Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Διαβάζοντας -και καταλαβαίνοντας- πίσω από τις λέξεις και μέσα από την σιωπή.

 


Μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός της πλήρους αποσιωπήσεως από την Κυβέρνηση, τόσο της παραγγελίας του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου γιά την διερεύνηση των αιτίων και πρωταιτίων της πυρκαγιάς ανά το πανελλήνιον, όσο και της… «διαβολικής»(;) συμπτώσεως της λήξεως του Κάμπινγκ της συριζαρέικης νεολαίας στις Ροβιές Ευβοίας, με την έναρξη της πυρκαγιάς στην Εύβοια. Η αναφορά του πλήθους των αρχικών πυρκαγιών -151- (που με τις αναζωπυρώσεις έφτασαν τις χίλιες), δεν ήταν δυνατόν, βέβαια, να αποφευχθεί.
Η προφανής αδυναμία -αυτή την στιγμή- να αποδειχθεί με ατράνταχτα στοιχεία το… «ηλίου φαεινότερον» επιβάλλει -στους κυβερνητικούς υπευθύνους- σιγήν ασυρμάτου επί του θέματος. Αρκετή ένταση και οργή υπάρχουν διάχυτες και η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη… μπαρούτι. Όμως, ακριβώς αυτή η παντελής, ούτε καν ακροθιγώς, επίσημη αναφορά στα δύο πιό πάνω στοιχεία, φανερώνει πως η κυβερνητική σοβαρή ομάδα που χειρίζεται την υπόθεση έχει υπ΄ όψει της το τί συμβαίνει και δεν αφήνεται σε πομπώδεις αναπόδεικτες αρλούμπες εντυπωσιασμού.
Πάντως, και να το θυμάστε, αυτή η σκευωρία είναι πολύ χοντρή -και απείρως δραματικότερη- ώστε να πέσει απλά στην χλεύη -όπως τα βοσκοτόπια του πανύβλακα Καλογρίτσα- η στην πλάκα, με το αφελές «στήσιμο» της Novartis και το καραγκιοζιλίκι του καμπούρη με το… «μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους», όπου γέλασε μέχρι κι ο κάθε… Πικραμένος!
Τούτη εδώ η «εγκληματική οργάνωση» δεν βαρύνεται με πλημμελήματα σαν της Χρυσής Αυγής, αλλά με πάμπολλα και τεράστιας έκτασης εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού της, που προφανώς και η ίδια -μέσα στην ανικανότητά της ακόμη και για μεγάλο κακό- δεν φανταζόταν την έκταση και το μέγεθος της ζημιάς που, τελικά, θα προκαλούσε η κατάσταση, αν «ξέφευγε». Κάτι πουν τελικά συνέβη και πολλές περιοχές της χώρας γνώρισαν την «Κόλαση του Δάντη». Αυτοί σκόπευαν, απλώς, σε καμμιά εκατοστή νεκρούς, ίσα γιά να ισοσκελιστεί η παλάντζα με το Μάτι.
Όμως η εγγενής βλακεία που τους δέρνει δεν είναι αρκετό ελαφρυντικό γιά την μη αυστηρή καταδίκη τους. Έρχεται σύντομα η ώρα να εφαρμοστεί αυτό που η ανευθυνότητα και ο γραικυλισμός τους διεκήρυττε κάποτε. -«Ή τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν». Νομίζω πως ήγγικεν η ώρα της Νέμεσης, ώστε να εφαρμοστεί το δίλημμα και να δοθεί λύση στο Δράμα. Να «τελειώσουν»… μόνοι τους, κάτω από το βάρος των ψεμμάτων, της ανικανότητας και της εγκληματικής αδιαφορίας γιά τα αναλώσιμα γρανάζια-προλετάριους, που χρησιμοποίησαν και θυσίασαν προκειμένου να πετύχουν τους ανίερους στόχους τους.
Το άγος της συριζαρέικης θεομηνίας φτάνει, επί τέλους, στην κάθαρση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου