Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Η δύναμη των λέξεων.

Αραρίσκοντας, σταχυολογώντας και συνοψίζοντας.

Όπως είχε πει κάποτε ο αείμνηστος Τσαρούχης –κι εγώ ποτέ μου δεν ξεχνώ- «στην Ελλάδα είσαι... ό, τι δηλώσεις»!
Έτσι, ό, τι πιό συντηρητικό, οπισθοδρομικό, αντιπαραγωγικό, αγκυλωμένο ή καθυστερημένο υπάρχει στο πολιτικό στερέωμα, αυτοαποκαλείται… «προοδευτικός, ή, ο». Αυτό συμβαίνει – κυρίως- και στον Σύριζα. Και μάλιστα, έχοντας οι ίδιοι επίγνωση της ελλειμματικής τους απήχησης, τσοντάρουν από δίπλα στην, κατ΄ επίφαση, προοδευτικότητά τους, ένα… «συμμαχία», μπας και μαζέψουν -ξεγελώντας την κοινωνία- καμμιάν αδέσποτη ψήφο από τα διάσπαρτα πολιτικά ροκανίδια και τα διάφορα… «ορφανά» του, πάλαι ποτέ, κραταιού ΠΑΣΟΚ. Στην εκλογική λογική -όρα «κάπελα» Βούτση- «μάζευε κι ας ειν΄ και ρώγες».
Από τα δηλούμενα και τα πεπραγμένα αυτού του αντιλαϊκού καιροσκοπικού πολιτικού μορφώματος, (νυν "Προοδευτική Συμμαχία"), αναφέρω πρόχειρα κάποια χαρακτηριστικά… προοδευτικότητός του, από το απώτερο παρελθόν. Πολέμησε «επιτυχώς»… μέχρις εξαφανίσεως, εκδιώξεως, ή ακυρώσεως: Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την Pirelli από την Πάτρα, την Nissan από τον Βόλο, τον Παναθηναϊκό από τον Βοτανικό, τον σταθμό του Μετρό στην Πλατεία Αγ. Παρασκευής και… ευτυχώς «ανεπιτυχώς» το Πολιτιστικό Κέντρο «Σταύρος Νιάρχος» στο Ν. Φάληρο.
Ακόμη, κυνήγησαν λυσσαλέα την επένδυση στο Ελληνικό, στο όνομα των… αρχαιοτήτων και των… δασών του!
Τέλος -γιά σήμερα μόνον- η κουτοπόνηρη στάση του Σύριζα στο κρίσιμο θέμα των εμβολιασμών –Σύριζα «ήξεις», Πολάκης… «αφίξεις»- και η… ανίερη συμμαχία του με τον Ερντογάν στην αν-ισχυροποίηση της Εθνικής μας Άμυνας, καταψηφίζοντας την Ελληνογαλλική Συμφωνία.
Αποθέωση της κουτοπονηριάς με ασυναρτησίες, στείρα πεισματική και «γεροντοκορίστικη» άρνηση -όχι σε όλα- αλλά στο βάθος…, όλα κι όλα, η «πρόοδος»!!
«Άλα της η… πρόοδος», που έλεγε κι ο αξέχαστος -και πάντα επίκαιρος- Χάρρυ Κλιν.
Και σαν επιμύθιο: "Εμπρός στον δρόμο που χάραξε ο... Σεμπάστιαν Κουρτς".
Με σχόλιο δικό μου: -Άντε να μάθουμε επιτέλους τα καραγκιοζηλίκια του Νίκου Παππά με τον Καλογρίτσα και τα πολύτιμα... βοσκοτόπια του! Γιά το ποιός θέλει να ποδηγετεί τα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου