. Μέρος 2ον.

-Φρεγάδα μου, εσύ! 

Ήδη κέρδισα το πρώτο στοίχημα από φίλο που προέβλεψε πως οι γραικύλοι -ξέρετε ποιούς εννοώ- θα υπερψηφίσουν την Ελληνογαλλική Συμφωνία, αφού γιά πρώτη φορά φαίνεται τόσο ξεκάθαρα η αλληλεγγύη φίλων και συμμάχων, σε ενδεχόμενη τουρκική επίθεση. Σιγά που οι συριζοτσιπραίοι θα το έκαναν!
Αφού προέταξαν το παιδιάστικο και αφελές κλασσικό… «εμείς θα κάναμε καλύτερη και φτηνότερη συμφωνία!!!», κατάλαβαν πόσο βλακώδες επιχείρημα ήταν και στηριζόμενοι στον προβληματισμό Βενιζέλου -τσούπ-! ξετρύπωσαν την αντίρρηση της … ΑΟΖ, πρώτα απ΄ όλα. Όμως, προσπαθώντας να φανταστούμε την εξέλιξη των γεγονότων σε περίπτωση συρράξεως, οι Γάλλοι θα μας συνδράμουν στην ενδεχόμενη τουρκική επίθεση εναντίον πλοίων ή αεροπλάνων, τα οποία αποτελούν ελληνική επικράτεια, οπουδήποτε και αν ευρίσκονται αυτά.
Στη συνέχεια, η απίθανη υπερμπαρούφα του… «Σαχέλ». Ανάθεμα κι αν ξέρει τί σημαίνει και που βρίσκεται αυτό το μέρος, ολόκληρος ο αστοιχείωτος και αγεωγράφητος αριστεροσυριζάριος εσμός!!! Έτσι, θεωρώ πολύ πιθανόν να παρερμηνεύτηκε πιθανή εισήγηση τύπων σαν τον γνωστό Τσαλακώτο, τον Καρανίκα, σύμβουλο επί στρατηγικού σχεδιασμού, και λοιπών «κουνιστών» της Κουμουντούρου, οι οποίοι θα ανέφεραν κάπου το γαλλικό… «σουσέλ», γιά μετά τη σύσκεψη, και η γενική αμορφωσιά, απλά, παρήκουσε και παρεννόησε! Βρήκε το… «Σαχέλ» κάπου στον γεωφυσικό χάρτη, το κόλλησε και το έκανε... επιχείρημα!
"Si non e vero e ben trovato”!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου