Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

«Χαλέπιος πεύκη» ή «χαλεπή πεύκη»;

…και η απίθανη θεωρία κάποιου σοβαροφανούς… «ειδικού»!


Η πολυήμερη πύρινη λαίλαπα, αφού «καταβρόχθισε» ένα τεράστιο μέρος της ελληνικής χλωρίδος –και την αφανή υποκείμενη πανίδα- οσονούπω βαίνει στο τέλος της. Όπως ήταν αναμενόμενο, πάνω στο «πτώμα» της -έχει αρχίσει ήδη- θα «χορέψει» η διψασμένη συριζαρέικη αντιπολίτευση, συνεπικουρούμενη από την ψεκασμένη αντιεμβολιαστική ακροδεξιά. Φυσικό, λογικό και αναμενόμενο, στα πλαίσια όλων όσων έχω, με προηγούμενες αναρτήσεις, αναφέρει.
Εκείνο, όμως, που ηχεί εντελώς κωμικοτραγικό -μέσα στον λυσσαλέο αντιπολιτευτικό παραλογισμό- είναι η μεγάλη τόλμη διατύπωσης απίθανων απόψεων, γιά τον μέσο ανθρώπινο νου.
Κορυφαίο τρελλό η άρνηση της έγκαιρης απομάκρυνσης του πληθυσμού, προκειμένου να διασωθούν ανθρώπινες ζωές.
-«Λάθος»! κραυγάζουν κάποιοι… «ειδήμονες», τάχα. «Πρέπει να μείνουν και να υπερασπιστούν τα σπίτια τους», επιμένει ένας απίθανος… δασολόγος! Λες και είναι δυνατόν ν΄ αντιμετωπιστεί ένα επελαύνον τανκ με… σφεντόνες !
Όμως γιά κάθε βαθύτερο μελετητή της Ιστορίας και όχι ένα αγράμματο μειράκιο, ή κάποια χαζοχαρούμενη «σεισοπυγή», μασώσα τσιχλόφουσκα, που εκφέρουν... άποψη. Κάτι τέτοιες συνάδουν με την πρωταρχική και θεμελιώδη κομμουνιστική τοποθέτηση κι επιδίωξη. (Εξ ίσου παλαβή και ανεφάρμοστη).
-«Μία Γη, μία παγκόσμια κυβέρνηση και ένας παγκόσμιος λαός προλετάριων, οι οποίοι -ως αναλώσιμα γρανάζια- θα εργάζονται γιά την εύρυθμη λειτουργία αυτής της γιγαντιαίας μηχανής! Τόσο απλό, τόσο παράλογο, τόσο ανεφάρμοστο σχέδιο, το οποίο –εξ ίσου απλά- σκοντάφτει στον ανθρώπινο διαφορισμό δυνατοτήτων και ικανοτήτων. Με μόνους υποστηρικτές και θιασώτες αυτής της ουτοπίας, τους πάσης φύσεως «μειονεκτικούς» και συμπλεγματικούς, οι οποίοι στο μόνο μέσον ανόδου που προσβλέπουν είναι το «κατέβασμα» των ικανών.
Στη φωτογραφία, αλλά και και στις τηλεοπτικές αναμεταδόσεις πολλών καναλιών, φαίνεται ένα πλήθος γερόντων, αναπήρων και γυναικόπαιδων -"ριψάσπιδων και… δειλών", κατά τον σοφό… δασολόγο- οι οποίοι δεν έμειναν… «τοις κείνου ρήμασι πειθόμενοι», να γίνουν ξεροψημένα κοτόπουλα, υπερβαίνοντας τις αμυντικές τους δυνατότητές και δίνοντας επιχειρήματα γιά αντιπολίτευση! Δυστυχώς, παρά την αναζήτησή μου, δεν βρήκα -προκειμένου να αναρτήσω- φωτογραφία του εν λόγω… σοφού δασολόγου. Η μορφή του, σε ένα βίντεο που είδα, απολύτως συμβατή με τους, κατ΄ εμέ, συσχετισμούς «μορφής και ψυχής» που προανέφερα. Και, εννοείται, εντελώς ανεξάρτητα πολιτικών φρονημάτων.
Και κάτι τελευταίο, το οποίο επισημαίνω χρόνια. Το γοητευτικό πεύκο -"χαλέπιος πεύκη"- κατά βάθος αποτελεί καταραμένο είδος δένδρου. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, το φύλλωμά του -οι άνυδρες βελόνες- είναι εξαιρετικά εύφλεκτες, ιδίως οι ξερές, και ανάβει σαν λαμπάδα, ενώ οι κουκουνάρες του, όταν αναφλεγούν, εκρήγνυνται και εκτοξεύονται σαν χειροβομβίδες στα πέριξ, μεταδίδοντας αστραπιαία την φωτιά.
Πάντα, όμως, μία καταστροφή γεννά ευκαιρία για δημιουργία, αναγέννηση και διόρθωση πορείας. Ελπίζω… χαλεπώς, το τελευταίο πάθημα να γίνει μάθημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου