Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά......!

Θέσεις - Απόψεις

   Από όλα τα κακά που επιπίπτουν επί της κεφαλής μας τα τελευταία χρόνια, το πιό μεγάλο δεν ήρθε ακόμη, έπεται. Αυτό που απειλεί περισσότερο τη χώρα, το λαό και τους θεσμούς τώρα επωάζεται! Και το χειρότερο είναι ότι αυτό το κακό, το χείρον, ελάχιστα έχει γίνει αντιληπτό ακόμη. Βεβαίως, όταν το καταλάβουμε θα είναι, ως συνήθως, αργά.
   Ο κίνδυνος ακούει σ’ ένα όνομα. Ευάγγελος Βενιζέλος!
   Προσέξατε τα μικρά ματάκια του που ακτινοβολούν μοχθηρία και σπιθίζουν από κακία.
   Προσπαθήστε να θυμηθείτε τη σκηνή που ως…. «μέλλων αρχηγός του ΠΑΣΟΚ», ξεχειλίζοντας από θυμό και οργή, έδωσε άφεση στον μισοπάλαβο τύπο που του πέταξε καφέ στην είσοδο των παλαιών γραφείων του κόμματος, κατά την περίοδο της εσωκομματικής διαμάχης με τον κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ, κατά βάθος, θα ήθελε να του φάει τον γούργουρα, όπως πρόδιδε η ματιά και το ύφος των λόγων της …. «άφεσης»!
   Παρατηρήσατε την μεταχείριση που τυγχάνουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι στη Βουλή. Υπεροψία, ειρωνεία, αυταρχισμός, αλαζονεία, βιαιότητα! Συμπεριφορά, κάτι ανάμεσα σε Ερρίκο 8ο και Λουδοβίκο 14ο!
   Σκεφτείτε το τελευταίο μέτρο της φυλάκισης γιά χρέη πάνω από 5000 ευρώ, την θέσπιση Ε10 γιά τις καταθέσεις και τον χειρισμό στο θέμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Και ό,τι άλλο ήθελεν επακολουθήσει, επεξεργαζόμενο σήμερα στα σκοτεινά χαλκεία του υπουργείου των Οικονομικών.
   Η αναμφισβήτητη ευφυΐα του, η ρητορεία του, ο άψογος χειρισμός της ελληνικής γλώσσας, σε σχέση με την ασημαντότητα του νυν αρχηγού του, προοιωνίζονται την σύντομη ανάρρησή του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και την πρωθυπουργία.

   Η στήλη επισημαίνει την εμφάνιση ενός νέου δικτάτορα-σωτήρα με κοινοβουλευτικό μανδύα, κάτω από τις σύγχρονες καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, με ιδιαίτερες δυνατότητες και ικανότητες αυταρχισμού και «χαιρετίζει» την ανατολή της νέας περιόδου…… «σωτηρίας» της χώρας! . Ακόμη κι ο αλήστου μνήμης Ι. Μεταξάς, έτσι κοινοβουλευτικά ξεκίνησε , όντας πολύ ηπιότερων τόνων άτομο!

   Οι πολλές γλύκες, οι σαχλές φιλοφρονήσεις, τα εξυπνακίστικα κομπλιμέντα και τα λοιπά φληναφήματα με τον παμπόνηρο λαϊκιστή πολιτικάντη κ. Καρατζαφέρη δίνουν το στίγμα και το σαφές προμήνυμα των μελλοντικών εξελίξεων στη χώρα. Μπορεί κανείς να πει ό,τι θέλει γιά τον αρχηγό του ΛΑΟΣ, αλλά κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί την μεγάλη ικανότητα να προβλέπει και να προσαρμόζεται (εξ ου και «κωλοτούμπας»!). Η στήλη διαισθάνεται ότι η διορατικότητα Καρατζαφέρη προβλέπει πολυκομματική κυβέρνηση συνεργασίας με πρόεδρο Βενιζέλο και αντιπρόεδρο Καρατζαφέρη. Ιδανικός συνδυασμός! Ίδωμεν!
   Όπως και να’ χει το πράγμα φοβάμαι ότι έχουμε μπλέξει άσχημα, γι’ αυτό κρατείστε στο μυαλό και τη μνήμη σας αυτή την ανάρτηση. Το αυγό του φιδιού επωάζεται ήδη και μάλιστα σε ιδανικές, γι' αυτό, συνθήκες!

   Η μόνη πιθανότητα σωτηρίας από τον «σωτήρα» Βενιζέλο είναι ο ίδιος ο …. Βενιζέλος και η ακόρεστη δίψα του γιά εξουσία που μαζί με την έμφυτη αλαζονεία και τον παρορμητισμό του τον οδηγούν σε μοιραία και αποφασιστικά λάθη. Με δεδομένο ότι αυτός δεν συνοδεύεται από τη «μαγεία» του ονόματος «Παπανδρέου», που αποσυντονίζει την ευθυκρισία του λαού και τον κάνει να εξομοιώνει τον μπρούτζο με τον χρυσό, υπάρχει κάποια ελπίδα ο κόσμος να τον πάρει χαμπάρι έγκαιρα και να τον στείλει όπου του πρέπει! Αναμένομεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου