Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Θεός, ο Άνθρωπος και οι κύκλοι της Ζωής.

 


Ανατρέχοντας στην Ιστορία, κατ΄αρχήν, θα παρατηρήσουμε την ορθότητα ορισμένων αποφθεγμάτων, (κατασταλαγμένων και χιλιοαποδειχθέντων στην πράξη), με πρώτο όλων το… «ουδέν καινόν υπό τον ήλιον». ( «Εκκλησιαστής», 27ο βιβλίο της ορθόδοξης χριστιανικής Παλαιάς Διαθήκης),
Έτσι, όλα όσα συμβαίνουν τώρα σε παγκόσμια κλίμακα -και καλά και κακά- έχουν συμβεί στο παρελθόν και θα ξανασυμβούν στο μέλλον. Η περίπτωση του Λωτ, με την καταστροφή των Σοδόμων, («σοδομισμός» και στο βάθος… Κασσελάκης!), ο κατακλυσμός του Νώε, κ.λπ. είναι κάποιες από τις τιμωρητικές παρεμβάσεις του Θεού κατά την εβραϊκή και χριστιανική θρησκεία. Όπως το τρίτο μάτι του Σίβα, το οποίο ανοίγει όταν ο θεός της καταστροφής επεμβαίνει γιά να καταστρέψει τον Κόσμο, όταν η διαφθορά του… «χτυπήσει κόκκινο», που αποτελεί ανάλογο στοιχείο του ινδουισμού, κ.ο.κ.
Ξεπερνώντας την θρησκευτική διάσταση των σημερινών παγκόσμιων γεγονότων, αυτά παραμένουν σαν φυσικά, νομοτελειακά φαινόμενα μικρών κύκλων, εντεταγμένων στον μεγάλο και αέναο κύκλο της Ζωής. Εννοείται πως οι κύκλοι αυτοί δεν περιέχουν μόνο καταστροφές, περιέχουν και ευμάρειες και ευδαιμονία. Γνωστή η φράση των… «παχιών αγελάδων».
Σήμερα, όπως φαίνεται από την παγκόσμιο αναστάτωση, (αλλαγές του κλίματος, θεομηνίες και καταστροφές), η Γη, στο σύνολό της, μάλλον εισέρχεται σε περίοδο… «ισχνών αγελάδων».
Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν -κερασάκι στην τούρτα- μετά τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τις επιδημίες, κ.α.- επακολουθήσει χορός ισχυρών σεισμών, που θα αποτελέσουν κορυφαίο θεϊκό «εργαλείο» ολέθρου και καταστροφής. Κλείσιμο κύκλου ενός διεφθαρμένου πλήρως -από υπερβολική καλοζωία, εγωισμό και αλαζονεία- συβαριτικού ανθρώπινου πολιτισμού.
Δαγκώνω τη γλώσσα μου και μακάρι να διαψευστώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου